معاون اول قوه قضائیه گفت: دستگاه قضا با مفسدان برخورد قاطع، صریح، دقیق و بدون تبعیض خواهد داشت.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، مراسم معارفه رئیس کل دادگستری استان قم با حضور حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضاییه برگزار شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در این مراسم گفت: خدا را سپاسگزارم که در جلسه تکریم و معارفه دو مدیر خدوم که نیازی به توصیف ندارند، حضور دارم.

معاون اول قوه قضاییه افزود: دهه دوم ذی‌الحجه را سپری می‌کنیم و این ماه از آن ماه‌هایی است که خداوند به آن شرافت بخشیده است. دهه اول بر ما گذشت و دهه دوم رو به سپری شدن است و ما عید ولایت، بزرگترین عید را در پیش داریم.

او گفت: برای خودم در این عید از خداوند درخواست می‌کنم در جهت رضای حق سخن بگویم و قدم بردارم که اگر اینگونه باشد، خداوند از ما راضی خواهد بود.

معاون اول قوه قضاییه اظهار کرد: با توجه جنگ روانی که دشمن به پا کرده و حق و باطل را در هم آمیخته و تشخیص موضوعات را نه تنها برای عامه بلکه برای خواص هم دشوار کرده است، رعایت تقوا و احتیاط در گفتن، شنیدن، نظر دادن و عمل کردن بیشتر مورد نیاز است.

بسیاری از مدیران ما تکلیف مدار هستند

او گفت: اینجا محل مقدسی است. قم شهر مقدسی است که روایاتی از آن داریم و کریمه اهلبیت (ع) اینجا حضور دارند و محل نشر اسلام ناب است؛ محلی که انقلاب اسلامی از این نقطه انتشار پیدا کرد و امروز شعاع آن در دنیا در حال نفوذ است.

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: این محیط باید با توجه به این خصایص در تمام امور آن برای سایر نقاط کشور الگو باشد و حوزه قضایی استان قم باید با حوزه قضایی سایر استان‌ها متفاوت باشد.

معاون اول قوه قضاییه در ادامه عنوان کرد: قم مرجع فقاهت، علم، انقلاب و نشر حقایق ناب است؛ لذا اینجا می‌طلبد که برای سایر نقاط الگو باشد.

او با قدردانی از حجت الاسلام و المسلمین خلیلی که چهارده سال مدیریت حوزه قضایی استان قم را بر عهده داشته است، گفت: وی آنچه در وسعش بود به کار گرفت که کار‌ها بهتر شود و ارتقاء پیدا کند؛ اما آیا به نقطه مطلوب رسیده‌ایم؟ اگر امروز از ایشان بپرسید که آیا نیاز به کار بیشتر هست یا خیر، حتما می‌گوید بله، نیاز به کار بیشتر، تلاش و ابتکار و مشورت و هم افزایی بیشتر است.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: حجت الاسلام و المسلمین مظفری را شما بیشتر از من می‌شناسید. ۱۰ سال فقط در همین حوزه قضایی اینجا کار کرده است. ممکن است دورادور گزارشاتی یا دیده باشم و یا شنیده باشم، اما روش، منش اخلاق، رفتار مدیریت، تعامل و دلسوزی و خیرخواهی وی را شما بهتر و بیشتر از من می‌دانید و از او هم تشکر می‌کنم که این مسئولیت را پذیرفت.

معاون اول قوه قضاییه خاطرنشان کرد: وقتی به مدیری می‌گویند از فلان استان برو استان کردستان، کرمانشاه، قم و... می‌گوید چشم، این نشان می‌دهد که بحمدالله بسیاری از مدیران ما تکلیف مدار هستند و این موضوع خیلی ارزش دارد.

همیشه باید خود را مدیون و بدهکار و خادم مردم بدانیم

او تصریح کرد: رئیس کل جدید استان قم سالیانی در استان کرمانشاه خدمت کرد؛ البته توفیق داشت و دعای خیر پدر و مادر و مظلومین و مردم بدرقه راهش بود که توانست ده سال در قم و ۵ سال در جوار حضرت علی بن موسی الرضا (ع) خدمت کند. آن توفیق ۵ ساله در مشهد، خدمت ده ساله در قم و مدیریت در کرمانشاه و طی کردن مدارج پله پله، تجربیاتی را برای وی ایجاد کرده که از همه این تجربیات باید استفاده کند و حوزه قضایی استان قم را ارتقا ببخشد تا برای استان‌های دیگر الگو باشد.

او با تشکر از مردم قم گفت: از همه همکاران قضایی در استان قم هم به دلیل همکاری، سلامت، تلاش و دلسوزی تشکر می‌کنم و امیدوارم در آینده هم همکاری بیشتری داشته باشند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرد: مردم عزیز و شهید پرور و انقلابی ما مخصوصا مردم قم حقیقتا سزاوار خدمت هستند. نباید خدای نکرده اگر تلاشی کردیم، شبی، روزی، جمعه‌ای و روزتعطیلی کاری کردیم، احساس کنیم که ما حالا طلبکار مردم و نظام هستیم، همیشه باید خود را مدیون و بدهکار و خادم مردم بدانیم، این مردم استحقاق خدمت را دارند. با مردم مدارا کنیم و آن‌ها راعزیز و محترم بشماریم و، ولی نعمت خود بدانیم.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرد: باید اختیاراتی که در جهت رفع رنجش و آزار مردم داریم، به کار بگیریم. امروز مردم متدین، انقلابی و دلسوخته این استان از بعضی از ناهنجاری‌ها که توسط عده‌ای محدود انجام می‌شود، رنجش دارند.

بعضی از ناهنجاری‌ها با تدبیر، حکمت و قاطعیت برطرف شود

معاون اول قوه قضاییه اظهار کرد: امروز از بعضی از ناامنی‌ها ولو کوچک در این استان مردم ناراحت هستند. با کمک یکدیگر، با کمک سایر دستگاه ها، با مشورت یکدیگر و مخصوصا با کمک همه معاونان، قضات و کارمندان خود تلاش کنید که این رنجی که امروز مردم نسبت به بعضی از این ناهنجاری‌ها متحمل می‌شوند، با تدبیر، حکمت و قاطعیت برطرف شود.

او  ادامه داد: مردم به حرمت شهدایی که بر دوش خود حمل کردند و رنج‌هایی که در این استان و سایر استان‌ها متحمل شدند، نمی‌توانند تحمل کنند امروز عده محدودی قانون شکنی کنند؛ ارزش‌ها را زیر پا بگذارند و احیانا با اغیار برای به عقب راندن دوباره این جامعه همدست شوند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای بیان کرد: مردم نمی‌توانند ببینند یک حالت ارتجاعی در کشور ما بوجود بیاید. از این موضوع غفلت نکنید.

میدانم که امکانات شما و دوستان کم است؛ قاضی، کارمند، امکانات و تجهیزات اداری کم دارید و همه این‌ها را کم و بیش می‌دانم؛ اما در عین حال می‌خواهم با همفکری و تدبیر تلاش کنید که کار مردم زود راه بیفتد.

ابتکاری اندیشیده شود تا پرونده‌های عقب مانده و طولانی شده تمام شوند

معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: در قم برخی از پرونده‌ها را سراغ دارم که نه می‌خواهم اکنون اسم بیاورم و نه وقت آن است؛ برخی از این پرونده‌ها طولانی شده. خواهش می‌کنم ابتکاری اندیشیده شود تا این پرونده‌های عقب مانده و طولانی شده تمام شوند.

او با تاکید بر لزوم تسریع در انجام کار مردم اظهار کرد: گفتن این حرف آسان است؛ اما عمل به آن بسیار مشکل است. البته می‌شود کاری کرد که قدری کار‌ها سریع‌تر انجام شود. امروز مردم این توقع به حق را از ما دارند که با مفسدین اخلاقی، اقتصادی، مواد مخدر و سایر فساد‌ها برخورد قاطع، سریع، دقیق و بدون تبعیض انجام دهیم.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه سخنان خود گفت: آنچه که اصلا برای مردم قابل گذشت نیست، تبعیض است و آنچه که در مرحله دوم قابل گذشت نیست، کم توجهی، بی توجهی، بی دقتی و سست بودن یک حکم و کار است و آنچه که در مرحله بعد قابل گذشت نیست، طول کشیدن است.

معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: یکی از چیز‌هایی که ما می‌توانیم انجام دهیم و باید انجام دهیم، این است که به قضات و کارمندان خود رسیدگی کنیم تا آن‌ها با انگیزه بیشتر بتوانند این توقع به حق مردم را عملی کنند. اگر قاضی و کارمند ما عزیز شمرده نشود و اولیات تجهیزات اداری را برای آن فراهم نکنیم، چگونه باید انتظار داشته باشیم با همه توان خود فعالیت کند؟

از همه ظرفیت و نه تنها ظرفیت اسمی شورای حل اختلاف، استفاده شود

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای عنوان کرد: برای اینکه مقداری حجم کار را کم کنیم، ناچارا از این هستیم که ورودی‌های خود را کم کنیم. برای اینکه ورودی را کم کنید، از همه ظرفیت‌ها استفاده کنید تا آنجایی که ممکن است اولا مسائل به دستگاه قضایی کشیده نشود، دوما با سایر دستگاه ها، استانداری، فرمانداری، شورا، شهردار، علما، مساجد و اقشار مختلف مردم برنامه ریزی کنید و از دیگران کمک بخواهید که ورودی به دستگاه قضایی کم شود و تا جایی که ممکن است پرونده تشکیل نشود.

معاون اول قوه قضاییه در ادامه اذعان کرد: مواردی که با صلح و سازش می‌توان انجام داد، حتما با صلح و سازش انجام شود. خواهش من این است که از همه ظرفیت و نه تنها ظرفیت اسمی شورای حل اختلاف، استفاده شود؛ چرا که کافی نیست و واقعا باید در این زمینه یک تجدید نظر جدی صورت گیرد.

لزوم استفاده از ظرفیت مردمی، مسئولان، علما، فضلا و حوزه‌ها

او با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت مردمی، مسئولان، علما، فضلا و حوزه‌ها در این جهت گفت: آنجایی که می‌شود با صلح و سازش کار‌ها را تمام کنیم، با صلح و سازش تمام کنیم و حتی اگر پرونده‌ای تشکیل شده و می‌توانیم با صلح و سازش تمام کنیم، اقدام کنیم؛ چرا که آنجایی که کار با صلح و سازش تمام می‌شود، فردی که فکر می‌کند به همه حق خود نرسیده است، می‌گوید بخشیدم و راضی است و طرف مقابل نیز اینگونه است؛ اما آنجایی که ما حکم می‌کنیم حتی اگر صد درصد به نفع طرفی حکم کرده باشیم، چه بسا او صد در صد نداند و بگوید که تمام حق خود را نگرفتم و ناراضی باشد و طرف مقابل نیز که علیه وی حکم صادر شده نیز ناراضی است.

انتهای پیام/ح

مراسم معارفه رئیس کل دادگستری استان قم آغاز شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.