به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، نوید مظفری، کارشناس داوری فوتبال کشورمان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امیدوارم درباره تغییر قوانین و این که چه مسائلی به اشتباه مطرح به خوبی روشنگری کرده باشم. بازیکنان همیشه دچار جنجال میشوند، زیرا یک چیزی شنیده اند که با قانون اصلی متفاوت است.
بیشتر بخوانید: خسروی: برای قضاوت داوران خانم باید مجوز میگرفتند
مظفری درباره این که به اشتباه اعلام شده بود که از این پس ضربات پنالتی ریباند ندارد، بیان کرد: یک سری پیشنهادها ارائه شده بود که این پیشنهادها به اشتباه به عنوان تغییر قوانین تعبیر شده است. تغییرات همیشه در یک زمان معین و در سایت رسمی اعلام میشود. قوانین مربوط به پنالتی تغییری نکرده و پنالتی همچنان ریباند دارد فقط به جای این که هر ۲ پای دروازه بان روی خط باشد، از این به بعد یک پای دروازه بان روی خط باشد کافی است. در مورد خطای هند باید بگویم اگر توپ به دست مهاجم بخورد که باعث شود بازیکن در موقعیت گلزنی قرار بگیرد یا با دست گل بزند، حتی در صورتی که غیر عمد باشد خطا است.
بیشتر بخوانید: مظفری زاده: گل سپاهان آفساید بود/ در صحنه پنالتی اتفاق خاصی ندیدم/ شوت ترابی پنالتی نبود/ کی روش و رفیعی به درستی اخراج شدند
کارشناس داوری فوتبال در ادامه بیان کرد: در هفته اول ۲ صحنه کاملا اشتباه بود. در دیدار استقلال و ماشین سازی اگر توپ به دست بازیکن استقلال خورده باشد که باید خطای هند او اعلام میشد البته من این صحنه را از یک زاویه دیدم و نمیتوانم با اطمینان راجع به خطا بودن یا نبودن آن حرفی بزنم. دراپ بال هفته اول در بازی پرسپولیس و پارس جنوبی جم با توجه به قوانین جدید اشتباه بود، داور باید صبرمی کرد ببیند نتیجه چه میشود و بعد این کار را انجام میداد، زیرا در قوانین جدید هر توپی که به داور بخورد دراپ بال نمیشود.
وی درباره وضعیت داوری در فوتبال ایران، عنوان کرد: اگر ۱۰ بار رئیس کمیته داوران عوض شود هم بی فایده است، زیرا تا وقتی که برنامه ریزی صحیح نداشته باشیم وضعیت داوری در فوتبال ما بهتر میشود.
مظفری در خصوص داوران پشت خط که گفته میشود از هفته سوم در بازیها حضور نخواهند داشت، گفت: استفاده از داوران پشت خط فراری به جلو بود، زیرا در مقطعی اشتباهات داوری خیلی زیاد شده بود و خواستند اشتباهات داوران خیلی به چشم نیاید. استفاده از داوران پشت خط هیچ مصوبهای ندارد و نمیدانم دستمزد این داوران چگونه پرداخت میشود، زیرا هر کدام از داوران یعنی داور اصلی، کمک داوران و داور چهارم ردیفی دارند و بر اساس آن دستمزد میگیرند. از طرف دیگر حضور داور پشت خط در بازیها هیچ فایدهای نداشت.
بیشتر بخوانید: خسروی: اوت گرفتن در بازی استقلال وظیفه کمک داور نبود/ پنالتی پرسپولیس صحیح و پنالتی علیه سپاهان نادرست بود
عضو سابق دپارتمان داوری در پاسخ به این سوال که آیا فیفا با تجهیزات ویای آر که در داخل تولید شده است موافقت خواهد کرد یا خیر، اظهار داشت: از این که در این زمینه برای کشور ما قانون جدیدی تعیین میشود یا خیر، اطلاعی ندارم، اما اصولا این گونه است که با شرکتهای خاصی قرارداد منعقد میشود و تجهیزت را باید از همان شرکتها وارد کرد. مثلا این امکان وجود ندارد که خودمان توپهای چیپ را تولید کنیم و به دنبال دروازه هوشمند هم باشیم. زیرا طبق قوانین باید با شرکتی که با آن قرار داد بسته شده و توسط نهادهای بین المللی رسمی به عنوان منبع معتبر برای خرید تجهیزات شناخته میشود، معامله کرد و تجهیزات را از همین شرکتها وارد کرد.
انتهای پیام/