مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته غلظت ذرات معلق با اندازه ۱۰ میکرون در هوای زابل به ۱۱۴ میکروگرم بر مترمکعب رسید که سالم‌ترین هوای این شهر در ۶۵ روز گذشته به شمار می‌رود.

سالم شدن هوای زابل بعد از ۶۵ روز هوای آلودهبه گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،  و به نقل از روابط عمومی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان، محسن حیدری مدیرکل واشناسی سیستان و بلوچستان گفت: در ۲۴ ساعت منتهی به صبح روز دوشنبه چهار شهریور غلظت ذرات معلق با اندازه ۱۰ میکرون در هوای زابل به ۱۱۴ میکروگرم بر مترمکعب رسید که سالم‌ترین هوای این شهر در ۶۵ روز گذشته به شمار می‌رود.


بیشتر بخوانید:تداوم خروش خاک در آسمان تیره سیستان/ سرعت وزش باد‌های ۱۲۰ روزه در در شمال استان افزایش می‌یابد


حیدری اظهار داشت: وزش باد‌های ۱۲۰ روزه که از ۲ ماه قبل در زابل و چهار شهرستان شمالی دیگر استان شدت گرفته بود، روز یکشنبه گذشته قدری کاهش یافت و گردوغباری به همراه نداشت.

او  افزود: درست از روز نخست تیرماه که وزش باد شدید موجب خیزش گردوخاک و افزایش غلظت ذرات معلق در هوای زابل به ۲۵۷ واحد شد تا دیروز شرایط کیفی هوای این شهر حداقل چند بار در روز در شرایط ناسالم برای تمامی گروه‌های سنی قرار داشت.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد:، اما در ۲۴ ساعت منتهی به صبح دوشنبه چهار شهریور برای نخستین بار در ۶۵ روز اخیر هوای زابل در تمامی ساعات روز در حالت سالم قرار گرفت و بیشینه «میانگین ساعتی» میزان غلظت ذرات معلق در هوای این شهر به ۱۱۴ میکروگرم بر مترمکعب رسید.

حیدری با بیان اینکه در دو ماه اخیر حداقل ۱۰ روز بیشینه سرعت وزش باد در زابل به بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسیده است، گفت: در این مدت بیشینه غلظت ذرات معلق با اندازه ۱۰ میکرون در هوای زابل به ۵۹۱۳ میکروگرم بر مترمکعب معادل ۳۹ برابر حد مجاز نیز رسیده است.

او  اضافه کرد: وزش باد‌های ۱۲۰ روزه از ویژگی‌های اقلیمی شمال سیستان و بلوچستان، نوار شرقی کشور و مرز غربی افغانستان و پاکستان است که هر سال از اواخر اردیبهشت آغاز می‌شود و تا مهر ماه ادامه می‌یابد.

این مسئول با بیان اینکه شدت وزش باد در شمال استان به سبب شرایط توپوگرافی و نبود عوارض طبیعی بیش از سایر نواحی است، خاطرنشان کرد: این موضوع سبب تشدید خیزش گردوخاک از چشمه‌های فعال تولید گردوغبار در این منطقه نیز شده است.

نفوذ گردوغبار باد‌های ۱۲۰ روزه به غرب آسیا

حیدری با بیان اینکه گردوغبار وزش باد‌های ۱۲۰ روزه امسال تا سواحل جنوب غربی پاکستان نیز نفوذ کرده است، گفت: نتایج تحلیل و آشکار سازی تصاویر ماهواره Meteosat روز ۲۱ خرداد امسال نشان می‌دهد که گردوغبار ناشی از توفان این روز شمال استان به سواحل جنوب پاکستان نفوذ کرد.

او ادامه داد: این توفان گردوغباری علاوه بر نواحی مرکزی و جنوبی استان، بخش‌هایی از ولایات نیمروز، فراه و هلمند افغانستان و مساحت قابل توجهی از ایالت بلوچستان پاکستان را در بر گرفت.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: در واقع گردوغبار ناشی از وزش باد‌های ۱۲۰ روزه امسال در برخی روز‌ها به حدود ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع از استان‌های شرقی ایران و نواحی جنوب و جنوب غرب افغانستان و پاکستان نفوذ کرده است.

حیدری اضافه کرد: امروز دیگر نمی‌توان گفت وزش باد‌های ۱۲۰ روزه محلی است چراکه دامنه وزش این باد‌ها و پیامد‌های ناشی از آن تنها یک شهر و یک کشور را درگیر نمی‌کند بلکه چندین استان در کشور‌های ایران، افغانستان و پاکستان واقع در غرب آسیا را در بر می‌گیرد.

انتهای پیام/ع

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.