به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ایمان کمالی حکیم، رئیس انجمن فیزیوتراپی استان البرز در جشن روز ملی فیزیوتراپی که به میزبانی استان البرز برگزار شد، اظهار کرد: در آستانه فرا رسیدن هشتم سپتامبر (۱۷ شهریور)، روز جهانی فیزیوتراپی قرار داریم که تصمیم گرفتیم این مراسم قبل از ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان، برگزار شود.
او افزود: حرفه فیزیوتراپی یکی از بخشهای مهم نظام سلامت است که اعضای آن به حقوق بیماران در زمان مراجعه به بخشها و مراکز فیزیوتراپی و در طی اعمال و فرآیندهای فیزیوتراپی (ارزیابی، تشخیص، پیش آگهی، درمان، ارزیابی مجدد و پیشگیری) احترام میگذارند.
رئیس انجمن فیزیوتراپی استان البرز با اشاره به سند پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر تاکید کرد: بیماریهای ایسکمیک قلبی، کمر درد، سوانح جادهای و سکته مغزی دارای بیشترین بار بیماری در سال ۲۰۱۰ در ایران بوده اند.
او تصریح کرد: از میان چهار اولویتی که بیشترین بار بیماریهای غیر واگیر را در ایران داشته اند حداقل مسئولیت مستقیم یا غیر مستقیم درمان در ۳ مورد آن به عهده فیزیوتراپیستها است.
کمالی حکیم تصریح کرد: در جوامع توسعه یافته و در حال توسعه مثل کشور ما، اختلالات سیستم حرکتی مهمترین معضل پیش روی نظام سلامت بوده و سلامت این سیستم بدون دستان توانمند فیزیوتراپیستها محقق نمیشود.
او افزود: متاسفانه به رغم تلاش بیش از ۱۰ ساله جامعه فیزیوتراپی، هنوز مقطع دکترای حرفهای فیزیوتراپی در ایران، راه اندازی و فراگیر نشده است، در حالی که با گسترش دانش فیزیوتراپی، اکنون فیزیوتراپی بیش از ۲۰ تخصص مختلف دارد.
رئیس انجمن فیزیوتراپی استان البرز گفت: دورههای تخصصی تبدیل به دورههای رزیدنتی شدهاند که در کشورهایی مانند آمریکا و هند این دورهها به شکل رزیدنتی فیزیوتراپی ارتوپدی، فیزیوتراپی قلب، ریه و مغز و اعصاب برگزار میشود.
او یادآوری کرد: امیدوارم در ایران هم مانند سایر کشورهای پیشرو جهان در کنار مقطع دکترای تخصصی فیزیوتراپی، شاهد اجرای فراگیر مقطع دکترای حرفهای فیزیوتراپی باشیم.
انتهای پیام/
فراگیر نشدن دکترای حرفهای فیزیوتراپی در کشور