به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، اکرم محمدی کارشناس امور دارویی اداره نظارت بر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: ورزشکاران مکمل غذایی مورد نیاز خود را از داروخانه تهیه کرده و به برچسب اصالت موجود روی این فراوردهها توجه کنند.
او با تشریح انواع مکملهای موجود در بازار و ترکیبات آنها افزود: غالب مکملهای موجود در سطح عرضه وارداتی هستند و هنگام خرید باید به وجود برچسب اصالت و رهگیری این محصولات سلامت محور دقت شود.
محمدی خاطر نشان کرد، مکملهای فاقد برچسب اصالت مورد تایید سازمان غذا و دارو نیستند بنابراین، تضمینی در مورد کارایی و خلوص آنها وجود ندارد.
او گفت، مکملها با هدف بهبود عملکرد یا جبران کمبود برخی از مواد مغذی باید توسط پزشک یا متخصص تغذیه ورزشی تجویز شود و به طور کلی، شواهد علمی کافی به نفع مصرف این مواد وجود ندارد در حالیکه اکثر افراد انتظار مشاهده تغییراتی غیر معمول از انها را دارند.
محمدی با بیان اینکه مهمترین دغدغه بسیاری از ورزشکارن هنگام مصرف مکملها بهبود عملکرد ورزشی است تصریح کرد: اگرچه از نظر قانونی مصرف بسیاری از مکملها منع نشده، ولی باید به موارد احتیاطی توجه کرد.
او افزود: دانستن مقدار و زمان بندی مصرف مکملها و شرایط خاص ورزشی برای به حداکثر رساندن آثار این مکملها بسیار ضروری است.
محمدی در پایان، ضمن تشریح روشهای تعیین اصالت مکملهای وارداتی، از تکنسینهای داروئی خواست با ارتقاء سطح دانش و آگاهی خود در حوزه مکملهای ورزشی، نسبت به ارائه مشاوره به ورزشکاران در زمینه توجه به برچسب اصالت فراورده و نحوه استعلام آن و همچنین احتیاط در مصرف هم زمان چند مکمل اقدام نمایند.
انتهای پیام/خ