شکوفه اویار حسینی روانشناس و مشاور در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تأثیر کاربرد واژههای عاشقانه بر تداوم زندگی مشترک اظهار کرد: بسیاری از زوج درمانگران معتقدند، زندگی مشترک یک زوج از سه بخش، مرد، زن، رابطه تشکیل شده است.
اویار حسینی گفت: رابطه در زندگی مشترک هویتی رسمی و اثرگذار دارد، به طوری که اگر حال رابطه خوب باشد، حال زوجین خوب است و احساس خوشبختی میکنند و اگر حال رابطه بد باشد، زوجین احساس ناکامی از زندگی مشترک را تجربه میکنند.
این روانشناس با بیان اینکه زوج درمانگران شناختی رفتاری معتقدند زمانی که در زندگی مشترک تعاملات مثبت افزایش یابد و تعاملات منفی کاهش یابد، حال رابطه خوب است، افزود: اگر تعاملات منفی افزایش و تعاملات مثبت کاهش یابد، حال رابطه بد میشود و در اثر بی توجهی، حال بد رابطه بدتر شده و فضا متشنج میشود و اگر رابطه بمیرد، زوجین طلاق میگیرند.
او با اشاره به اینکه درمانگران رابطه آموزشهایی که برای بهبود حال رابطه زوجین ارائه داده میشوند را در دو گروه اصلی، افزایش رفتارهای مثبت کوچک و روزمره و داشتن رفتارهای مثبت بزرگ قرار میدهند، ادامه داد: رفتارهای مثبت کوچک مانند گفتن جملات عاشقانه به همسر، تشکر کردن از زحمتهای همسر و رفتارهای مثبت بزرگ مانند خرید یک هدیه گران قیمت، به نام کردن بخشی از دارایی به نام همسر و غیره است که این رفتارها به دلیل بالا بودن بار هیجانی برای مدتی حال رابطه را خوب میکنند.
اویار حسینی درباره تأثیر نوع رفتار مثبت برای تداوم زندگی بیان کرد: زنان و مردان خوشبخت برای نشان دادن تعاملات مثبتشان علاوه بر ابراز علاقه به یکدیگر، به گفتههای همسرشان هم با علاقه گوش میدهند و برای نشان دادن محبتشان از راههای مختلقی مانند توجه به همسر و تلفنی صحبت کردن در طول روز استفاده میکنند.
این روانشناس افزود: از دیگر رفتارهای بروز علاقه به همسر میتوان به یادآوری خاطرات مشترک زندگی، شوخی کردن، قدردانی از یکدیگر، توجه به ناراحتی زوج یا زوجه، همدلی، پذیرایی اشتباهات و غیره اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: چگونه با همسر خود همدلی کنیم؟
او تصریح کرد: همه زوجین در موضوعاتی با یکدیگر اختلاف نظر دارند و حتی ممکن است برخی از اختلافات را نتوانند حل کنند، اما با مراقبت از حال خوب رابطه، زندگی مشترک خود را حفظ و تداوم میبخشند.
انتهای پیام/