مسافر ایرانی ترکیه طراح یک گروگان‌گیری ۲۰۰ میلیونی در تهران است. همسر این مرد که به تنهایی به ایران بازگشته است وقتی پاسخ شوهرش را پشت گوشی تلفن شنید شوکه شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تنها سرنخ این آدم ربایی مرموز در ترکیه پنهان مانده است و هیچ ردی از آدم‌ربا‌ها در خاک ایران نیست.

سرنخ گروگان گیری میلیونی پایتخت در خاک ترکیه

مرد گمشده
چندی قبل مردی سوار بر خودروی ال نود سفیدرنگش به محل‌کارش رفت، اما هیچ وقت به سرکارش نرسید. مرد تهرانی ناپدید شد و خانواده‌اش هر چه با تلفن همراه او‌تماس گرفتند جوابی نشنیدند تا این که با مراجعه به سرکار پدرشان مشخص شد که هیچ یک از همکارانش اطلاعی از سرنوشت مرموز او ندارند. خانواده مرد تهرانی سراسیمه به همه بیمارستان‌ها مراجعه کردند تا اگر پدر خانواده دچار سانحه‌ای شده یا تصادف کرده است اثری از او به دست آورند، اما در همه جست و جو‌های شان به بن بست خوردند. پسر خانواده بعد از این جست و جوها، نگران از سرنوشت پدرش پا در اداره پلیس تهران گذاشت و از ناپدید شدن پدرش خبر داد. همین کافی بود تا پرونده این مرد گمشده به دستور بازپرس پرونده در اختیار ماموران اداره ۱۱ پلیس آگاهی تهران قرار گیرد.


بیشتر بخوانید: جنایت نقابداران در خیابان سی و یکم 


تماس مرموز
تجسس‌های پلیسی برای بررسی سرنوشت این مردتهرانی آغاز شد و در این مرحله هیچ سرنخی از مرد گمشده و خودروی ال نود به دست نیامد تا این که با گذشت یک هفته تلفن پسر خانواده به صدا در آمد. یک مرد ناشناس با صدایی عصبانی ادعا کرد اگر می‌خواهند مرد تهرانی به خانه بازگردد باید ۲۰۰ میلیون تومان برای آزادی‌اش پرداخت کنند. وقتی این تماس تلفنی قطع شد، پسر جوان حیرت زده به خانواده‌اش خیره شد و با شنیدن این درخواست آرام روی زمین نشست. سناریوی آدم‌ربایی میلیونی برای پسر جوان و خانواده‌اش غیرقابل باور بود و پسر مرد گروگان با پلیس تماس گرفت و درخواست کمک کرد. تجسس‌های پلیسی آغاز شد و در این مرحله هیچ سرنخی به دست نیامد و هیچ یک از خانواده مرد تهرانی به کسی مظنون نبودند و گفتند که پدرشان با کسی اختلاف و دشمنی نداشته است.

صحنه خون آلود
تجسس‌های پلیسی ادامه داشت و کارآگاهان در این مرحله شماره پلاک خودروی مرد گروگان را در سیستم سراسری و جامع پلیس ثبت کردند تا این که پس از یک هفته از تماس تلفنی آدم‌ربا‌ها ماموران در برابر صحنه عجیبی قرار گرفتند. خودروی ال‌نود مرد تهرانی در حالی که خون آلود بود در اطراف تهران پیدا شد و این نشانه تهدیدآمیز کافی بود تا تیم جنایی پلیس آگاهی تهران به صورت ویژه تجسس‌های اطلاعاتی خود را آغاز کنند.

تماس از افغانستان
کارآگاهان در ردیابی تماس تلفنی آدم‌ربا‌ها پی‌بردند که این تماس از کشور افغانستان گرفته شده است. پرونده پیچیده‌ای پیش روی ماموران قرار داشت وتیم پلیسی در این شاخه از ردیابی‌ها با اقدامات پلیسی موفق شدند صاحب سیم کارت موبایل در اختیار آدم‌ربا‌ها را شناسایی کنند و همین سرنخ کافی بود تا عملیات دستگیری گروگان گیران و آزادی مرد تهرانی در دستور کار قرار گیرد.

بازداشت یک زن
در این مرحله مشخص شد صاحب سیم کارت که مرد جوانی است با همسرش به کشور ترکیه سفر کرده است و با توجه به این که بلیت برگشت برای همسر متهم صادر شده بود، ماموران منتظر بازگشت زن مسافر که تنها سرنخ پلیسی به حساب می‌آید، ماندند. هفته گذشته زن جوان سوار بر هواپیما از کشور ترکیه به ایران بازگشت و در فرودگاه امام خمینی (ره) دستگیر شد. این زن وقتی شنید همسرش در ماجرای آدم‌ربایی میلیونی نقش دارد شوکه شد و اصرارکرد که شوهرش بی گناه است و حتی هیچ اطلاعی از سرنوشت مرد مذکور ندارد.

سکوت پشت خط
ماموران در این مرحله از زن جوان خواستند که اگر شوهرش بی گناه است با او تماس بگیرد و بخواهد به ایران بازگردد، اما مرد جوان در تماس زنش سکوت اختیار کرد و به ایران بازنگشت.

دستور به پلیس اینترپل
بازپرس زمانی از شعبه ۸ دادسرای امور جنایی تهران در این مرحله دستور داد تا پلیس بین‌الملل برای دستگیری و بازگرداندن تنها سرنخ پلیسی وارد عمل شود. بنا بر این گزارش، تحقیقات برای دستگیری آدم‌ربا‌ها و رهایی مرد ربوده شده، به صورت ویژه در دستور کار ماموران اداره ۱۱ پلیس آگاهی تهران قرار گرفت.

تحلیل کارشناس
پول باد آورده
دکتر علی نجفی توانا جرم شناس و آسیب شناس اجتماعی
رویاپردازی برای رسیدن به پول و درآمد‌های هنگفت پدیده‌ای است که اغلب جوانان برای دستیابی به آن نقشه‌های شومی طراحی می‌کنند گاهی این جوانان برای رسیدن به درخواست‌های غیرمشروع راه‌هایی را برمی گزینند که جنایت‌های هولناکی را رقم می‌زنند و متحمل حبس‌های طولانی می‌شوند. این افراد که می‌خواهند در یک شب بدون زحمت راه صد ساله را طی کنند و به ثروت برسند از درخواست‌های میلیاردی برای آزادی گروگان تا آدم ربایی به خاطر چند میلیون تومان پول آینده خود را تباه می‌کنند. اغلب پرونده‌های آدم ربایی نشان می‌دهد این افراد بدون تفکر و تدبیر که مرتکب چه جرمی می‌شوند اقدام به آدم ربایی می‌کنند و از سرنوشت شان مطلع نیستند و شاید آن‌ها چیزی درباره قوانین این مجرمان نمی‌دانند، به همین دلیل است که بدون تدبیر برای رسیدن به ثروت مرتکب آدم ربایی یا گروگان گیری می‌شوند. گاهی اوقات اختلافات مالی، تسویه حساب‌های شخصی و درون سازمانی باند‌های تبهکاری، طمع برای تصاحب مال و ثروت فرد گروگان گرفته شده و حتی فرار از پرداخت مهریه انگیزه اصلی بیشتر باند‌های آدم ربایی می‌شود. وقتی جوانان نمی‌توانند از طریق راه‌های مشروع به خواسته‌های شان برسند به این عمل غیراجتماعی اقدام می‌کنند البته شکل گیری این خواسته‌ها هم دلایل مختلفی دارد که اختلاف طبقاتی، بیکاری و تفاوت‌های فاحش سطح زندگی از عمده دلایل آن‌هاست. حسادت و زیاده خواهی هم یکی دیگر از دلایل آدم ربایی است که بیشتر در بین باند‌های آدم ربایی جوان دیده می‌شود. احساس تضییع حق هم درشکل گیری انگیزه برای ارتکاب به آدم ربایی نقش مهمی دارد. در مجموع باید گفت انگیزه‌های مادی عامل اصلی بیشتر گروگان گیری‌هاست، با وجود این موارد نادری مانند اختلافات خانوادگی، تسویه حساب‌های شخصی یا مشکلات ریشه‌دار در بین اقوام و خانواده‌ها نیز در شکل گیری این جرایم دیده می‌شود، اما با این حال بخش غالب آدم ربایی‌ها، دلایل مادی دارد.

منبع:خراسان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.