محمدرضا داورزنی معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در نشست خبری در مورد مسائل مختلف ورزشی صحبت کرد.
به گزارش خبرنگار گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا داورزنی در نشست خبری به مناسبت هفته دولت با تبریک این هفته سال ۹۸ سال را بسیار مهمی برای ورزش کشور دانست و توضیح داد: در سال قبل از المپیک قرار داریم که رشتههای ورزشی با وجود کمبود منابع تلاش میکنند خود را برای کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰ آماده کنند. این در شرایطی است که قیمت تمام شده فعالیتهای برون مرزی چند برابر شده و این مهم میطلبد که فدراسیونها باید در مدیریت منابع تلاش ویژهای داشته باشند تا از این بزنگاه تاریخی با موفقیت عبور کنند.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای با اشاره به فرآیند سخت کسب سهمیه در رشتههای مختلف خاطرنشان ساخت: در برخی از رشتهها باید امتیازات جمع شود تا سهمیه به دست آید به همین دلیل اگر ورزشکار در یک رویداد شرکت نکند، امتیاز کم میشود به همین دلیل فدراسیون مجبور است در همه رویدادها حضور داشته باشند. در برخی از رشتهها مسابقات جهانی داریم که سهمیه توزیع میشود و در برخی رشتهها نیز در قارهای سهمیه به کشورها داده میشود. مثلا والیبال در رویداد بین المللی شرکت داشت و شانس دیگری هم در مسابقات قارهای دارد.
داورزنی اهمیت مشخص شدن تکلیف فدراسیونهای ورزشی را هم مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: برخی از رشتهها دوره ۴ ساله به پایان میرسد و باید سرپرست بگذاریم. برای رشتههای المپیکی به ویژه لازم است ثبات را برقرار کنیم. در دوومیدانی دوره ۴ ساله ریاست شهریور به پایان میرسد و تا پایان شهریور سرپرست معرفی میکنیم. در والیبال هم ثبت نام از نهم شهریورماه شروع میشود و فرآیند بررسی صلاحیت را خواهیم داشت و امیدوارم انتخابات خوبی هم برگزار شود.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص شرکت در انتخابات فدراسیون والیبال گفت: هنوز در این ارتباط تصمیم نهایی را نگرفته ام.
معاون وزیر ورزش و جوانان با اشاره به این مهم که واگذاری استقلال و پرسپولیس مصوبه دولت را در سال گذشته گرفت، ادامه داد: سازمان خصوصی سازی فرآیند واگذاری را شروع کرده، اطلاعات لازم را از وزارت و باشگاهها گرفته، اما در این بین نمایندگان مجلس مصوبهای داشتند که با مصوبه دولت تفاوت داشت در حالی که ما به واگذاری صد درصد سهام دو باشگاه اعتقاد داریم به همین دلیل جلسات مختلفی را مجدادا برگزار کردیم و نامهای هم به مجلس ارسال کردیم تا با اصلاحاتی در این مصوبه، درنهایت واگذاری این دو باشگاه بصورت صد درصدی محقق شود. آنچه مسلم است عزم و اراده این وزارتخانه در واگذاری بصورت کامل جدی است بطوریکه یا به صورت مزایده یا مذاکره قطعا این واگذاری صورت خواهد گرفت. از طرفی تغییرات مدیریتی هم خللی در این فرآیند ایجاد نخواهد کرد.
داورزنی با بیان اینکه اصرار وزارت ورزش و جوانان، واگذاری دو باشگاه واگذاراست، تصریح کرد: وظیفه دولت باشگاه داری نیست و اصرار وزارت واگذاری است و معاونت حقوقی، امور مجلس و هماهنگی امور استانها نیز این بحث را در مجلس تا حصول نتیجه پیگیری خواهد کرد و به هیچ وجه این واگذاری شعار نیست چرا که مصوبه دولتی دارد و عزم ما هم برای تحقق آن جدی است.
معاون وزیر در پاسخ به سوالی در خصوص منع قانونی برخی از مدیران وزارت ورزش و جوانان در هیات مدیره پرسپولیس و استقلال گفت:این موضوع به این معنا نیست که کارمندان وزارت نمیتوانند عضو هیات مدیره باشند بلکه باید مامور شوند و دوشغله نباشند. تا زمانی که دو باشگاه دولتی هستند این موضوع باید اصلاح شود. وزیر ورزش و جوانان هم در خصوص هیات مدیره دو باشگاه تصمیم میگیرد و در خصوص تعیین مدیرعامل هم به هیچ وجه وزارت ورزش و جوانان دخالتی ندارد و و دوران آنکه مدیرعامل از قوطی بیرون میآمد گذشته است.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و همگانی وزارت ورزش و جوانان با تشریح برگزاری دومین المپیاد استعدادهای برتر ورزشی کشور توضیح داد: این رویداد از ۳۰ مردادتا ۱۰ شهریور با حضور ۷۶۰ هزار نفر در ۹۹ رشته ورزشی شامل ۴۱ رشته بانوان و ۵۸ رشته در پسران برگزار میشود وبانک ذخیره استعدادهای ورزش کشور با احتساب نخبگان دور اول به ۵ هزار و ششصد نفر میرسد. باشگاهها و فدراسیونها مکلف به پرداخت مالیات حقوقی و تکلیفی هستند محمدرضا داورزنی، در خصوص مشکلات مالیاتی باشگاهها و فدراسیونها اظهار داشت: هم فدراسیون هم باشگاهها موظف هستند مالیات حقوق را پرداخت کنند، اما فعالیتهای فرهنگی معاف از مالیات است. باشگاهها موظف به پرداخت مالیات حقوق و تکلیفی هستند، اما جرایم در باشگاهها به خاطر عملکرد بوده است. باشگاههای ما هم سودآور نبوده اند. تلاش این است از طریق ظرفیتهای قانونی مشکل را حل کنیم.
داورزنی درباره بدهی مالیاتی فدراسیونهای ورزشی، خاطرنشان کرد: سازمان مالیاتی قول داده روند اجرایی متوقف شود تا بدهی مالیاتی را حل کنیم. وزیر اقتصاد هم کمک کرده تا این مسئله فدراسیونها حل شود و مشکلی در روند فعالیت فدراسیونها به وجود نخواهد امد. بازنشستگان نمیتوانند در ارکان فدراسیونها باشند معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در خصوص چگونگی استفاده از بازنشستگاه در فدراسیونها گفت: فدراسیونها بر اساس قانون حق ندارند در ارکان خود از افراد بازنشسته استفاده کنند، اما استفاده از بازنشستگان باید در قالبهای دیگر از جمله مشاور منعی ندارد و هر فدراسیون از جمله فوتبال در خصوص بکارگیری افراد بازنشسته باید پاسخگو باشد. موضوع دستگاههای نظارتی و ورزش از قبل هم وجود داشته است.
داورزنی درخصوص حضور و پاسخگویی مسئولان فدراسیونها در نهادهای نظارتی توضیح داد: موضوع دستگاههای نظارتی همیشگی است. این موضوع جدید نیست و به دفعات مدیران اجرایی پاسخگوی عملکرد خود بوده اند. سازمان بازرسی وقتی عملکرد فدراسیون را بررسی میکند پرسشهایی میپرسد حالا یا قانع میشود و پرونده بسته میشود یا اینکه به مراجع قضایی سپرده میشود. گاهی اوقات تخلفات اداری با جرمی که اتفاق میافتد، متفاوت است.
وی در خصوص زمان حضورش در راس فدراسیون والیبال هم توضیح داد: فدراسیون والیبال هم مورد بازرسی قرار گرفته و الان در مسیر خودش است. بنده هم مقطعی هم رئیس فدراسیون بودم و ۲ بار توضیحات خودم را ارائه کردم. پاداش تیم ملی فوتبال ارتباطی به وزارت ورزش و جوانان نداشت.
داورزنی در خصوص پاداش ۴۰۰ هزار یورویی به تیم ملی فوتبال که از سوی وی به تیم ملی در جام ملتهای اسیا اهدا شد، اظهار داشت:از شما سوال میپرسم؛ فوتبال در دنیا به خاطر نفوذی که دارد رشتهای متفاوت است. هیجانی که فوتبال در جام ملتها ایجاد کرد قابل مقایسه نیست، اما فوتبال بنگاه اقتصادی خصوصی نیست و فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران است که با نظارت دولت فعالیت میکند. دولت دخالتی در تصمیم گیری فدراسیونها ندارد، اما نباید نقش این رشته را در هیجانات جامعه نادیده گرفت. این هیجانات مثبت بود و مقام معظم رهبری هم تشکر کردند.
معاون وزیر ادامه داد: حضور قدرتمندانه تیم ملی فوتبال ایران در در جام جهانی اثرات خوبی در جامعه داشت. موضوع مدیریت منابع متفاوت است. دریافتی که فدراسیون از فیفا داشت، بیشتر از پولی بود که دولت کمک کرد. ۴۰۰ هزار یورویی که بردم، به وزارت ارتباطی نداشت باید تاج میبرد. چون پرواز من به تاخیر افتاد من چمدان را بردم. ۱۲ میلیارد سهم فدراسیون فوتبال بود عددی را هم دولت کمک کرد و ما پاداشی را از محل منابع وزارت به فوتبال ندادیم. سال گذشته بیش از ۸۰ میلیارد پاداش به قهرمانان دادیم و بی انصافی است بگوییم وزارت سهل انگاری کرده است. دختران ایرانی باعث افتخار هستند.
داورزنی یادآور شد: بانوان در مسابقات مختلف شرکت میکنند. والیبال، هندبال، فوتسال، تکواندو و ... بانوان با رعایت پوشش و مسائل فرهنگی در مسابقات برون مرزی شرکت میکنند. ما الان در رشتههای مختلف لژیونر داریم یا میبینیم تیم کبدی قهرمان آسیا شده که این باعث افتخار است. نظرم این است وقتی دختر تکواندو مدال المپیک میآورد و صدها کانال پخش میکند این افتخار است و همه دنیا میبینند میشود با حجاب مدال المپیک گرفت. بانوان ثابت کرده اند با همه قوانینی که هست میتواند توانایی خود را در دنیا نشان دهد.
انتهای پیام/