به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، منصور رضوانی جلال، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در این جشنواره گفت: این استان با چهار هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی زیرکشت سیر خشک و تولید سالانه ۶۰ هزار تن از این محصول، رتبه نخست تولید سیر خشک را در کشور به خود اختصاص داده است.
او افزود: سطح زیر کشت این محصول سال گذشته ۲ هزار و ۵۶۲ هکتار بود و ۳۴ هزار ۸۸۶ تن محصول از آن برداشت شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به مقبولیت سیر همدان در بازار کشورهای همسایه گفت: سیر سفید از ارقام سیر همدان است که در زمینهای سبک و رسی شنی بهترین عملکرد را در شهرستان دارد و همدان در کنار استانهای مازندران، گیلان، زنجان، خوزستان، اصفهان و کرمان از عمده تولیدکنندگان سیر در کشور هستند.
رضوانی جلال ادامه داد: سیر همدان به سایر استانها صادر میشود و در صنایع ترشی و شوری و تولید سوسیس و کالباس کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
او ادامه داد: امسال نزدیک به ۲۰ هزار تن سیر مرغوب توسط کشاورزان روانه بازارهای داخلی و خارجی شود.
حسین فضلی رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان بیان کرد: جشنواره سیر از ۳۰ مرداد تا یکم شهریور در روستای سولان شهرستان همدان در حال برگزاری است و این جشنواره هر ساله به همت جهاد کشاورزی این شهرستان و اهالی روستای سولان برگزار میشود.
او ادامه داد: در سال زراعی جاری یک هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع آبی شهرستان همدان به کشت سیر اختصاص یافته است و عملیات برداشت آن از اواخر تیرماه آغاز شده و تا اواسط مرداد ادامه خواهد یافت.
فضلی گفت: این محصول بهترین عملکرد را در خاکهای سبک و رسی و شنی خواهد داشت که شرایط اقلیمی و بافت خاک حومه همدان این شرایط را دارد و با توجه به بحران آب و نیاز آبی کم این محصول به کشاورزان توصیه کرد برابر الگوی کشت ارائه شده توسط کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی کشت سیر را در تناوب با سایر محصولات آبی لحاظ کند.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان بیان کرد: مرغوبیت بالا، طعم و مزه منحصر به فرد سیر همدان باعث شد مشتریان زیادی در داخل و خارج کشور داشته باشد.
فضلی گفت: با احداث واحدهای صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول میتوان زمینه اشتغال بخش قابل توجهی از بیکاران را فراهم کند.
انتهای پیام/ب