به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان اردبیل گفت: طرح ارتقای تاب آوری اجتماعی زنان از سال ۹۶ شروع شده و از سال جاری نیز طرح توان افزایی زنان روستایی در تولید محصولات سالم عملیاتی میشود.
او تصریح کرد: زنان به دلایل خاصی از بهره مندی از خدمات اجتماعی در طول سالیان گذشته محروم مانده اند که در دولت یازدهم و دوازدهم هدفگذاریهای لازم برای افزایش این مزایا برای زنان در اولویت قرار گرفته است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه زنان در بعد از انقلاب در زمینه آموزشی رشد قابل قبول و بالاتری نسبت به مردان داشته اند، افزود: این موضوع در نتیجه زمینه سازی مناسب و تلاش زنان اتفاق افتاده است.
ابتکار بیان کرد: در حال حاضر میزان دختران بازمانده از تحصیل زیر چهار درصد است که تلاش میشود این میزان به صفر برسد.
او با اشاره به توجه به اصل عدالت در نظام اسلامی گفت: عدالت جنسیتی نیز یکی از عدالتهای مورد تاکید در قانون اساسی بوده و باید در زمینههای آموزشی، اجتماعی، بهداشت، اشتغال و اقتصاد برای بانوان نیز رعایت شود.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به رشد علمی زنان و دختران در سالهای اخیر گفت: در حال حاضر اشتغال و مشارکت اجتماعی و اقتصادی از جمله مطالبات اصلی زنان و دختران در جامعه بوده و باید برنامه ریزیهای لازم جهت پاسخگویی به این مطالبات انجام شود.
ابتکار ادامه داد: باید زنان علاوه بر شاغل بودن در جامعه در خانواده نیز به نقش آفرینی پرداخته و این موضوع نباید این قشر را از نقش اصلی دور نگه دارد.
او بیان کرد: توجه به سلامت و نشاط بانوان از جمله مقولههای دیگری است که باید مورد توجه قرار گرفته و چارچوبهای پوششی مانع نشاط زنان و دختران نباشد.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به ارتقای شاخصهای سلامت و بهداشت باروری در زنان توجه به این امر مهم را در حفظ سلامت خانواده مهم دانست.
ابتکار با بیان اینکه میزان کودک همسری در کشور بسیار پایین است، افزود: باید اقدامات و برنامه ریزیهای لام برای ممانعت از ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال در جامعه انجام شود.
او با تاکید بر شناسایی آسیبهای فضای مجازی در خصوص تهدید ارتباطات خانوادهها، اظهار کرد: رشد و پیشرفت این فضا باید زمینه افزایش مهارتهای ارتباطی بین خانوادهها را فراهم کند، ولی باعث کاهش ارتباط در بین خانوادهها شده است.
معاون رئیس جمهور افزود: باید زمینه کنترل عواطف، ارتباطات و خشونت را از آموزش و پرورش شروع کرده و به فرزندانمان انتقال دهیم تا در آینده با مشکل مواجه نشوند.
ابتکار با اشاره به آغاز اجرای طرح شاخصهای عدالت جنسیتی در سطح کشور از راه اندازی سامانه رصد و پایش در تمام استانهای کشور خبر داد و گفت: با این سامانه وضعیت و تحولات هر استان را در شاخص اندازه گیری و رصد میکنیم.
انتهای پیام/ح