به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، جواد بهادری گفت: امروزه یکی از شاخصهای توسعه شهری، وجود محدودهها و خیابانهای مخصوص عابر پیاده است.
وی با بیان اینکه این محدودهها اغلب به صورت دائمی و گاهاً به طور موقت و فصلی عمل میکنند، ادامه داد: محدودههای پیاده، بسته به نوع ظرفیت و پتانسیلهای محلی، میتوانند نقشهای گوناگونی بخود بگیرند که عمدهی هدف از ایجاد آنها ارتقاء کیفیتهای فضایی در عصر کمیتها است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز بیان کرد: معماری که یکی از مهمترین این کیفیتها است، سرزندگی فضای شهری است. سرزندگی نه تنها جریان روزانه را در خود دارد، بلکه گامی پیش نهاده و فراتر از آن عمل میکند و علاوه بر سرزندگی، افزایش ماندگاری در فضاها و حیات شبانه نیز در ارتقاء زیست شهری نقش مهمی به عهده دارند.
بهادری اضافه کرد: شهرداری کلانشهر شیراز با درک اهمیت این موضوع و با هدف ارتقاء کیفیتهای فضای شهری، اقدام به تهیه برنامهراهبردی زندگی پیاده در این کلانشهر کرده که این برنامه به دنبال ایجاد و ارتقای کیفیتهای مذکور در شهر شیراز است.
وی افزود: خیابان خوراکیها یا خیابان غذا (food street) به خیابانهایی گفته میشود که عمدتاً برای غذا خوردن با اولویت حداکثری عابر پیاده مورد استفاده قرار میگیرند.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز گفت: خیابان مشکینفام باتوجه به پتانسیلهای محیطی از جمله مجاورت با پارک بزرگ آزادی، وجود بازار انقلاب و سابقه آن در تولید غذاهای خیابانی و همچنین نداشتن نقش عمده جابجایی ترافیکی این محور، یکی از گزینههای مدیریت شهری برای تحقق این موضوع است که در اداره مطالعات و طراحی شهری حوزه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری شیراز طراحی شده است، چنانچه این فضا محقق شود، کیفیتهای فضایی نظیر سرزندگی، ماندگاری و حیات شبانه در این محل تقویت شده و تعاملات اجتماعی که کلید اصلی ایجاد فضای شهری است، ارتقای پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام/م