به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اکثر مواقع استرس قابل کنترل است و بعد از مدتی، بدن و روان به حالت عادی بر میگردد. در برخی از موارد به خصوص اگر استرس در حال تکرار یا مزمن باشد شما احساس ضعف بیشتری در برابر کنترل این حالت خواهید داشت. این حالت برای شما مشکلات متعددی را به وجود میآورد.
ترس و اضطراب در بسیاری از نقاط مختلف بدن مسائل و مشکلات زیادی را به وجود میآورد، هر قسمت از بدن از سردرد گرفته تا ریزش مو و حتی مشکلات گوارشی ناشی از اضطراب و ترس است. اگر شما بتوانید تأثیر استرس بر سلامت جسمی خود را درک کنید ممکن است بتوانید مشکلات خود را شناسایی کنید.
ما در اینجا قصد داریم تا نگاهی به برخی از متداولترین روشهایی که استرس میتواند بر سلامت جسمی شما تأثیر بگذارد، بیندازیم.
سردرد
بسیاری از افراد استرس را به سردردهای مکرر معنی میکنند. کارشناسان دریافتند که استرس غالبا منجر به سردردهای تنشی میشود. در هنگام تنش عضلاتی که در قسمت فوقانی کمر و گردن وجود دارند منقبض میشوند. حتی این انقباض در عضلات پوست سر هم وجود دارد و باعث سردردهای دردناک میشود.
اگر اضطراب حالتی مداوم داشته باشد میتواند منجر به سردردهای میگرنی دردناک شود، که راه خلاص شدن از این درد نیز سخت است و میتواند ساعتها، حتی روزها ادامه داشته باشد. برای اینکه سردردهای تنشی کاهش یابد، پزشکان بیماران را ترغیب میکنند که بیشتر فعالیت کنند یا در فعالیتهای آرامشبخش مانند گرفتن ماساژ یا حمام گرم حضور پیدا کنند.
اسپاسم پلک
اسپاسم پلک یکی از آزار دهندهترین حالهای ممکن برای یک فرد است. طبق مطالعات انجام شده، اسپاسم پلکها به طور معمول در یک چشم اتفاق میافتد و چند دقیقه طول میکشد. این معمولاً ناشی از استرس است، اما متخصصان واقعاً مطمئن نیستند که چرا.
بهترین راه برای مقابله با این مشکل استراحت کردن است. برای این کار کافی است چشمان خود را ببندید و نفس عمیق بکشید. چهار ثانیه عمل دم را انجام دهید و هفت ثانیه نفس خود را نگه دارید و در هشت ثانیه بازدم را انجام دهید. این کار را چهار بار در حالی که نوک انگشت خود را روی پلکتان نگه داشتید انجام بدهید.
اگر این روش موثر نبود، از داروهای بدون نسخه میتوانید کمک بگیرید. اشک مصنوعی ممکن است به کاهش اسپاسمها نیز کمک کند. اگر اسپاسم در قسمتهای دیگر چشم گسترش یافت حتما به پزشک مراجعه کنید.
افسردگی
مقابله با استرس میتواند فرد را به احساس خشم، افسردگی، حتی ناامیدی نزدیک کند. هر چه زمان میگذرد استرس باعث میشود فرد احساس کند که بیشتر گرفتار شده است و این باعث میشود که قدرت تصمیمگیری فرد پایین بیاید و بنابراین فرد در همه امور حرفهای و شخصی نگران میشوم. در نتیجه استرس میتواند فرد را با آسیب رساندن به روابط شخصی و حرفه ایش بیشتر دچار بحران کند.
برای اینکه بتوانید با تاثیرات استرس بر روی روحیه خود مقابله کنید باید خود را درگیر فعالیتهایی کنید که به شما کمک میکند منبع استرس را به فراموشی بسپارید. مانند فعالیت بدنی یا مراقبه. فعالیتهایی را امتحان کنید که ذهن شما را برای مدت زمان طولانی مشغول کند.
وزن و متابولیسم
استرس و مشکلات وزنی معمولا دست به دست هم میدهند. این امر به دلیل احساس استرس، اضطراب و افسردگی است که باعث میشود فرد برای رفع مشکل خود به دنبال غذا میگردد و غذا در این موارد غذاهای ناسالم معنی میشود که قند، چربی و کالری زیادی دارند.
همچنین استرس میتواند تأثیر مخربی بر سوخت و ساز بدن بگذارد. یعنی میتواند باعث شود بدن ما چربی بیشتری ذخیره کند و این کار فقط احساس اضطراب را تشدید میکند. شما با فعالیت خود میتوانید به سوزاندن کالری و بازگرداندن اعتماد به نفس، به این مشکل کمک کنید.
کمردرد
عوامل استرس زا علاوه بر افزایش فشار خون و ضربان قلب میتوانند باعث درد عضلات شوند. این نوع درد میتواند در افرادی که پشت یک میز کار میکنند شایع باشد.
بهترین راه برای درمان کمر درد ناشی از استرس، حرکت بیشتر است. اگر فردی هستید که پشت یک میز کار میکنید و از کمردرد رنج میبرید، سعی کنید از یک ساعت خود بلند شوید و قدم بزنید. ورزشهای سادهای را انجام دهید.
مشکلات فشار خون
کسانی که مدت طولانی مدت استرس را تجربه میکنند ممکن است با مشکلات سلامتی از جمله مانند فشار خون بالا روبرو شوند. دلیل آن این است که هورمونهای استرس میتوانند فعالیت قلب را افزایش دهند و با گذشت زمان، این امر میتواند شریانها را محدود کند.
اگر درمان صورت نگیرد، فشار خون بالا میتواند منجر به حمله قلبی و سکته مغزی شود که هر دو میتوانند کشنده باشند. اگر درد مداوم در قفسه سینه حس کردید، هر چه سریعتر با پزشک صحبت کنید.
منبع:بهداشت نیوز
انتهای پیام/