به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، پیکر دکتر غلامعلی بسکی معروف به بابا بسکی پیشکسوت طبیعت ایران و فعال محیط زیست ساعتی پیش از مقابل بیمارستان دکتر بسکی گنبدکاووس تا ابتدای بلوار دانشجو بر دوش طبیعت دوستان و علاقمندان محیطزیست و آحاد مردم تشییع شد.
پیکر این پزشک عاشق طبیعت ایران برای خاکسپاری به روستای تنگراه منتقل شد.
هادی حقشناس استاندار گلستان عصر امروز در مراسم تدفین دکتر بسکی در منزل موقوفه او در روستای تنگراه گالیکش گفت: محیط زیست همواره دغدغه دکتر بسکی بود و امروز اگر میخواهیم ادای دینی به این پیشکسوت و دوستدار طبیعت ایران داشته باشیم باید برای توسعه و گسترش فضای سبز و درختکاری اهتمام ویژه داشته باشیم.
هادی حقشناس با بیان این که دکتر بسکی فرد خودساخته بود که چهره به مانند وی در کشور و جهان نایاب و کمیاب است افزود: او از همه امکانات و شرایط مطلوب زمان خود در سال ۱۳۳۶ گذشت و به یکی از شهرهای محروم در آن زمان (گنبدکاووس) آمد تا خدمات ارزندهای در حوزه پزشکی به مردم ارائه دهد.
حق شناس افزود: چنین منطقی در بین دانشجویان و جوانان امروزی به ویژه فارغالتحصیلان پزشکی بسیار کم وجود دارد و ما باید تلاش کتیم تا چنین منطق و بینشی را در بین جوانان فرهنگسازی کنیم.
ابراهیم کریمی مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گلستان نیز در این مراسم گفت: در جامعه ما افراد خیر و فعال زیادی وجود دارد، اما در حوزه محیط زیست و طبیعت کشور و جهان فردی به دلسوزی دکتر بسکی را نخواهد دید، زیرا دکتر بسکی در مسائل محیط زیست و طبیعت یک استثنا بود.
فرماندار گالیکش نیز در مراسم تدفین دکتر بسکی با بیان این که او یکی از افراد تاثیرگذار در بعد ملی و جهانی در حوزه محیط زیست و طبیعت بود دکتر بسکی علاوه بر علاقه به طبیعت و حفظ محیط زیست آموزشهای مختلفی را در حوزه تکثیر گل و گیاه و درختان به جوامع محلی و علاقمندان به طبیعت ارائه میداد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان هم گفت: پس از سیل سال ۸۰ که جنگل گلستان تخریب شده بود دکتر بسکی مانند یک پدر ضمن کمک به آسیبدیدگان تلاش میکرد تا درختان و نهالهای جنگلی را از خسارتهای زیاد ناشی از سیل نجات دهد و ماهها در این راه دلسوزانه زحمت کشید تا جنگل دوباره احیا شود.
ابوطالب قزلسفلو افزود: تنها کاری که ما میتوانیم برای آرامش دکتر بسکی انجام دهیم این است که در حفظ منابع طبیعی و محیط زیست به صورت همگانی مشارکت کنیم.
دکتر غلامعلی بسکی متولد سبزوار و پزشک متخصص زنان در تهران و خیری پیشگام در عرصه وقف بود که خدمات خیریه فراوانی در حوزههای محیط زیست، طبیعت و بهداشت و درمان از خود به یادگار گذاشت.
ساخت بیمارستان و زایشگاه دکتر بسکی در گنبدکاووس، تاسیس مدرسه تیزهوشان و همچنین خانه ریاضی استان گلستان و سرای گاندی (برای تیزهوشان فقیر در روستاها) و وقف ۶ باب منزل مسکونی در مشهد از جمله فعالیتهای دکتر بسکی است.
او پس از تحمل یک دوره بیماری سخت، بامداد چهارشنبه ۲۳ مرداد در سن ۸۸ سالگی درگذشت.
انتهای پیام / فا