عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده با افت ۴۰۰ تومانی نسبت به ابتدای هفته ۱۰ هزار و مرغ گرم در خرده فروشیها ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان است.
عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از کاهش ۴۰۰ تومانی نرخ مرغ نسبت به ابتدای هفته در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری، ۱۰ هزار و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان است.
وی تناسب میان عرضه و تقاضا ناشی از کاهش تنشهای گرمایی و وزن گیری مناسب لاشه را دلیل اصلی افت قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و افزود: در بسیاری از استانها مرغداران به سبب همکاری با ستاد تنظیم بازار، قیمت هر کیلو مرغ را در ۲ روز گذشته ۴۰۰ تومان کاهش دادند.
حجت قیمت فعلی مرغ زنده و مرغ گرم در خرده فروشیها را متناسب با هزینههای تولید دانشت و گفت: فروش با نرخهای کمتر و ضرر و زیان مرغداران در فروش هر کیلو مرغ در بلندمدت به نفع تولیدکننده و مصرف کننده نیست، از این رو انتظار میرود که قیمت مرغ در همین حد باقی بماند تا با کمبود عرضه در ماههای آتی روبرو نشویم.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با کاهش تنشهای گرمایی و افزایش وزن گیری لاشه در واحدهای مرغداری پیش بینی میشود که نوسان شدیدی در بازار اتفاق نیفتد.
بیشتر بخوانید: اجرای طرح ارتقای کیفی گوشت مرغ از ۱۵ مهر/ انحصاری در واردات دی و مونوکلسیم فسفات نیست
وی نرخ مصوب هر کیلو ذرت را یک هزار و ۳۵۰ و کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرد و گفت:هم اکنون تفاوت قیمت کنجاله سویا در بازار آزاد با نرخ مصوب به ۵ درصد رسیده است، اما در خصوص کیفیت برخی محمولههای ذرت و ارسال بار همچنان مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم هر چه سریعتر مرتفع شود.
به گفته حجت، با توجه به گسترش بیماری نیوکاسل و افزایش تلفات از مسئولان ستاد تنظیم بازار انتظار میرود که تجدید نظری در نرخ مصوب مرغ اعمال کنند تا استمرار تولید برای مرغداران توجیه اقتصادی داشته باشد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه قیمت جوجه یکروزه در هفتههای اخیر روند نزولی به خود گرفته است، بیان کرد: با توجه به شرایط کنونی بازار، مرغداران گوشتی استقبالی به جوجه ریزی ندارند که همین امر بر افت قیمت جوجه یکروزه در بازار تاثیر گذاشته است.
وی در پایان قیمت مرغ را تابع سیستم عرضه و تقاضا دانست و گفت: از مسئولان ستاد تنظیم بازار انتظار میرود دخالتی در امر قیمت گذاری نداشته باشند چرا که همانند سایر کالاها بازار مرغ باید تابع سیستم عرضه و تقاضا باشد تا مرغداران بتوانند با خیال آسوده به تولید ادامه دهند.
انتهای پیام/