صادق ضیاییان رئیس مرکز خشکسالی در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت میزان بارش در کشور اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار از ابتدای مهر تا ششم شهریور مجموع بارشهای کشور ۳۱۵.۴ میلیمتر بوده در حالی که مدت مشابه سال قبل ۱۶۱.۳ میلیمتر و بلندمدت ۲۲۹.۳ میلیمتر بوده است.
او با اشاره به اینکه میزان بارش نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۵.۵ درصد و بلندمدت ۳۷.۶ درصد رشد داشته است، افزود: این در حالی است که مدت مشابه سال قبل در این بازه زمانی ۲۹.۶ درصد کمبود بارش در کشور داشتیم.
ضیاییان مجموع بارش یک سال زراعی کامل را ۲۳۲.۳ میلیمتر اعلام کرد و گفت: بر اساس آمار تاکنون ۳۵.۸ درصد بیش از یک سال کامل آبی بارش دریافت کردیم و به عبارت دیگر ۱۳۵.۸ درصد بارش کشور تأمین شده است.
بیشتر بخوانید: رشد ۳۸ درصدی بارش ها نسبت به دوره بلندمدت/سال زراعی جدید، سال پربارشی است
رئیس مرکز خشکسالی با اشاره به اینکه تمامی استانها بیش از نرمال بارش دریافت کردهاند، گفت: در این میان استان ایلام با ۹۹ درصد و لرستان ۸۸ درصد بیشترین میزان بارش و کرمان با ۳ درصد کمترین میزان بارش نسبت به بلندمدت را تجربه کرده ضمن آن که استان اردبیل نسبت به بلندمدت تغییری نداشته است.
به گفته وی با توجه به شرایط مساعد اقلیمی پیش بینی میشود که رشد بارش تا پایان سال زراعی نسبت به مدت مشابه سال قبل در محدوده ۹۵ درصد باقی بماند.
ضیاییان درباره آخرین وضعیت بارشهای ماههای آتی اظهار کرد: بتنهای؟ هواشناسی نشان میدهد که در شهریور و مهر بارش در محدوده نرمال و در استانهای گیلان و اردبیل به کمتر از نرمال گرایش دارد. همچنین بارش در آبان در محدوده نرمال و بیش از نرمال است.
رئیس مرکز خشکسالی بیان کرد: بر اساس نقشههای هواشناسی در ماههای شهریور، مهر و آبان به طور متوسط دما یک درجه بیش از نرمال است و ضمن آن که در شهریور میزان دما در محدوده نرمال و در نوار غربی و جنوبی کشور حدود یک درجه نسبت به نرمال افزایش دما را خواهیم داشت و در مهر افزایش دمای یک تا دو درجه بیش از نرمال را تجربه خواهیم کرد.
او درباره اینکه آیا میزان بارشهای نرمال و بیش از نرمال در ماههای آتی به معنای خروج از دوره خشکسالی است، اظهار کرد: با توجه به اینکه صحت پیش بینیهای فصلی ۶۰ تا ۷۰ درصد است از این رو نمیتوان با قطعیت گفت که از خشکسالی در سال زراعی آینده خارج میشویم.
ضیاییان در پایان درباره تأثیر بارشهای سال زراعی جاری بر وضعیت آبهای زیرزمینی و سطحی بیان کرد: با توجه به آن که از مهر سال گذشته تاکنون سال پربارشی را در کشور تجربه کردیم از این رو ۳۵ درصد بیش از یک سال زراعی کامل بارش در کشور دریافت کردیم لذا کمبودی در منابع آبهای سطحی و پشت سدها وجود ندارد و در خصوص آبهای زیرزمینی وزارت نیرو باید پاسخگو باشد.
انتهای پیام/