مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه به تشریح روند بازسازی مناطق زلزله زده استان پرداخت.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، بالایی مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با بیان اینکه در زلزله ۷.۳ ریشتری آبان ۹۶ بیش از ۱۳۰ هزار واحد مسکونی، تجاری، دامی و صنعتی دچار خسارت و یا تخریب شد، گفت: تاکنون نزدیک به ۱۱۸ هزار واحد از این تعداد بازسازی شده و به عبارتی ۹۰ درصد کار بازسازی به اتمام رسیده است.

او تعداد واحد‌های مسکونی تخریبی را ۴۱ هزار واحد اعلام کرد و گفت : از این تعداد ۳۲ هزار واحد بازسازی شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان افزود: در بحث واحد‌های مسکونی تعمیری نیز ۶۷ هزار واحد داشتیم که تمامی آن‌ها مرمت شده اند.

او بابیان اینکه کل واحد‌های صنفی و خدماتی تخریبی و یا خسارت دیده هم ۲۲ هزار واحد بود، گفت: حدود ۸۵ درصد این واحد‌ها یعنی ۱۸ هزار واحد تاکنون بازسازی و تکمیل شده اند.

بالایی در ادامه ورود نظام و دولت در حادثه زلزله کرمانشاه را استثنایی خواند و گفت: وقتی حوادث ۵۰ سال اخیر ایران را با زلزله کرمانشاه مقایسه و بررسی می‌کنیم، می‌بینیم در این زلزله نظام و دولت خدمات خوبی به حادثه دیدگان ارائه دادند و از سوی دیگر عنصری به نام فضای مجازی نوع جدیدی از مشارکت و همدردی مردم ایران را رقم زد.

او گفت: هرچند زلزله ۲۱ آبان ۹۶ سخت و مهیب بود، اما مردم این خطه مردمی جنگ دیده و سختی دیده بودند که تاب آوری آن‌ها مقابل زلزله، همتشان را بالا برد تا سریع‌تر زندگی را در روستا‌ها و شهرهایشان جاری کنند و باز سازی‌ها سریع‌تر شروع شد.

مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه در ادامه به بیان گوشه‌ای از خدمات دولت به زلزله زدگان پرداخت و گفت: این زلزله در مجموع بیش از یازده هزار میلیارد تومان برای دولت هزینه در برداشت که شامل پرداخت تسهیلات، اعتبارات زیرساخت ها، وام‌های بلاعوض، امهال وام‌ها و... است.

او حجم فعالیت‌های دولت را در امر بازسازی بسیار گسترده خواند و افزود: از زمانی که بازسازی‌ها را شروع کرده ایم تاکنون حدود پنج میلیون متر مربع ساخت و ساز در بخش‌های مسکونی، صنفی، خدماتی، کشاورزی و... در مناطق زلزله زده داشته ایم.


بیشتر بخوانید: تجلیل از کمکیاران زلزله در کرمانشاه +تصویر


بالایی توزیع ۱۸۷ هزار تن آهن و میلگرد و ۹۳ هزار تن سیمان رایگان را از دیگر اقدامات دولت در این مناطق عنوان کرد.

به گفته این مسئول در زلزله دوسال پیش همچنین زیرساخت‌های دولتی مناطق زلزله زده ۱۲۴۱ میلیارد تومان خسارت دید که تابحال ۶۹۵ میلیارد تومان برای بازسازی آن‌ها تامین اعتبار شده است.

او درخصوص فعالیت‌های انجام گرفته در سه بخش بهداشت و درمان، مدارس و اشتغال  گفت: در این زلزله ۸۷ مرکز درمانی و بهداشتی آسیب جدی دید و یا تخریب شد که تا پایان مرداد امسال ۷۶ واحد از این تعداد بازسازی و به بهره برداری رسیده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان همچنین با اشاره به تخریب ۷۸ مدرسه با ۴۱۵ کلاس در زلزله، گفت: تمامی این مدارس تکمیل و تجهیز شده اند و اول مهر آماده پذیرش دانش آموزان مناطق زلزله زده هستند.

او به فعالیت‌های انجام گرفته حوزه اشتغال در مناطق زلزله زده هم اشاره‌ای کرد و گفت: تا پیش از وقوع زلزله اقتصاد مردم شهرستان‌های ثلاث باباجانی و سرپلذهاب که بیشترین خسارت را از زلزله دیدند، برمبنای کشاورزی و بازارچه‌های مرزی بود که خوشبختانه این دو بخش در زلزله آسیب زیادی ندیدند.


بیشتر بخوانید: همه اخبار زلزله کرمانشاه


بالایی افزود: از محل منابع توسعه اشتغال روستایی نیز دولت ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات با سود چهار درصد به مناطق زلزله زده اختصاص داد که از این رقم تاکنون ۳۴۰ میلیارد تومان پرداخت شده که حداقل ۱۷ هزار شغل را برای ما در این مناطق حفظ و یا ایجاد کرده است.

او در ادامه از تلاش برای اتمام عملیات بازسازی مناطق زلزله زده تا پیش از پایان امسال خبر داد و گفت: هرچند دولت برای اتمام عملیات بازسازی مناطق زلزله زده وعده پایان اسفند امسال را داده، اما مسئولان بنیاد مسکن قول داده اند که این امر زودتر تحقق پیدا کند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گفت: بر این اساس این احتمال وجود دارد که در دومین سالگرد زلزله پرونده بازسازی‌ها را ببندیم.

او سرعت بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه را به نسبت حوادث مشابه آن بسیار بالا دانست و گفت: دقت، سرعت، پیشرفت و نوع مداخله‌ای که دولت در زلزله کرمانشاه داشت به نسبت دیگر زلزله‌هایی که تاکنون داشته ایم بی نظیر بوده است.

بالایی گفت: همچنین در بحث کیفیت ساخت و ساز‌ها نیز در پس لرزه‌های بزرگ دو سال اخیر و مقاومتی که ساختمان‌های تازه احداث از خود نشان دادند، این را ثابت کرد که در این بخش هم اصول ساخت وساز به خوبی رعایت شده است.

او در بخش دیگری از سخنانش به بیان برخی اقدامات انجام گرفته در بحث بازتوانی زلزله زدگان پرداخت و گفت: زلزله سرپل ذهاب زلزله مهیبی بود که شاید تا سال‌ها آسیب‌های روحی و روانی آن مردم این مناطق را متاثر کند، بنابراین در این زلزله برای اولین بار در کنار امر بازسازی به موضوع بازتوانی آسیب دیدگان زلزله پرداختیم و دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی و خیرین سلامت، آسیب دیدگان این مناطق را از نظر وضعیت روحی و روانی مورد بررسی قرار داده، غربالگری کرده و تحت مراقبت قرار دادند.

مدیرکل مدیریت بحران استان گفت: در این زلزله ۱۴ کودک و نوجوان زیر ۲۰ سال پدر و مادر خود را از دست دادند، بنابراین به منظور تامین آینده این افراد علاوه بر تسهیلاتی که به سایر زلزله زدگان پرداخت شد، به هرکدام از این افراد ۱۰۰ میلیون تومان دیگر دادیم تا منبع اقتصادی پایداری را برای آینده شان ایجاد کرده باشیم.

باقی مانده در شهر‌ها را از اقدامات مورد توجه در سرپل ذهاب و تازه آباد دانست و گفت: باتوجه به اینکه ساخت و ساز در شهر‌ها به نسبت روستا‌ها با محدودیت‌هایی مواجه است، بنابراین در روند ساخت و ساز در شهر‌ها با کندی روبرو شدیم.

او با اشاره به تاثیر گرانی مصالح بر کند شدن سرعت بازسازی در شهرها، گفت: برای این واحد‌ها باید فکری بکنیم و نیاز به حمایت جدیدی از سوی دولت دارند.

مدیرکل مدیریت بحران گفت: در سفر اخیر رئیس بانک مرکزی به کرمانشاه موافقت ایشان را برای پرداخت تسهیلات جدید به این ۱۰ هزار واحد گرفتیم، اما هنوز به استان ابلاغ نشده است.

او همچنین بر لزوم احیا زیرساخت‌های شهری در مناطق زلزله زده اشاره کرد و گفت: حجم عملیاتی که در بحث اسکان و بازسازی در دو شهر سرپل ذهاب و تازه آباد انجام گرفت، این دو شهر را به یک کارگاه تولیدی تبدیل کرد و باعث شد تا زیرساخت‌های شهری آن‌ها تا حدود زیادی از بین برود، بنابراین احیاء زیرساخت‌های شهری آن‌ها در دستورکار قرار گرفته است.

او به آخرین وضعیت مستاجرین واحد‌های تخریبی هم اشاره کرد و گفت: تاکنون هم حمایت‌ها و تسهیلاتی را از مستاجرین واحد‌های تخریبی این شهرستان‌ها داشته ایم و مقرر شده تسهیلات ارزان قیمت هم در قالب ودیعه مسکن به مستاجرین بدهیم تا در قالب رهن و اجاره بتوانند از واحد‌هایی که ساخته می‌شود، اجاره کنند.

بالایی افزود: درحال حاضر به واسطه ساخت واحد‌های چند طبقه در شهر‌های زلزله زده، حدود ۱۰ هزار واحد مسکونی بیش از زمان قبل از وقوع زلزله درحال ساخت داریم.

او تعداد کل مستاجرین زلزله زده سرپل ذهاب را پنج هزار خانوار اعلام کرد و گفت: از این تعداد هزار و ۲۰۰ خانوار در کانکس زندگی می‌کنند.

به گفته این مسئول بحث تامین زمین برای مستاجرین مناطق زلزله زده منتفی شده است.

او درخصوص امهال وام‌های زلزله زدگان گفت: دولت در زمان زلزله حدود سه هزار میلیارد تومان وام زلزله زدگان را امهال کرد که بار مالی سنگینی برای دولت داشت.

مدیرکل مدیریت بحران استان به برخی شایعات مبنی بر احتمال بخشودگی وام‌های امهال شده اشاره کرد و افزود: دولت به لحاظ اقتصادی در شرایطی نیست که چنین کاری را در دستور کار قرار دهد.

او گفت: براساس قانون مجلس در خصوص امهال وام مناطقی که دچار بلایای طبیعی می‌شوند، مهلت امهال وام‌های مردم آسیب دیده این مناطق دو ساله است و براین مبنا از تاریخ ۲۱ آبان ۹۸ مردم مناطق زلزله زده که امهال وام شامل آن‌ها شده باید برای بازپرداخت اقساط خود اقدام کنند.

بالایی در ادامه به بیان آخرین وضعیت جمع آوری کانکس‌ها در مناطق زلزله زده پرداخت و گفت: از مجموع ۱۸ هزار کانکسی که در ماه‌های ابتدایی زلزله به این مناطق وارد شد، درحال حاضر ۳۵۰۰ کانکس در شهر سرپلذهاب باقی مانده که از فروردین امسال موضوع جمع آوری آن‌ها را در دستورکار قرار داده ایم.

او جمع آوری کانکس‌ها را به نسبت پیشرفت بازسازی‌ها دانست و گفت: هر واحدی که بازسازی می‌شود، کانکس مالک آن واحد نیز جمع آوری خواهد شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گفت: برای زلزله زدایی از چهره شهر باید هرچه سریعتر کانکس‌ها را جمع آوری کنیم که البته این موضوع در خیابان‌های اصلی و پارک‌های شهر بخوبی پیش رفته است.

او در بخش پایانی سخنانش، یکی از اقدامات مهم در خصوص زلزله کرمانشاه را مستندنگاری آن دانست و گفت: پس از پایان زلزله تمام نقاط ضعف و قوت مدیریت بحران را در قالب دو کتاب منتشر کرده و در اختیار کشور قرار دادیم تا برای حوادث بعدی جهت شناسایی مشکلات از آن استفاده شود.

بالایی افزود: در این مدت هم همایش‌های ملی خوبی در این باره برگزار شد و مقالات زیادی از دل این همایش‌ها بیرون آمده، البته بدنبال این هم هستیم تا یک همایش بین المللی پیرامون زلزله کرمانشاه داشته باشیم .

انتهای پیام/د

آخرین اخبار از بازسازی زلزله کرمانشاه

برچسب ها: حوادث ، تسهیلات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.