بهزاد امیری رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به بیماریهایی که از دام به انسان منتقل میشوند،گفت: بیماریهایی مانند تب کریمه کنگو، تب مالت و سیاه زخم ممکن است از دام به انسان منتقل شود و به دلیل آن که بیماریهای دامی قابل شناسایی نیست باید مسائل بهداشتی را در هنگام ذبح دام به طور دقیق رعایت کرد.
رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت ادامه داد: ذبح دام در اماکن عمومی و خیابان موجب سرازیر شدن خونابه حیوانات و منجر به انتقال یک سری بیماریها از دام به انسان میشود، به همین دلیل وزارت بهداشت توصیه میکند دام را در کشتارگاهها و مراکز مجاز خریداری و ذبح کنند.
بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور +لیست بیماریهای شایع در فصل گرما
رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با اشاره به آخرین آمار شیوع تب کریمه کنگو در کشور اظهار کرد: از ابتدای امسال تا به امروز ۸۴ نفر از مردم کشورمان به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شدهاند که از این افراد متأسفانه ۵ نفر در کشور فوت کردهاند.
رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت اظهار کرد: همواره اگر افراد مسائل بهداشتی را رعایت نکنند امکان انتقال برخی از بیماریها از دام به انسان وجود دارد به همین دلیل وزارت بهداشت به همراه سازمان دامپزشکی تیمهای مشترک نظارتی و کارشناسان بهداشت محیط را در مراکز عرضه دام در روز عید قربان ارسال میکند.
امیری تأکید کرد: کارشناسان بهداشت محیط و مبارزه با بیماریهای واگیر در مراکز تعیین شده عرضه و ذبح دام در سراسر کشور حاضر هستند، نظارت جدی و دقیقی بر روی ذبح دام در روز عید قربان با هدف پیشگیری از بیماریهای منتقله از دام به انسان انجام میدهند.
رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت گفت: پس از ذبح دام باید وسایل مورد نظر با مواد شوینده و وایتکس شست و شو داده شود و گوشت قربانی شده باید به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال با هدف از بین رفتن میکروبهای احتمالی نگهداری شود.
بیشتر بخوانید: تمهیدات بهداشتی ضروری ذبح دام در عید قربان/ از دستفروشان حاشیه شهرها دام نخرید
رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه مردم از مصرف جگر پس از ذبح دام پرهیز کنند، گفت: پس از ذبح دام جگر و متعلقات آن باید به مدت ۴۸ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود و ما به مردم توصیه میکنیم که از مصرف گوشت قربانی و جگر به صورت خام جداً پرهیز کنند.
انتهای پیام/