شکوفه اویار حسینی روانشناس و مشاور خانواده در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تأثیر درک متقابل در زندگی مشترک اظهار کرد: «همسرم مرا درک نمیکند» جملهای آشنا که به گوش همه ما خورده است و با معنای به ظاهر ساده آن همه گمان میکنیم که معنی آن را فهمیدیم.
او افزود: زندگی مشترک از دو زندگی تشکیل میشود که زن و شوهر هر کدام از تشکیل خانواده و ازدواج خود، اهداف و نیازهایی داشتهاند.
این روانشناس و مشاور خانواده ادامه داد: مشکل از جایی شروع میشود که آنها با کلمات مشترکی با یکدیگر صحبت میکنند، اما معنا و منظور، نیازها و هیجانات متفاوتی دارند و هر کدام میخواهند همسرشان به خواستهها و نیازهایش توجه کند.
اویار حسینی با بیان اینکه در زندگی مشترک چالشها و تعارضها اجتناب ناپذیر هستند، افزود: واکنش زوجین به این تعارضات متفاوت است و زوج ناسازگار الگوی تعاملی خاصی دارند و در تعارضاتشان موضوع گفتوگو گم میشود، یکی درخواستش را مطرح میکند و دیگری کنارهگیری میکند یا هر دو به هم حمله میکنند و دعوا میشود، یا هر دو برای اجتناب از دعوا، قهر و از هم کنارهگیری میکنند.
بیشتر بخوانید: اهمیت نوازشهای کلامی در زندگی مشترک
این روانشناس اضافه کرد: در این الگوها به ظاهر زندگی مشترک ادامه دارد، اما زوجین احساس تنهایی و آشفتگی هیجانی دارند و اگر میزان تحقیر و توهینهای آنها زیاد و تعاملات مثبتشان کم شود، خطر بروز طلاق قابل پیش بینی میشود.
او با اشاره به اینکه زوج سازگار الگوی تعاملی متفاوتی دارد، گفت: این زوجین الگویی تصدیقی دارند، درک میکنند که دو انسان، دو مغز، دو تاریخچه رشدی متفاوت، دو هیجان و دو نیاز متفاوت هستند و این تفاوتها را میپذیرند و به آن احترام میگذارند. در زمان حل تعارضاتشان پیرامون یک موضوع صحبت میکنند و موضوع را شبیه مسألهای قابل حل میبینند.
اویار حسینی ادامه داد: این دسته از زوجین در این گفتوگو بخشی از درخواستهای همسرشان را که قبول دارند، تصدیق میکنند و بعد از آن بخشی که با آن مخالف هستند را به همراه پیشنهادشان مطرح میکنند و حتی ممکن است آنها هم نتوانند تعارضات را حل کنند، با این وجود سعی میکنند از روابط و تعاملشان مراقبت کنند.
این روانشناس افزود: زوجین باید به ازای هر بار تنش در زندگی مشترک میزان ۵ برابر بیشتر هیجان مثبت ایجاد کنند، چراکه با این الگو، پیش بینی شکل گرفتن یک انسجام در رابطه امکان پذیر میشود و این شاه کلید خوشبختیشان است.
انتهای پیام/