ایده‌های بسیاری برای افزایش سرانه مطالعه در کشور طراحی شد؛ اما تنها برخی از آن‌ها در مسیر این فرهنگسازی موفق هستند.

به گزارش  خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان, با گذر از خیابان‌های شهر و در میان هیاهوی مردم، کسانی را می‌بینیم که به دنیای اطراف خود نگاه متفاوتی دارند. ایده‌های این افراد همواره سبب جلب توجه مردم و البته گامی مثبت می‌شود. یکی از این ایده‌ها که برای دنیای کتاب در نظر گرفته شد، کتابخانه‌های سیار بود که با ماشین‌های رنگی و تزئیناتی جالب در شهر می‌چرخند و در شلوغ‌ترین قسمت‌های شهر مردم را به کتابخوانی دعوت می‌کنند.

سلفی هایی که مردم را کتابخوان می کنند

ایده کتاب فروشی یا کتابخانه سیار از ایده‌هایی بود که بسیار مورد توجه و استقبال مردم قرار گرفت. باید گفت این ایده تا حدی کتاب را از فراموشی نجات داد. زمانی که مردم این ماشین‌ها را در خیابان‌های شهر می‌بینند، به سوی آن‌ها کشیده می‌شوند و انگار کتاب‌های این ماشین‌ها نیز برایشان جذابیت خاصی دارد.

امروزه عکس یا سلفی گرفتن از کار‌های روزمره ما شده است و زمانی که چیزی برایمان جالب باشد، به عکس گرفتن با آن علاقه نشان می‌دهیم. این عمل خود به تبلیغ کتابخانه‌های سیار بسیار کمک کرده است. افراد در کنار کتابخانه‌های سیار و البته از کتاب‌های آن عکس می‌گیرند و در صفحات مجازی به اشتراک می‌گذارند. همین موضوع سبب می‌شود تا افرادی که در دورترین نقاط کشور هستند، از این ایده برای رونق کتابخوانی در شهرشان استفاده کنند.

کتابخانه‌های سیار از مردم می‌خواهند تا کتاب‌های خود را از قفسه‌ها و کتابخانه‌هایی که سال‌ها است سراغ آن‌ها نرفته اند یا کتاب‌هایی که دیگر تمایلی به خواندن آن‌ها ندارند، خارج و به دست افراد جامعه برسانند تا کتاب‌ها به جای خاک خوردن در قفسه‌ها در دست افراد بیشتری قرار گیرند. زمانی که مردم برای تماشا یا عکس گرفتن با این ماشین‌ها می‌آیند، ناخودآگاه در فضای مثبت آن قرار می‌گیرند و تورقی در کتاب‌ها می‌کنند. همین موضوع سبب می‌شود تا افرادی که در آن محیط قرار گرفته اند کتاب‌های مختلفی را معرفی و به یکدیگر پیشنهاد دهند.

سلفی هایی که مردم را کتابخوان می کنند

این چرخه سبب می‌شود تا اشخاصی که صرفاً هدفشان عکس انداختن با ماشین و کتاب بوده، کتابی قرض بگیرند و مطالعه کنند. این ایده یکی از بهترین ایده‌هایی است که در افزایش سرانه مطالعه کتاب نیز تأثیر خوبی داشته است. در برخی از شهر‌های کشور کتابخانه‌های کوچکی در پارک‌ها و در کنار جایگاه بازی کودکان راه اندازی شده است. این جایگاه‌ها با استفاده از رنگ‌های خاص کودکان را به خود جذب می‌کنند و به آن‌ها کتاب‌های مختلفی را پیشنهاد می‌دهند.

البته در کنار کتاب‌های کودک، بزرگسالان هم می‌توانند از کتاب‌های آن‌ها استفاده کنند. در کنار این کتابخانه‌های کوچک فضایی برای عکس انداختن کودکان نیز وجود دارد که باید گفت بسیاری از والدین ابتدا برای گرفتن عکس به کنار کتابخانه می‌آیند و سپس با کتابخانه کوچک پارک آشنا می‌شوند.

امروزه بسیاری از افراد زمانی برای رفتن به کتابخانه‌های عمومی و قرض گرفتن کتاب ندارند، خصوصاً اگر مسیر کتابخانه برایشان دور باشد، در کنار این موضوع قدیمی بودن آثار و کمبود آثار جدید در کتابخانه‌ها سبب می‌شود تا افراد برای مراجعه به کتابخانه تمایلی نداشته باشند و زمانی هم که بخواهند کتاب را از کتاب فروشی‌ها تهیه کنند با قیمت بالای آن مواجه شده و ترجیح می‌دهند از مطالعه کتاب مورد نظر دست بکشند.

استفاده از ایده‌های ناب در زمینه کتاب و کتابخوانی همواره مورد توجه مردم بوده و امروز شاهد استقبال مردم از ایده‌های جالب در این زمینه هستیم. منتهی این مسئله نیاز زیادی به حمایت دولت و نهاد‌های مربوط دارد؛ برداشتن قدمی مثبت در راه فرهنگ سازی کتاب و مطالعه کشور را از آمار پایین سرانه مطالعه نجات می‌دهد و کمک زیادی به حوزه نشر می‌کند.

انتهای پیام/

ترویج کتاب و کتابخوانی با ایده های نو

 

برچسب ها: کتاب ، ادبیات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۱ ۲۲ مرداد ۱۳۹۸
بهترین راه برای کتابخوان کردن مردم کتابخوان کردن کودکانمان هست.
هرکاری والدین کنند کودک هم به همان کار متمایا میشن
والدین تو گوشی غرق هستند دوست دارند بچه شون انشتین بشه
هه
آخرین اخبار