به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،آزاد حکمت با بیان اینکه سرعت در فیبر نوری هزار مگابایت بر ثانیه و ظرفیت انتقال در هر تار فیبر، ۲ و نیم میلیون مکالمه است گفت: در حال حاضر هزار و ۶۰۰ کیلومتر شبکه فیبر نوری در استان برای ارائه سرویسها وجود دارد.
وی همچنین به خرید تجهیزات سافت سویچ در تلفنهای ثابت با برند داخلی اشاره کرد و افزود: این تجهیزات برای اولین بار در کشور بر اساس تکنولوژیهای روز دنیا برای مراکز پر ظرفیت استان خریداری شده است.
مدیر مخابرات منطقه کردستان با اشاره به اینکه اکنون نسل ۳ و ۴ اینترنت در تمام شهرستانهای استان فعال است گفت: ۱۸ روستای استان هم از این ظرفیت استفاده میکنند.
حکمت افزود ۳۱۲ سایت wll در ۷۹۱ روستا، که دارای مشکل ارتباطی بودند، با تعرفه تلفن ثابت، قابلیت دیتایی به اینترنت نسل ۲ و ۲ ونیم پیدا کردند.
وی به نصب ۲۱۳ کافو نوری در حوزه تلفن ثابت دراستان هم اشاره کرد و افزود: تجهیزات اینترنت پرسرعت برای تلفنهای ثابت در استان ۳ و نیم برابر رشد داشته است.
مدیر مخابرات منطقه کردستان گفت :هم اکنون ۴۸۰ روستای استان با ۱۹ هزار مشترک هم از اینترنت پرسرعت مخابرات بهرهمند هستند.
حکمت به افزایش تامین پهنای باند برای دسترسی مشترکان استان به اینترنت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مصرف روزانه اینترنت در استان ۵۰ ترابایت است.
تعداد تلفنهای همراه در استان، هم اکنون ۱ میلیون و ۸۶۱ هزار عدد است.
وی همچنین به افزایش ۵۴ برابری ظرفیت انتقال شبکههای مخابراتی اشاره کرد و گفت: امسال ۳۸ دستگاه انتقال شبکه، برای تقویت تلفنهای ثابت، موبایل و اینترنت در استان راه اندازی شد.
مدیر مخابرات منطقه کردستان، با اشاره به پوشش نامناسب تلفن همراه در برخی از نقاط شهر سنندج گفت: توسعه دکلهای مخابراتی با را ه اندازی سایتهای موبایل راه مناسب برای حل این مشکل است.
راه اندازی یک سایت موبایل غیر از استفاه مکالمه ای، قابلیت دیتا هم دارد، اما برای راه اندازی آن ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه نیاز است.
انتهای پیام/ت