به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل ؛ آیتالله عاملی در خطبه های نماز جمعه اردبیل اظهار داشت: هفته دولت به دو شهید بزرگوار رجایی و باهنر درود می فرستیم و از خداوند متعال برای آن دو شخصیت بی نظیر علو درجات مسألت داریم. همچنین در هفته دولت از دولتمردانی که نه به صورت موظفی بلکه جهادگرانه به نظام و ملت خدمت می کنند تشکر می کنیم.
عاملی در بخش دیگری از خطبه ها اظهار داشت: ما از اظهارات یک مسئول بسیار بلند پایه آذربایجان در مقابل آمریکا بسیار خوشحالیم. اخیرا یک مسئول بسیار بلند پایه آذربایجان به آمریکا مسافرت کرده و با برخی مقامات کنگره و اتاق های فکر و وزارت خارجه آمریکا در خصوص نزاع آذربایجان و ارمنستان مذاکره کرده است.
او افزود: توجه شود که یک مقام رسمی آذربایجان اعتراف می کند که اگر ایران نبود نخجوان از دست رفته بود. قبلا حیدر علی اف آن زمان که در نخجوان بود در جنگ قره باغ تصریح کرد که اگر استاندار آذربایجان شرقی برای ما آرد و نانوا نمی داد قطعا ما سقوط می کردیم. چند سال پیش که رئیس جمهور آذربایجان به ایران آمد فرمانده ایرانی گفت آن زمان که شما در اروپا بودید، من با نیروهای خودم در قره باغ میجنگیدم. سپس فیلم رژه نیروهای ایرانی در برابر حیدر علی اف را به ایشان پخش کردند.
امام جمعه اردبیل گفت: در سال ۱۹۹۳ میلادی ارتش ارمنستان به راحتی پیشرفت کرد و به راحتی هورادیز را گرفت. با گرفتن هورادیز سد میل مغان به دست آنها افتاد و یک سال دست آنها بود. در حمله آنها به هورادیز حیدر علی اف در آذ تی وی سخنرانی کرد و گفت "عسکرهای ما در میدان مبارزه میدان را ترک و به اراضی ایران پناه برده اند" در نتیجه ارمنی ها تا بهمن لی و ایمیشلی آمدند. اگر ارتش ارمنستان دو ماه دیگر در آنجا می ماند باکو به محاصره می افتاد و دولت باکو قطعا سقوط می کرد. در اینجا ایران یک کار عجیبی کرد هم حریم زمینی و هم حریم هوایی خود را در اختیار آذربایجان قرار داد. با این اقدام ایران، ارتش آذربایجان، ارتش ارمنستان را قیچی کرد و با کمک نیروهای ایرانی، ارتش ارمنستان ۵۰ کیلومتر عقب نشینی کرد و علاوه بر هورادیز ۳۵ روستا نیز آزاد شد. ایران، ارتش آذربایجان را تا سد خداآفرین رساند ولی آنها نتوانستند سد را نگه دارند. آن زمان علاوه بر روستاهای هورادیز چند روستا از کلبجر و فضولی نیز آزاد شد.
عاملی ادامه داد: این عملیات در ۵ و ۶ ژانویه سال ۱۹۹۴ اتفاق افتاد و آن زمان فرمانده ارتش آذربایجان ژنرال رامال اف بود. بعد از این عملیات بود که ارتش ارمنستان برای اولین بار آتش بس را قبول کرد و ایستاد.
نماینده مردم استان اردبیل در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: ایران علاوه بر مساعدت نظامی از 70 هزار آواره نیز پذیرایی کامل کرد. خود ایران برای آنها در کنار ارس در داخل آذربایجان اردوگاه زد. آن زمان وضع آذربایجان چنان بهم ریخته بود که این ۷۰ هزار نفر یا باید گدایی میکردند یا باید می مردند. حیدر از این اردوگاه بازدید کرد و گفت این جا از کاخ من بهتر است. یک پیرزن بلند شد گفت جناب اینجا از کاخ تو بهتر نیست ایران بسیار خوب به ما می رسد شما فقط به فرماندار خودت بگو نفتی را که ایران به ما میدهد ندزدد!!!
او افزود: آن زمان فرماندار پارس آباد مرحوم حاج موسی علی نژاد بود. حیدر او را به باکو برد و در میان فرمانداران از وی تجلیل کرد و هدیه گرانبهایی به وی داد او نیز همان جا اعلام کرد که این هدیه را به مؤذّن اردوگاه هدیه می کنم.
او گفت: در طول این حدود ۳۰ سال اشغال قره باغ نیز ایران در تمام مجامع بین المللی از تمامیت ارضی آذربایجان دفاع کرد و رسما قرهباغ را متعلق به آذربایجان دانسته و حکومت خود خوانده را به رسمیت نشناخته است.
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل در ادامه گفت: اینها بخش بخش بسیار کوچکی از مساعدت های ایران به آذربایجان در جنگ قره باغ بود و این ها را از آن جهت گفتم که یک نماینده مجلس ایران که مشهور به پراکنده گویی و بی حساب صحبت کردن است اخیرا دولت ایران را در خصوص قره باغ متهم ساخته است و عجیب این است که وزارت خارجه فقط تماشا می کند. من به این نماینده مجلس که خرابی بسیار بزرگی درست کرده است می گویم مجلس شما ثابت کرد که در اقتصاد تخصص ندارد و نتوانست در این بحران اقتصادی حتی یک طرح به دولت ارائه کند. البته افراد خاصی در مجلس محترم هستند. با این اظهار نظر حضرتعالی و سکوت سایر نمایندگان معلوم می شود که این مجلس حتی الفبای سیاست خارجی را هم نمیداند. من به این نماینده یک توصیه در قالب یک حکایت تاریخی دارم.
یک پادشاه ظالم به یکی از عرفا گفت مرا نصیحت کن تا در محضر خداوند مقرب شوم. گفت نصیحت من به شما این است که زیاد بخواب! شاه گفت این چگونه دستورالعمل تهذیبی است؟ گفت برای اینکه اگر بخوابی مردم از ظلم تو راحت می شوند.
او همچنین عنوان کرد: من در اینجا فرصت را غنیمت می دانم و می گویم اخیراً دو نماینده مجلس متهم به فساد بزرگ مالی شده اند. ما فعلا نمی دانیم این اتهام چقدر صحت دارد و باید بعد از ثبوت حکم در محکمه درباره آن صحبت کرد اما یک تقاضا را میتوان در این مرحله بیان کرد و آن تقاضا از ریاست محترم قوه قضاییه است که اگر صحت این مسأله ثابت شد مدیریت شما تحت آزمون قرار می گیرد. شما زمانی از این آزمون با موفقیت خارج میشوید که با صلابت تمام و قاطعیت تاریخی و با بی رحمی استثنائی بدون توجه به لابی گری ها و سفارشات و بدون توجه به های و هوی شرکای دزدان، حق ملت را از حلقوم ارباب قدرت و ثروت بیرون بکشید.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان در بخش دیگری از خطبه ها با اشاره به فرا رسیدن ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) اظهار داشت: خدای بزرگ را شاکریم که ما را به محرم و به عزاداری امام حسین رساند و ما را در کنار سفره عظیم احسان نشاند.
وی گفت: امام صادق (ع) می فرمایند « وَ مَا بَکَی أَحَدٌ رَحْمَةً لَنَا وَ لِمَا لَقِینَا إِلَّا رَحِمَهُ اللَّهُ قَبْلَ أَنْ تَخْرُجَ الدَّمْعَةُ مِنْ عَیْنِهِ فَإِذَا سَالَتْ دُمُوعُهُ عَلَی خَدِّهِ فَلَوْ أَنَّ قَطْرَةً مِنْ دُمُوعِهِ سَقَطَتْ فِی جَهَنَّمَ لَأَطْفَأَتْ حَرَّهَا حَتَّی لَا یُوجَدَ لَهَا حَرٌّ.» یعنی هیچ کس به خاطر ترحم بما و به جهت مصائبی که بر ما وارد شده گریه نمیکند مگر آنکه قبل از آمدن اشگ از چشمش حق تعالی او را رحمت خواهد نمود و وقتی اشکها بر گونههایش جاری گشت اگر یک قطره از آن اشکهای با ارزش در جهنّم بیفتد حرارت و آتش آن را خاموش و آرام میکند تا اینکه برای آن حرارتی پیدا نمیشود.
باز امام صادق (ع) فرمودند: «مَنْ ذُکِرْنَا عِنْدَهُ فَفَاضَتْ عَیْنَاهُ وَ لَوْ مِثْلَ جَنَاحِ بَعُوضَهٍ [الذُّبَابِ] غُفِرَ لَهُ ذُنُوبُهُ وَ لَوْ کَانَتْ مِثْلَ زَبَدِ الْبَحْرِ؛ کسى که نام ما اهلبیت (ع) نزد او برده شود و از چشمانش اشک بیاید، اگرچه بهقدر بال پشه (مگس) باشد، گناهانش آمرزیده شود، حتی اگر آن گناهان به اندازه کف روى دریاها باشد»
آیت الله عاملی در ادامه اظهار داشت: محرم سفره عظیم رحمت الهی است اما باید آداب رعایت شود:
۱- با اشک چشم مرام حسین را کمک کنید. رسول خدا جلوی عدهای را میگیرد و میگوید «اتبکونه و لا تنصرونه؟» یعنی حسین، گریه بی نصرت نمیخواهد.
۲- حتما در مجالس عزا روحانی حضور داشته باشد تا عزاداری از روی معرفت باشد. در روایت است «اولکم، اولکم معرفه»
۳- عزادار باید متشرع باشد. در آخرت اول به نماز نگاه میکنند اگر نماز قبول شد نوبت به بررسی سایر اعمال میرسد.
۴- عزاداری، هدف نیست، مطلوبیت ذاتی ندارد. وسیله برای احیاء مرام حسین است.
۵- حسین برای ده روز محرم نیست.
۶- امام حسین با صراحت میگوید «من برای نهی از منکر آمده ام»
۷- در شبیه خوانی دقت شود مناسب شأن اهل بیت باشد و موجب استهزاء دشمنان نگردد.
۸- خانمها اگر برای تماشا میآیند، حجاب را رعایت کنند. امام حسین به اندازه کافی زخم در بدن دارد. زهر و زخمی که نگاههای حرام بر امام حسین وارد میکند، بالاتر از زخم شمر و سنان است. چون آنها بر شخص حسین زخم میزدند و با این نگاهها و بدحجابی ها، شخصیت و مرام امام حسین هدف گیری میشود. فضای عزاداری نباید معرکه خودنمایی و تبرج جاهلیت زنان و چشم چرانان باشد.
۹- امام حسین دستگاه مستقل از دستگاه خداوند ندارد یعنی ولایت آنها ففط با ولایت خداوند به دست میآید. خداوند در قرآن فرموده به هیچ قومی برائت از نار نداده ام. «وَلَقَدْ جَاءَ آلَ فِرْعَوْنَ النُّذُرُ کَذَّبُوا بِآیَاتِنَا کُلِّهَا فَأَخَذْنَاهُمْ أَخْذَ عَزِیزٍ مُّقْتَدِرٍ أَکُفَّارُکُمْ خَیْرٌ مِّنْ أُولَـئِکُمْ أَمْ لَکُم بَرَاءَةٌ فِی الزُّبُرِ» (آیات ۴۱ تا ۴۳ سوره قمر)
۱۰- از برداشتن صورت و شمایل معصوم در دستجات و در مساجد جدا اجتناب کنید.
۱۱- طوغ برداشتن منع دارد و نیروی انتظامی حتما باید وارد شود.
۱۲- عزاداری لخت نداریم. اگر اهل بیت بر آنها غضب کند، بعید نیست.
۱۳- مداحان محترم اشعار بی اساس، دروغ، غلو، غیر واقعی، موهن و جعلی نخوانند. اشعار باید مفاهیم بلند و آگاهی بخش داشته باشد. دنیا نظاره گر اشعار شماست.
۱۴- از زدن طبل بعد از ساعت ۱۲ شب خودداری شود. همچنسن صدای عزاداری با بلندگو در هیچ ساعتی به بیرون پخش نشود.
۱۵- با تطویل عزاداری، نماز صبح را از دست ندهید و الا عزاداری یک ذره ثواب ندارد. امیرالمؤمنین فرمود «لا قربه بالنوافل اذا اضرت بالفرائض» و حضرت به محمد بن ابی بکر نوشت «اعلم ان کل شیء من عملک تبع لصلاتک» و حسین برای نماز شهید شد و برای نماز جنگ کرد و برای نماز اول وقت در کربلا حساس بود.
روایت است که زمین از سه چیز ضجه میکشد: اول، خون بی گناهی به زمین ریخته شود. دوم، آبی که از اغتسال به زنا ریخته شود. سوم، کسی که بخوابد و نماز خود را نخواند.
۱۶- آوردن اسب و شتر باید خیلی محدود باشد. نباید «حدیقه حیوانات» درست کنیم. برای اسبهای پول دارهای اردبیل در محرم زمینه سیاحت و برای صاحبان یا سوارکاران آنها زمینه تظاهر و خودنمایی درست نکنید.
۱۷- احسان علمی جدا جایش در عزاداری خالی است. احسان مادی خوب است و باید ادامه یابد، اما در کنار آن موسسات خیریه فرهنگی بنام امام حسین راه اندازی شود و اعتقادات مردم و رفتارهای اجتماعی اصلاح شود.
او در خاتمه افزود: امسال نیز شعار ما آذری ها عبارت است از « وَ ما اُریدُ اِلّا الاصلاحِ فی أُمَّةِ جَدّی». بنابر این امسال باید بطور جدی برای اصلاحات اجتماعی و فرهنگی برنامه ریزی و تلاش کنیم.
انتهای پیام/س