به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، نادر فلاحی، مدیر کل میراث فرهنگی استان اردبیل در این مراسم گفت:هویت بی بدیل تاریخ اردبیل نیازمند معرفی در سطح بین الملل است و هر اقدام پژوهشی مورد حمایت خواهد بود.
او با تاکید به اینکه دو کشور دوست و همسایه ایران و ترکیه معتقد به توسعه روابط گردشگری هستند، افزود: همکاری در انجام چنین پژوهشهای مشترک در حوزه آیینهای مذهبی زمینه ساز ارتباط بیشتر دو کشور با توجه به اشتراکات فرهنگی است.
فلاحی گفت: مولفان، پژوهشگران و کسانی که در راستای معرفی هویت تاریخی و جاذبههای گردشگری مذهبی و آیینی استان مشارکت داشته باشند، به لحاظ مادی و معنوی مورد حمایت خواهند بود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تصریح کرد: همچنین با هدف رونق گردشگری خارجی به ویژه گردشگران مذهبی، در تلاش هستیم زیرساختهای لازم را تامین کنیم تا از جمله گردشگران علوی با سهولت به اردبیل سفر کنند.
همچنین نویسنده کتاب اردبیللیلر نیز با بیان اینکه در این مجموعه مکتب عرفانی شیخ صفی الدین و شاه اسماعیل تشریح شده است، گفت: در آناتولی شاه اسماعیل خطایی همچنان مریدانی دارد که تمامی آیینهای وی را به جا آورده و در اعتقادات خود راسخ هستند.
جشکون کوکل با بیان اینکه این کتاب در ۵ جلد و در طول ۵ سال تدوین شده است، افزود: با توجه به اینکه مریدان شیخ صفی در آناتولی، اردبیل لی شناخته میشوند، عنوان این کتاب اردبیللیلر انتخاب شده است، این کتاب در خصوص علویانی که از اردبیل به آناتولی، سوریه و شرق بالکان رفته اند، نوشته شده است.
او تاکید کرد: نقش اردبیل و شاه اسماعیل در جغرافیای اسلام بی بدیل است و در ترکیه حتی یک علوی نمیتوان یافت که حداقل یک بیت از شاه اسماعیل صفوی نداند.
پروفسور کوکل افزود: درگاه شیخ صفی الدین اردبیلی برای شیعیان ایران و ترکیه مقدس است و به دلیل مقام عرفانی وی اعتقاد و احترام ویژه در بین علویان دارد.
او با اشاره به اینکه ۴ سال قبل به اردبیل سفر کرده بود، گفت: در این ۴ سال تغییرات قابل توجهی در نگه داری و مرمت مجموعه بقعه شیخ صفی الدین دیده میشود که مهمترین آن احداث دروازه عالی قاپو است.
نویسنده کتاب اردبیلیلر تصریح کرد: بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی جایگاه ویژه در بین علویان ترکیه دارد و به عنوان مکان مقدسی از آن یاد میشود.
انتهای پیام/ع