انجیر میوه مغذی و خوش طعمی است که در زبان عربی تین نامیده میشود و از معدود میوههایی است که نام آن در قرآن ذکر شده و خداوند به آن قسم خورده است که این به خاطر فواید فراوانی است که در انجیر نهفته است. در کلام معصومین نیز به این میوه بسیار سفارش شده برای مثال از امام رضا (ع) روایت شده است که انجیر بوی بد دهان را میبرد، استخوان را استحکام میبخشد و با وجود مصرف آن دیگر نیازی به دارو نیست. همچنین انجیر مو را میرویاند، درد را میبرد و همانندترین چیز به گیاهان بهشت است. کتب مقدس یهودیان و نویسندگان قدیمی یونان و روم نیز از خواص انجیر فراوان گفته اند. شیره این میوه بهشتی از دیدگاه طب سنتی دارای طبیعت گرم وتر است که از حرارت دهی و غلیظ شدن آب این میوه به دست میآید. اغلب صاحبان باغهای انجیر برای استفاده از خواص انجیر در فصول دیگر و افزایش ماندگاری آن، این میوه را خشک کرده و یا به شیره انجیر تبدیل میکنند، زیرا انجیر رسیده زود خراب میشود. هنگامی که انجیر به شیره تبدیل میشود، تمامی خواص حجم زیادی انجیر به صورت فشرده در اختیار شماست به طوری که مصرف یک قاشق غذاخوری شیره انجیر میتواند با مصرف یک فنجان از خود میوه برابری کند.