محمد حسین عسکری مدیر عملیات بازار برق بورس انرژی ایران در گفتوگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: متوسط نرخ ترانزیت داخلی تعیین شده برای سال ۹۸ را در سطح انتقال و فوق توزیع ۱۳۸ ریال برکیلووات ظرفیت قراردادی اعلام کرد، برخورداری از معافیت مالیاتی ۱۰ درصدی برای تولید کننده و افزایش شفافیت از مزایای ابلاغیه شرکت توانیر برای انجام معاملات ۲ جانبه برق از طریق بورس انرژی است.
او بیان کرد: با توجه به تعیین نرخ ترانزیت انرژی برق مصارف صنعتی با قدرت بیش از ۵ مگاوات توسط شرکت توانیر در تاریخ ۹۸/۰۵/۱۴ و ابلاغ آن به تمام شرکتهای برق منطقهای و توزیع، تمام مشترکین موجود و متقاضیان برق با قدرت بیش از پنج مگاوات میتوانند به سهولت و سرعت نسبت به تامین برق مورد نیاز خود از طریق بورس انرژی ایران اقدام کنند.
بیشتر بخوانید: عرضه برق در بورس انرژی افزایش می یابد/ آبگیری بیش از ۴۰ تالاب در سراسر کشور
او تاکید کرد: از روند رو به رشد معاملات مصرف کنندگان بزرگ برق در بورس انرژی ایران خبر داد و افزود: در پی مصوبه وزیر نیرو و اعلام نرخ ترانزیت انرژی برق توسط شرکت توانیر، طی روزهای گذشته شاهد عرضه برق توسط چندین نیروگاه در تابلوی برق بازار فیزیکی و بازار سلف مصرف کنندگان برق بودیم که در همین مدت زمان کوتاه منجر به انجام معامله بیش از ۲۸۸ میلیون کیلووات ساعت برق شد.
عسگری با اعلام این خبر افزود: بر همین اساس، طی هفته گذشته با معامله ۳۰۰ مگاوات برق بار پایه شهریور ۹۸ به ارزش حدود ۶/۱۰۲ میلیارد ریال در بازار سلف مصرف کنندگان بزرگ برق، حد نصاب جدیدی برای ارزش روزانه معاملات برق در سال جاری ثبت شد.
به گفته او شرکتهایی که قبلاً کد معاملاتی دریافت کرده اند، با توجه به تجربه موفقی که در خرید برق از بورس انرژی ایران داشتند، با مراجعه به شرکتهای برق منطقهای نسبت به افزایش سقف خرید خود از بورس انرژی اقدام نموده اند.
عسکری اظهار کرد:گزارشها حاکی از مراجعه بزرگترین مصرف کنندگان برق کشور در حوزههای مختلف صنعت از جمله صنایع فولاد، معدنی، سیمان، کاشی و سرامیک، کاغذ سازی و پتروشیمی جهت دریافت کدمعاملاتی به شرکتهای کارگزاری است.
مدیر عملیات بازار برق در ادامه گفت: شرکتها تنها با یک بار مراجعه به شرکتهای برق منطقهای و یا شرکتهای توزیع نیروی برق استانهای خود میتوانند قرارداد الحاقیه را با مالک شبکه خود مبادله نموده و با تعیین سقف ترانزیت مورد نظر خود پس از اخذ کد معاملاتی از مزایای خرید برق از طریق بورس انرژی ایران بهرهمند شوند.
او در ادامه با اشاره به مزایای خرید از طریق بازار برق در بورس انرژی ایران گفت:از جمله این مزایا میتوان به مزیت قیمتی تامین برق در مقایسه با تعرفههای مصوب وزارت نیرو، در اولویت قرار گرفتن تامین برق خریداران برق از طریق بورس در برنامه مدیریت مصرف در دوران پیک بار سال، مشارکت مستقیم خریداران در فرآیند کشف قیمت برق و در نتیجه افزایش قابلیت برنامهریزی و قدرت چانهزنی، کاهش هزینههای معاملاتی شامل هزینههای عقد قرارداد و بازاریابی برای مشتریان در مقایسه با هزینههای قراردادهای معامله شده در خارج از بورس برای مصرفکننده، اشاره کرد.
همچنین انعطاف پذیری در شرایط قرارداد و مقدار برق تحویلی، امکان انعقاد قراردادهای با دوره تحویل کوتاه مدتتر نسبت به قراردادهای ۲ جانبه، وجود شبکه بازاریابی متشکل و حرفهای با حضور قریب به ۷۰ شرکت کارگزاری و کاهش ریسک نکول تعهدات طرفین معامله با استفاده از خدمات اتاق پایاپای از دیگر مزایایی است که میتوان از طریق بورس انرژی بدست آورد.
عسگری با اشاره به طراحیهای صورت گرفته جهت تسویه معاملات برق در بورس انرژی افزود: در تابلوی برق بازار فیزیکی؛ تسویه معاملات میتواند به صورت نقد، تسویه خارج از پایاپای، تسویه با تضمین و تسویه شرایطی باشد.
بر همین اساس اکثر شرکتهای عرضه کننده برق جهت تسویه معاملات، شرایطی را مشابه شرایط پرداختهای مشترکین به شرکتهای برق منطقهای از جمله صدور صورت حساب و پرداخت بعد از دوره مصرف برق را فراهم آورده اند.
مدیر عملیات بازار برق بورس انرژی ایران با اشاره به متفاوت بودن نرخ ترانزیت داخلی در ماههای مختلف، متوسط تعیین شده برای سال ۹۸ را در سطح انتقال و فوق توزیع ۱۳۸ ریال بر کیلووات ظرفیت قراردادی اعلام کرد و گفت: با اشاره به تصریح ابلاغیه شرکت توانیر مبنی بر امکان انجام معاملات دوجانبه برق از طریق بورس انرژی ایران به مزیت معافیت مالیاتی ۱۰ درصدی برای تولید کننده ناشی از معامله در بورس و افزایش شفافیت و ترک تشریفات برگزاری مناقصه برای خریداران برق اشاره نمود.
انتهای پیام/