به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ،منصور غلامی وزیر علوم،تحقیقات و فناوری در یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران به میزبانی ارومیه گفت: فناوری های جدید باید به بخش تولید و صحنه کار و تلاش وارد شود.
او با بیان اینکه در سالهای اخیر هرروز خبری از ابداع، اختراع، راه اندازی ترم افزار و سامانه و فناوریهای جدید داریم اظهار داشت: حرکت ما نیز در این عرصه مطلوب بوده است و هم اکنون با توجه به نیازهای روز دنیا و شرایط جامعه، مسیر را برای پیوستن به دانشگاههای جامعه محور طی میکنیم.
بیشتر بخوانید:آغاز ساماندهی تعدادی از دانشگاههای کشور/ باید دانشگاهها به سمت تربیت دانشجویان کارآفرین بروند
وزیر علوم با اشاره به اینکه بخش باغبانی باید درجامعه اقتصادی کشور تاثیر گذار باشد افزود:باتوجه به جهانی شدن بازار تجارت، فناورهای جدید درزنجیره تولید وبومی سازی علم تاثیر بسزایی دارند.
او افزود: اهمیت روز افزون مصرف باغبانی، سهولت بازاریابی ونقل و انتقال تولیدات وفراهم بودن فناوریهای جدید درزمینه تولیدوفراوری ازجمله فرصتهای موجود دراین زمینه است.
وزیرعلوم، تحقیقات وفن آوری به راهبردهای بخش تولیدات باغی اشاره کرد وافزود:مجهز شدن به دانش روز، حفظ ارتباط نزدیک بین مراکز آموزشی، محقق ها، تولید کنندهها، فرآوری کننده ها، توزیع کنندهها وفزوشنده ها، هماهنگی وبه روز کردن بخش با اتفاقات جدید دراین حوزه وشناخت بازارهای جهانی، کشورهای مهم تولید کننده ممخصوصا کشورهای درحال توسعه ازاین جمله راهبردهای اصلی هستند.
او افزود:سطح زیر کشت گیاهان زینتی با ۴ هزارو ۵۰۰ هکتار با تولید سالانه ۲ میلیاردو ۷۰۰میلیون گل شاخه بوده که برای ۵۸ هزارو نفر در کشور شغل ایجاد می کند.
غلامی به سطح زیر کشت گیاهان دارویی در کشور اشاره کرد و گفت: ۴۴هزارو ۶۹۱ هکتار گیاه دارویی در کشور کشت می شود که بیش از ۱۳۷ هزار تن گیاهان دارویی در کشور برداشت می شود این درمقایسه با تولید جهانی سهم ایران ۴۴۰ دلار درسالهای ۹۳ تا ۹۶می باشد.
شعار یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران، "باغبانی نوین، پتانسیل نهفته، کارآفرینی پایدار" انتخاب شده است.
بحث و تبادل نظر دربارهی ظرفیتها، شناسایی فرصت ها و بررسی نیازهای حال و آینده باغبانی ایران از اهداف مهم این کنگره بوده و سعی بر آن است تا آخرین و جدیدترین یافته ها و دستاوردهای علمی در قالب سخنرانیها، نشستهای تخصصی، کارگاهها و نمایشگاههای تخصصی جانبی به اشتراک گذاشته شود.
باتوجه به اینکه اقتصاد استان آذربایجان غربی، بر پایه کشاورزی و به ویژه باغبانی بنا نهاده شده است لذا مجموعه وزارت جهاد کشاورزی نیز در این کنگره حضور پر رنگ خواهند داشت و امید است که حضور وزیر محترم جهاد کشاورزی، معاونت باغبانی و مدیران کل دفاتر محصولات باغبانی پیامدهای ارزندهای برای این بخش از اقتصاد استان داشته باشد.
انتهای پیام/م