به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شواهد در حال رشدی وجود دارد که نشان میدهد ورزش میتواند به معالجه علائم افسردگی و افزایش حسن خلق کمک کند، اگرچه دلایل آن کاملا مشخص نیست. اکنون، یک مطالعه جدید نشان میدهد که سیستم اندوکانابینوئید بدن میتواند در بهبود خلق و خو نقش داشته باشد.
محققان پیشنهاد میکنند که درک بهتر از رابطه بین ورزش، خلق و خو و سیستم اندوکانابینوئید میتواند منجر به درمانهای بهتر افسردگی شود.
محققان بعد از یک جلسه تمرین تجویز شده با شدت متوسط افزایش معنی داری در سطح اندوکانابینوئید و بهبود خلق و خو مشاهده کردند.
سیستم اندوکانابینوئید یک سیستم سیگنالینگ سلولی است که شامل کانابینوئیدهای بدن، یا اندوکانابینوئید گیرنده هاست. در تمام بدن گسترش مییابد و بر عملکرد سیستم ایمنی، قلبی و عروقی و عصبی تأثیر میگذارد.
هنگامی که یک اندوکانابینوئید خاص به یک گیرنده سلول متناظر متصل شود، سیگنالی را به سلول میفرستد که باعث تغییر رفتار و عملکرد آن میشود.
در تحقیق اخیر، دانشمندان نتیجه گرفتند که اثرات تقویت کننده خلق و خوی ورزش احتمالاً شامل چندین مکانیسم بیولوژیکی است که سیستم اندوکانابینوئید فقط یکی از آنهاست.
به نظر محققان یافتن گزینههای جایگزین برای دارو برای درمان افسردگی بسیارمهم است.
احساس غم و اندوه و تنهایی میتواند بخشی از فراز و نشیبهای روزمره زندگی باشد. افسردگی اساسا یک بیماری قابل درمان و شایع است که در آن تغییرات روحی و سایر علایم روحی و جسمی حداقل به مدت ۲ هفته دوام میآورد.
نتایج تحقیقات نشان میدهد که خلق و خوی افراد بعد از هر دو جلسه تمرین و ورزش بهبود یافته است، اما افزایش سطح اندوکانابینوئید تنها پس از جلسه تمرینی با شدت متوسط اعلام شده است. یعنی پس از جلسات شدید ورزشی، چنین افزایشی رخ نمیدهد.
ورزش با شدت متوسط اثر ماندگارتری در افزایش سطح اندوکانابینوئید و بهبود خلق و خو دارد.
منبع : شفقا
انتهای پیام/