روزنامه واشنگتن پست نوشت امکان کند شدن رشد اقتصادی آمریکا در سال آینده، مسیر دونالد ترامپ برای انتخاب مجدد در سال ۲۰۲۰ را ناهموار خواهد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت: مشاوران ارشد کاخ سفید اوایل این ماه به دونالد ترامپ، رئیس جمهور (آمریکا)، هشدار دادند که برخی پیش‌بینی‌های داخلی نشان می‌دهد امکان کند شدن قابل ملاحظه رشد اقتصادی در سال آینده وجود دارد که گرچه منجر به رکود نمی‌شود، مسیر او برای انتخاب مجدد در سال ۲۰۲۰ را بغرنج می‌کند.

این پیش‌بینی خصوصی که یکی از چند گزارشی است که در این رابطه به ترامپ ارائه شده است، به گفته سه منبع آگاه، در تقابل شدید با لفاظی‌های پیروزمندانه و مکرر رئیس جمهور و اطرافیانش در توصیف وضع اقتصادی بوده است.

با اینکه دستیاران ترامپ درباره خطرات مختل شدن فعالیت‌های تجاری هشدار می‌دهند، رئیس جمهور برای عموم یک تصویر فوق‌العاده از اقتصاد ارائه می‌دهد. وی به مشاورانش گفته است که می‌تواند در مبارزات انتخاباتی‌اش، آمریکایی‌ها را متقاعد کند که اقتصاد همچنان سرزنده و با ثبات است. اما هشدار‌های داخلی و خارجی درباره احتمال افول اقتصاد منجر به پیام‌های آشفته و اغلب ضد و نقیض شده است.

مقامات دولت این هفته فهرستی از مجموعه اقداماتی را که ترامپ می‌تواند برای جلوگیری از رکود اقتصادی اتخاذ کند، تدوین کردند. اما برخی از آن‌ها با نظر به بی‌ثباتی فکری و تغییر تصمیمات ترامپ تردید دارند که این طرح‌ها موثر واقع شود.

وضع اقتصادی آمریکایی‌ها را نگران مشوش کرده است

یک جمهوری‌خواه نزدیک به کاخ سفید و رهبران جمهوری‌خواه کنگره گفت: همه عصبی هستند- این هراس نیست بلکه نگرانی و تشویش است.

این مقاله بر اساس مصاحبه‌هایی است که با بیش از ۲۵ مقام کنونی و سابق دولت، قانون‌گذاران و مشاوران خارجی انجام شده است که در سراسر ماه اوت با ترامپ و تیم وی در تماس بوده‌اند و برخی از آن‌ها خواستند نامشان فاش نشود.

برخی فشار‌های اقتصادی که اوضاع را برای ترامپ پیچیده‌تر می‌کند، ظاهرا ساخته و پرداخته خود اوست، مانند بلاتکلیفی موجود درباره جنگ تجاری وی با چین که بخش زیادی از سرمایه‌گذاری در آمریکا را متوقف کرده است.

ترامپ بطور علنی از مشکلات اقتصادی در چین و اروپا سخن می‌گوید و حتی هفته گذشته اعلام کرد «جهان هم اکنون در وضعی رکود است»، اما بنظر می‌رسد آن فشار‌ها رشد اقتصادی آمریکا را نیز کند کرده است.

پیام‌های اقتصادی کاخ سفید حاصل تنش‌ها و مباحثات درباره چگونگی مواجه شدن با این واقعیت و نیز یک‌دندگی ترامپ در مورد راهبرد تجاری و عصبانیت وی از پوشش خبری وضع اقتصاد است. این امر موجب شده است ماه اوت برای سیاست‌گذاران و بازار‌های اقتصادی ماهی پرتنش باشد.

ترامپ اول اوت (مرداد) تعرفه‌های جدیدی بر واردات چینی اعلام کرد؛ ۱۳ اوت اکثر آن‌ها را به علت نگرانی درباره تاثیرشان بر اقتصاد آمریکا به حال تعلیق در آورد. وی در ۲۰ اوت گفت که کاهش‌های مالیاتی جدیدی را مد نظر دارد؛ روز بعد گفت نظرش عرض شده است.

زنگ خطر در بازار‌های آمریکا و جهان به صدا درآمد

در ادامه این مطلب آمده است: در میان همه این مشکلات، بازار‌های سهام بسیار بی‌ثبات بوده‌اند و زنگ خطر در بازار‌های آمریکا و جهان به صدا درآمد. گرچه ترامپ در سال ۲۰۱۶ خودش را به عنوان یک تاجر موفق که می‌داند چگونه اقتصاد را بهبود بخشد، به رای‌دهندگان قالب کرد، سرسختی وی اکنون پیامد‌های مهمی برای شانس انتخاب شدن مجددش دارد بویژه اگر پیش‌بینی‌های بدبینانه‌تر درست از آب در آید.

اما علاوه بر تاثیرات سیاسی، عملکرد ترامپ در جلوگیری از رکود اقتصادی موجب شده است انتقاد‌های شدیدی از سوی تیم‌های اقتصادی گذشته متوجه کاخ سفید شود.

رویکرد اقتصادی نسنجیده و آشفته ترامپ مهمترین عامل خطر اقتصادی در جهان است

جین اسپرلینگ -که طی دولت‌های کلینتون و اوباما سمت‌های اقتصادی مهمی داشت- گفت: مضحک این است که رویکرد اقتصادی نسنجیده و آشفته ترامپ هم‌اکنون احتمالا مهمترین عامل خطر اقتصادی در جهان است.

در حالی که ترامپ اقتصاد کنونی آمریکا را در بهترین وضع در تاریخ این کشور توصیف کرده است، برخی رقبای دموکرات وی گفته‌اند اقتصاد آمریکا به سمت رکود می‌رود. اکثر اقتصاددانان می‌گویند هیچ یک از این توصیفات کاملا درست نیست. بخش‌هایی از اقتصاد به ویژه هزینه‌های مصرفی و بازار کار همچنان قوی است، خرده‌فروشی رونق دارد و دستمزد‌ها رو به افزایش است، اما وضع سرمایه‌گذاری تجاری، کسر بودجه فزاینده فدرال و نگرانی‌های تجار فشار‌هایی را وارد می‌سازند که مقامات کاخ سفید سعی در توجیه آن‌ها داشته‌اند. برخی از این مشکلات رو به تشدید هستند بطوری که دستیاران در کاخ سفید این ماه به شدت تحت فشار بوده‌اند.

به گفته منابع آگاه، استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری، بطور خصوصی با جنبه‌های اصلی رویکرد ترامپ نسبت به اقتصاد مخالفت کرده، اما در این ماه بر تلاطم عمدتا از حضور در انظار عمومی خودداری کرده است.

جمهوری‌خواهان کنگره فشار وارده بر کاخ سفید را احساس کرده و گفته‌اند هدف‌شان این است که از منفی شدن افکار عمومی جلوگیری کنند. طی این هفته مقامات کاخ سفید بطور فزاینده درباره حساس شدن عموم مردم نسبت به وضع اقتصاد نگران و برآشفته بوده‌اند بطوری که ترامپ به گفته مشاورانش، نحوه پوشش دهی اخبار اقتصادی را در رسانه‌ها به دقت رصد می‌کند و معتقد است که آمریکایی‌ها اخبار منفی را باور می‌کنند و پول خرج کردن را متوقف می‌کنند. این نگرانی از چند ماه قبل شروع شد.

در ادامه اخبار منفی درباره بازار سهام و منحنی‌های بازده، دوشنبه شب رسانه‌های خبری گزارش دادند صنعت فولاد آمریکا ممکن است بطور موقت ۲۰۰ نفر از کارگرانش را در کارخانه‌ای در میشیگان اخراج کند. ترامپ ادعا کرده است سیاست‌های تجاری وی موجب احیای صنعت فولاد آمریکا در سراسر کشور شده است، اما این صنعت اکنون با کاهش قیمت فولاد و تقاضای پایین‌تر از حد انتظار مواجه شده است. سپس ترامپ روز سه‌شنبه تحت فشار فزاینده قرار داشت تا تدابیر خود را برای مقابله با یک رکود احتمالی توضیح دهد. اما روز چهارشنبه دوباره برخی وعده هایش را از جمله درباره کاهش‌های مالیاتی جدید پس گرفت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۰ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
خوب پس چرا الان اجناس و کالاهای اساسی ارزان نشدند!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۱ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
خدا لعنت کنه این امریکارو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
اقتصاد آمریکا با اومدن ترامپ نادان خیلی بهتر شده، چون که خودش تاجره و از هر لحاظ خوب عمل نکنه از لحاظ اقتصادی کارش حرف نداره
United States of America
حامد
۰۹:۰۸ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
لعنت بر ترامپ
آخرین اخبار