به گزارش خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، مازندران بیشترین سهم ساحلی را از
دریای خزر و بیشترین میزان انباشت
زباله و آلودگی را دارد ، در مازندران علاوه بر انبوه زبالههایی که گردشگران بر جای میگذارند موضوع دپوی زباله در ساحل نیز بر مشکلات افزوده است.
پدیده پسماند و جمعآوری، دفن و امحاء زباله از مشکلات اساسی مازندران است که در این میان شهرستان محمودآباد به دلیل نزدیکی محل انباشت زباله به دریا یکی از کانونهای اصلی مشکلات زیست محیطی در استان به شمار میآید.
این شهرستان از جمله شهرهای اصلی محورهای مواصلاتی مازندران تلقی میشود و مسافران با توجه با حضور در این شهر و یا گذر از آن شاهد آلودگی و عوارض ناشی از آن هستند.
یکی از گردشگران در این باره میگوید: جای تاسف دارد که شهری توریستی با این همه زیبایی، کنار ساحلش این همه زباله ریخته باشد.
حال علاوه بر بوی نامطبوع که این منطقه که در شعاع ۵۰۰ متری نیز کاملا حس میشود، ورود شیرآبههای حاصل از زباله به دریا هم از بزرگترین معضلات زیست محیطی این منطقه به شمار میآید.
سرنوشت مبهم زبالهها در ساحل محمودآباد
وضعیت پسماند محمودآباد سالهاست به خط قرمزهای خود رسیده و با توجه به قوانین آئین نامهها در بخش زباله، شهرداریهای زیر یک میلیون نفر جمعیت شهری موظف به اجرای تفکیک زباله هستند، اما فرهنگ سازی، آموزش و اطلاع رسانی دقیق صورت نگرفته و فقط زبالهها جمع آوری و در محل دپو انباشت میشود.
مجبوریم دپوی موقتی داشته باشیم
قلی زاده رییس شورای شهر محمودآباد با اظهار تاسف از وضعیت موجود زباله و سواحل این شهرستان گفت: گرچه شیرآبه زبالهها به دریا می ریزد و کار مناسبی نیست، اما مجبوریم دپوی موقتی داشته باشیم و بنا بر قراردادی که ببسته شده در منطقهای به نام عمارت تخلیه میکنیم.
شیرآبهها را جدی بگیریم
رعایت فاصله ۵۰۰ متری محل زباله تا سواحل و جادههای اصلی و ۳۰۰ متری تا رودخانهها، نگهداری در محل مخالف جهت باد، عدم نگهداری در محل ورودی آبهای سطحی و دور بودن از مزارع و محل مسکونی از جمله مواردی است که باید در مکانهای نگهداری زباله رعایت شود، علاوه بر آن شیرآبههای ناشی از زباله که به دریا میریزد دائماً آبزیان را آلوده کرده و موجب بیماریهای پوستی کسانی میشود که در آن منطقه شنا میکنند.
مردمانی که در این محل سکونت دارند و مسافرانی که به دلیل توریست پذیر بودن مازندران از محمودآباد میگذرند برای شنا به منطقه ساحلی رفته و دقیقاً در محلی شنا میکنند که شیرآبههای زبالهها راهی دریا شده است.
محمدرضا نوجوان مشهدی که چند روزی است مهمان این شهرستان شده میگوید: به شمال آمدیم تا به در دریا شنا کنیم، اما از بوی بد و ترس از مسموم شدن شنا نمیکنیم، آب دریا آلوده است.
محل دفن زباله نداریم
شریعت فرماندار محموآباد با اشاره به شرایط جغرافیایی این شهرستان میگوید: به لحاظ شرایط جلگهای شهرستان محمودآباد ما محل دفن زباله نداریم، بنابراین برای حل این معضل علاوه بر انتقال موقت زباله به شهرستانهای همجوار، ۳ نقطه برای نصب زباله سوزها جانمایی شده که مشکل شهرستان حل خواهد شد که البته خرید این زباله سوزها نیاز به تامین بودجه دارد.
حال پس از سالها دست و پنجه نرم کردن ساحل با زبالهها اتفاقات خوبی میخواهد رقم بخورد و شاید صبر مردمان ساحل نشین به بار بنشیند.
اسماعیلی نماینده نور و محمودآباد در مجلس در این باره میگوید: همراه با نمایندگان استان مازندران با وزیر صنعت، معدن و تجارت جلسهای داشتیم و پیشنهادی دادیم مبنی بر اینکه بخشی از عوارض کالاهایی که آلاینده هستند برای پسماند مازندران هزینه شود که این نیز حدود هزار میلیارد تومان میشود.
وی افزود: در جلسهای از وزیر اقتصاد مجوز لازم را گرفتیم و در هیات دولت نیز مطرح شد و هیات دولت نیز آن را مصوب کرده است.
روزانه بیش از ۳ هزار تن زباله در مازندران تولید میشود و برای هر تن زباله ۵۰۰ لیتر شیرابه خطرناک و آلوده راهی محیط زیست خواهد شد و این میزان با حضور مسافران به مراتب بیشتر نیز میشود.
گزارش از سارا فرهمند راد
انتهای پیام/س
خب شما هم همون کار رو کنید.
یا دفن شود.
واز گرمای اون برق تولید شود که این کار هزینه بر است.
مسافر پذیری زیاد شمال