به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، دفاتر و واحدهای مالکیت فکری دانشگاههای علوم پزشکی کشور، با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری و جمعی از اعضای هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور، به صورت ویدیو کنفرانس و به طور همزمان راه اندازی شد.
در این نشست حسین وطن پور مدیر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن ارایه آماری از ثبت اختراعات داخلی و خارجی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور، به تبیین نقش ثبت اختراع در فناوری و ارتباط دانشگاه با شاخص GDP (تولید ناخالص داخلی) پرداخت.
علی بهادر رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز، دفتر ابداعات، اختراعات و مالکیت فکری در حوزه علوم پزشکی را زیرمجموعه مدیریت توسعه فناوری معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه دانست که با هدف شکوفا سازی و بهره گیری هرچه بیشتر از توانمندیهای بالای علمی دانشگاه، به منظور تسهیل ثبت اختراعات و حفاظت از مالکیت فکری اعضای هیات علمی و همچنین محققان و دانشجویان دانشگاه تاسیس شده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: مالکیت فکری به عنوان یکی از زیرساختهای اساسی توسعه فناوری در قرن حاضر به شمار میرود، به نحوی که حمایت از حقوق داراییهای فکری در خلق نوآوریهای جدید و حمایت و تشویق نوآوران نقش عمده را بر عهده دارد.
یونس قاسمی افزود: دفاتر و واحدهای مالکیت فکری با کمک و مشارکت وزارت دادگستری، قوه قضاییه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور تسهیل ثبت اختراعات، نوآوریها و فناوریهای دانشمندان، محققان، اساتید و دانشجویان علوم پزشکی ایجاد شده است.
او ادامه داد: این دفتر از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را در دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز کرد و از آن زمان تاکنون به فعالیتهای خود ادامه داده است، برگزاری کارگاههای آموزشی مالکیت فکری برای اساتید و دانشجویان و همچنین تهیه و تدوین آیین نامه مالکیت فکری دانشگاه علوم پزشکی شیراز از جمله فعالیتهای این دفتر است.
انتهای پیام/چ