به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و اموزش پزشکی در بیست و چهارمین کنفرانس بینالمللی جامعه ایمن که در تالار شایانمهر علوم پزشکی تبریز برگزار شد، افزود: عوامل موثری در ایجاد مشکلات در ترافیک جادهای دخیل است، اما معتقدم عمده مشکل اصلی در تصادفات عامل انسانی و توسعه نیافتن فرهنگ ترافیک در افراد است.
او ادامه داد: ۶ برنامه توسعه ملی بعد از انقلاب اسلامی در این زمینه داریم و در آن برنامهها زیرساختها، گاز و نفت حرف زده شده، ولی نقشی برای انسان مشخص نشده است.
وزیر بهداشت با اشاره به مثلث جاده، انسان و خودرو به عنوان عوامل دخیل در تصادفات خاطرنشان کرد: انسان توسعه یافته فردی نیست که به ارابه غیراستاندارد پیش پرداخت بدهد و تاسفبارتر اینکه با وجود دانستن این موضوع با سرعت زیاد و غیر مطمئنه در جاده حرکت کند.
نمکی تاکید کرد: همه انرژی را باید روی انسان گذاشت و خداوند در قرآن کریم به جامعه ایمن تاکید کرده است و حتی به استانداردهای آن شهر قسم خورده شده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: اگر کسی قانون را شکست باید کفاره سنگین بپردازد.
او ادامه داد: سالانه حدود ۳۸۰ هزار مرگ در کشور ثبت شده است که ۳۱۲ هزار مرگ به دلیل بیماریهای غیرواگیر است و غمانگیزتر این است که بیش از ۱۰۰ هزار در اثر فشار خون جان خود را از دست میدهند.
نمکی گفت: حوادث جادهای با مرگ بیش از ۱۶ هزار سال در سال (مرگ ثبت شده در لحظه حادثه) نشان از سنگینی بار عظیم بر دوش جامعه و مسئولان است.
او اضافه کرد: باید آموزشها جامعمحور، محلهمحور و نفرمحور باشد و باید در هر خانواده و مدرسه یک سفیر سلامت انتخاب کنیم و آموزش دهیم.
اقتصاد ملی که تحتالشعاع ماشین و سوخت غیراستاندارد قرار میگیرد یا ترافیکی باعث سوخت انرژی زیادی میشود موضوعات قابل تامل است و تهیه یک سند ملی برای نقشه راه و مدیریت حوادث و بلایا برای نقش ترافیک جزو اولویتهای ماست.
در بیست و چهارمین کنفرانس بینالمللی حمایت از جوامع ایمن، علاوه بر صاحبنظران و کارشناسان ایرانی، بیش از ۳۰ نفر از صاحبنظران علم سلامت ترافیک و میهمانانی از ۱۰ کشور دنیا حضور دارند.
انتهای پیام/