به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه تلویزیونی یورو نیوز انگلیسی گزارش داد علیرغم این تصور که گویا اروپاییها نسبت به گذشته ثروتمندتر شدهاند، هماکنون بیش از ۱۰۰ میلیون نفر در سراسر اروپا در معرض خطر فقر قرار دارند.
فرانسه قصد دارد موضوع نابرابریهای اجتماعی را در نشست آتی گروه ۷ مطرح کند.
بیش از ۱۰۰ میلیون نفر در سراسر اروپا در معرض خطر فقر قرار دارند. در روزهای آتی شاهد گزارش خبرنگاران ما در کشورهای مختلف اروپایی در این رابطه خواهید بود. فقر یکی از بزرگترین چالشهای پیش روی اروپا است.
شاید اگر نگاهی کلی به وضعیت اروپا داشته باشید تصور شما این باشد که اروپاییها نسبت به گذشته ثروتمندتر شده باشند. اما با نگاهی به آمارهای موجود و استانداردهای زندگی، اروپاییها فقیرتر شده اند.
بر اساس گزارش بانک جهانی در سال ۱۹۹۰ در حدود ۲ میلیارد نفر در جهان در فقر شدید زندگی میکردند. در سال گذشته این تعداد به ۱ میلیارد نفر رسیده است، اما هنوز رقم بالایی است.
فقر شدید به معنای آن است که فرد روزانه درآمدی به میزان ۱ دلار و ۹۰ سنت داشته باشد. اگر چه درآمد اروپاییها از این میزان بیشتر است، اما هزینههای زندگی در اروپا بسیار زیاد است.
با نگاهی به آمارهای اجتماعی به این نتیجه میرسیم که ۲۰ درصد مردم در سراسر اروپا در خطر فقر قرار دارند. برخی اشتغال آفرینی را به عنوان سدی در برابر فقر میدانند، اما به نظر میرسد که این سد دیگر موثر نباشد.
در ادامه لئو ویلیامز از نهاد ضد فقر اروپا گفت: ما شاهد نرخ اشتغال آفرینی و قراردادهای کاری همانند گذشته نیستیم. افرادی هم که کار میکنند نمیتوانند در پایان ماه نیازهای خود را برآورده کنند. افراد به خدمات اجتماعی مناسب دسترسی ندارند. آنها به آموزش، مسکن، حمایتهای اجتماعی، بیمههای بیکاری و حداقل درآمد مناسب دسترسی ندارند.
اگر اروپاییها درآمدی نداشته باشند آنها نمیتوانند هزینههای خود راپرداخت کنند. آنها نمیتوانند هزینههای آموزش، خوراک و پوشاک خود را تامین کنند. آنها حتی نمیتوانند خانه خود را گرم کنند.
یک دهه پیش اتحادیه اروپا اهدافی کلیدی را تعیین کرد. این اتحادیه قرار است بر اساس برنامهای که تا سال ۲۰۲۰ ایجاد کرده است به اهداف خود در رابطه با کاهش فقر دست پیدا کند. بر اساس این برنامه قرار است شمار افراد در خطر فقیر به میزان ۲۰ میلیون نفر کاهش پیدا کند. اما آخرین آمارها بیانگر این است که تنها ۵ نفر از خطر فقر دور شده اند.
کارشناسان معتقدند ارتباط عمیقی بین فقر و نابرابریهای اجتماعی مشاهده میشود. شکاف بین فقرا و ثروتمندان در اروپا به شدت گسترش پیدا کرده است. اگر چه این شکاف به اندازه آمریکای شمالی نیست، اما غیرقابل پذیرش است.
در ادامه لئو ویلیامز از نهاد ضد فقر اروپا گفت: باید اتحادیه اروپا سرمایه گذاری قابل توجهی در بخش خدمات اجتماعی انجام دهد. ما نشست گروه ۷ را در پیش داریم و همچنین از طرف دیگر شاهد روی آمدن رهبران سیاسی جدید در اتحادیه اروپا هستیم. زمان آن فرا رسیده است که آنها به تعهدات خود در رابطه با فقر عمل کنند. آنها باید به تعهدات خود در رابطه با توسعه پایدار در اروپا عمل کنند.
در ادامه مایکل دودر اشتات کارشناس مسائل اجتماعی از اندیشکده فردریش ایبرت شهر بن در آلمان در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید: ارتباط زیادی بین فقر و نابرابری در اروپا وجود دارد، به نظر شما این وضعیت تا چه اندازه جدی است، گفت: فقر در کشورهای فقیرتر اروپا و به ویژه در مرکز و شرق و منطقه بالکان به مراتب بسیار بیشتر است. فقر رو به افزایش است. ما شاهد اختلافی فاحش بین درآمد برخی از افراد و نرخ فقر در کشورهای اروپایی هستیم.
وی افزود: نرخ فقر در کشورهای شرق اروپا بالاتر است. ما شاهد اختلاف درآمد بین کشورهای شمال غرب و جنوب غربی اروپا هم هستیم. این موضوع سبب مهاجرت افراد به کشورهای دیگر میشود. این موضوع سبب کاهش فرصتهای شغلی و حتی انتقال کارخانهها در شمال غرب اروپا میشود. این موضوع سبب ایجاد موضوعی به نام برگزیت شده است.
انتهای پیام/