به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هم اکنون بیش از ۶۷۰ میلیون بزرگسال و ۱۲۰ میلیون دختر و پسر (۵ تا ۱۹ ساله) چاق هستند و بیش از ۴۰ میلیون کودک زیر ۵ سال دارای اضافه وزن هستند، در حالی که بیش از ۸۰۰ میلیون نفر از گرسنگی رنج میبرند.
در دهههای اخیر به دلیل جهانی شدن، شهر نشینی و افزایش درآمدها رژیم و عادات غذایی افراد به طور چشمگیری تغییر یافته است. ما عمدتا از مصرف غذاهای فصلی به خصوص گیاهی و غنی از فیبر به سمت مصرف غذاهایی با کربوهیدرات تصفیه شده، قند و چربی و نمک زیاد، غذاهای فراوری شده، گوشت و سایر محصولات با منبع حیوانی حرکت کرده ایم. در حال حاضر زمان کمتری برای تهیه وعدههای غذایی صرف میکنیم و مصرف کنندگان به ویژه در مناطق شهری به طور فزاینده به سوپر مارکتها، فروشگاههای فست فود، غذاهای خیابانی و رستورانهای دور افتاده اعتماد میکنند.
ترکیبی از رژیمهای غذایی ناسالم و سبک زندگی بی تحرک باعث افزایش نرخ چاقی شده است؛ که البته نه تنها در کشورهای توسعه یافته بلکه در کشورهای کم درآمد، جایی که گرسنگی و چاقی اغلب با هم زندگی میکنند.
رژیم غذایی ناسالم عامل خطر اصلی مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیر واگیر از جمله بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و برخی سرطانها است. عادات غذایی ناسالم علاوه بر اینکه یک پنجم مرگها را در سراسر دنیا رقم میزند مبلغی بالغ بر ۲ تریلیون دلار درسال نیز بودجه به بخش سلامت تحمیل میکند.
چاقی و سایر اشکال سوء تغذیه تقریباً از هر سه نفر یک نفر را مبتلا میکند. پیش بینیها نشان میدهد که این تعداد تا سال ۲۰۲۵ به یک نفر از دو نفر خواهد رسید. خبر خوب این است که راه حلهای مقرون به صرفه برای کاهش انواع سوء تغذیه وجود دارد، اما آنها نیاز به تعهد و اقدام جهانی بیشتری دارند.
یک رژیم غذایی زمانی رژیم غذایی سالم محسوب میشود که با تامین غذای کافی، ایمن، مغذی و متنوع نیازهای تغذیهای افراد را تامین کند و خطر ابتلا به بیماری را در او کاهش دهد. این رژیم باید شامل میوه، سبزی، حبوبات، آجیل، دانهها و غلات سبوس دار و غذاهای کم چرب (بخصوص چربیهای اشباع) و با قند و نمک کم باشد که در حال حاضر برای بسیاری از افراد در دسترس یا مقرون به صرفه نیست.
منبع : بهداشت نیوز
انتهای پیام/