محمد مهدویان رئیس اداره قلب وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: مصرف بالای نمک باعث بروز سکتههای قلبی و تنگ شدن عروق خونی میشود و وزارت بهداشت برای مقابله با این عوارض برنامههایی با محوریت کاهش مصرف نمک و ابتلای کمتر افراد به بیماریهای قلبی و عروقی و سکته قلبی در نظر گرفته است.
او ادامه داد: بر اساس توصیه سازمان بهداشتی جهانی مردم ایران باید روزانه کمتر از پنج گرم نمک مصرف کنند تا دچار بیماریهای مختلف قلبی و عروقی نشوند و در این راستا کنترل جدی روی کاهش میزان مصرف نمک در تهیه نان از سوی نانواییها انجام شده است زیرا قوت غالب مردم همین خوراکی است.
مهدویان بیان کرد: یکی از برنامههای وزارت بهداشت در زمینه کاهش مصرف نمک و بروز سکتههای قلبی پایین آوردن میزان استاندارد نمک موجود در نوشابهها با همکاری سازمانهای ذیربط است و این اقدامات بر اساس سیاستهای جمعیتی و کاهش بروز بیماریهای غیر واگیر در کشور انجام میشود.
رئیس اداره قلب وزارت بهداشت گفت: با برنامه گام به گام وزارت بهداشت در زمینه کاهش نمک طی چند سال آینده آمار مبتلایان به بیماری پرفشاری خون در کشور کاهش پیدا میکند و در نتیجه هزینههای کمتری در حوزه سلامت جهت درمان بیماران مبتلا به سکتههای قلبی و فشار خون بالا در حوزه سلامت کشور کاهش پیدا میکند.
بیشتر بخوانید: بیماری قلبی بیخ گوش مردان جوان ایرانی
وی افزود: اگر افراد روزانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم میوه مصرف کنند و حداقل ۱۵۰ دقیقه در ۳ تا ۵ نوبت در هفته فعالیت بدنی متوسط داشته باشند از ابتلا به بیماری غیر واگیر مخصوصا بیماریهای قلبی و عروقی و فشار خون بالا در امان میمانند.
انتهای پیام/