سعید سلطانی مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از رشد چشمگیر قیمت سبوس در ماههای گذشته اظهار کرد: در آذر سال گذشته قیمت هر کیلو سبوس ۵۳۰ تومان بود که با افزایش ۶۰ درصدی در اسفند به ۸۴۰ تومان رسید که ستاد تنظیم بازار بر مبنای نرخ ۸۴۰ تومانی سبوس، قیمت گذاری شیر را انجام داد.
وی افزود: شورای آرد و نان پس از تصویب قیمت شیر خام، نرخ هر کیلو سبوس را یک هزار و ۲۵۰ تومان اعلام کرد که افزایش قیمت سبوس طی ۲ مرحله در سال تاثیر بسزایی در افزایش قیمت تمام شده شیر و گوشت دارد.
سلطانی با بیان اینکه قیمت کنونی شیر خام از تورم کمتر است، گفت: براساس قانون افزایش بهره وری، تولیدکنندگان میتوانند محصول خود را در بورس کالا عرضه کنند که به همین خاطر همانند سایر محصولات باید قیمت تضمینی برای شیر و گوشت مطابق با تورم اعلام شود، در حالیکه نرخ کنونی شیر خام سنخیتی با تورم ندارد.
مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور ادامه داد: براساس آنالیز هزینههای تولید، قیمت تمام شده هر کیلو شیر خام در خرداد ۲ هزار و ۵۷۰ تومان بود که معاونت امور دام نرخ هر کیلو شیر را در همان مقطع زمانی ۲ هزار و ۵۳۰ تومان اعلام کرد که در نهایت ستاد تنظیم بازار با چکش کاریهای صورت گرفته، قیمت ۲ هزار و ۳۹۰ تومان را برای هر کیلو شیر خام مصوب کرد که دامداران در شرایط فعلی اقتصاد که در آمد خانوارها کاهش یافته، با این نرخ موافقت کردند.
بیشتر بخوانید: اعتراض حجتی به افزایش قیمت سبوس/قیمت سبوس در کمتر از یکسال ۲ بار افزایش یافت + سند
وی نسبت به جایگزینی نان مصرفی مردم به جای سبوس به عنوان خوراک دام هشدار داد و گفت: زمانیکه گندم با نرخ کمتری تبدیل به آرد میشود و به عبارت دیگر قیمت نان از سبوس کمتر است، بدیهی است که دامداران به مصرف نان تمایل بیشتری دارند.
سلطانی با اشاره به اینکه تمامی اتحادیهها نسبت به افزایش نرخ سبوس معترض هستند، بیان کرد: براین اساس وزیر جهاد کشاورزی طی نامهای به رئیس جمهور موضوع رشد بی رویه قیمت سبوس را اطلاع دادند و ما هم طی نامهای به مقام معظم رهبری متذکر شدیم که با وجود نوسان شدید نرخ سبوس و افزایش قیمت تمام شده، نان جایگزین سبوس در واحدهای دامداری خواهد شد چرا که هم اکنون قیمت هر کیلو سبوس با احتساب سود بیش از یک هزار و ۴۰۰ تومان برای دامدار تمام میشود.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به پیامد نانخور شدن دامها تصریح کرد: اگر تمهیداتی برای کاهش نرخ سبوس اندیشیده نشود، به سبب افزایش تقاضا، مجدد وارد کننده گندم خواهیم شد که این امر خطر جدی در بخش به شمار میرود.
انتهای پیام/