مدیر عامل شرکت تعاونی بوقلمون استان اصفهان گفت: استان اصفهان بزرگترین تولید کننده بوقلمون در کشور است و در هر دوره ظرفیت جوجه ریزی ۷۰۰ هزار قطعه را دارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،پرورش بوقلمون اگرچه رمز و راز‌های خاص خود را دارد، اما از سود تضمین شده‌ای نیز برخوردار است. تقاضا برای مصرف گوشت بوقلمون در سال‌های اخیر زمینه را برای این کسب و کار جدید آماده کرده است. اگر به دنبال راهی برای افزایش کسب درآمد خود هستید یکی از بهترین گزینه‌ها پرورش بوقلمون است در دوره‌ای که برخی از جوانان بیکارند افرادی هستند که هم خودشان شاغل اند و هم شرایط اشتغال چند نفر دیگر را فراهم کرده اند.

در این باره با اکبر یزدانی مدیر عامل شرکت تعاونی بوقلمون استان اصفهان صحبت کرده ایم تا تجربی‌تر در مورد کم و کیف کار برایمان بگوید.

رتبه اول اصفهان در پرورش و تولیدگوشت بوقلمون 


یزدانی مدیر عامل شرکت تعاونی بوقلمون استان اصفهان در گفت و گو با  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ، گفت: ۵۰۰ واحد صنعتی پرورش بوقلمون در ایران وجود دارد که از این تعداد حدود ۱۱۰ واحد صنعتی به استان اصفهان اختصاص دارد و در این واحد‌ها ۷۰۰ هزار قطعه بوقلمون پرورش داده می‌شود.

رتبه اول اصفهان در پرورش و تولیدگوشت بوقلمون/ صنعت پرسود پرورش بوقلمون


اصفهان تامین کننده اصلی گوشت بوقلمون در داخل و خارج از کشور

مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: استان اصفهان با تولید و تامین ۴۰ درصد گوشت بوقلمون کشور رتبه نخست این صنعت را به خود اختصاص داده است.

زهرا فیضی با بیان اینکه ۱۱۰ واحد پرورش بوقلمون گوشتی در استان فعال است افزود: امسال حدود ۷۵۰۰ تن گوشت بوقلمون در این واحد‌ها تولید شده و با تولید سالیانه ۸ هزار تن گوشت بوقلمون سبب شده  تا اصفهان رتبه اول کشور را در این زمینه به دست آورد.

او با اشاره به اینکه حدود ۲۰۰ تن گوشت از اصفهان به خارج از کشور و کشور‌های عربی صادر می‌شود گفت: ۴۰ درصد گوشت بوقلمون به استان‌های جنوبی، فارس، تهران، یزد و کرمان صادر می‌شود که ارز آوری خوبی دارد.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان به خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ، گفت: بوقلمون دارای گوشت سفید و کم چرب در ناحیه سینه و دارای گوشت تیره و قرمز در سمت ران است که مصرف آن به دلیل داشتن چربی کم و پروتئین بالا دارای آهن، فسفر، پتاسیم، ویتامین‌های B است.

مدیر عامل شرکت تعاونی بوقلمون استان اصفهان گفت: استان اصفهان به دلیل ظرفیت‌های بالا در تولید بوقلمون به قطب پرورش این پرنده گوشتی در کشور تبدیل شود با این حال عمده جوجه‌های یک روزه بوقلمون از کشور‌های آلمان، انگلستان و فرانسه با نژاد‌های مختلف وارد کشور می‌شود.

رتبه اول اصفهان در پرورش و تولیدگوشت بوقلمون/ صنعت پرسود پرورش بوقلمون


اکبر یزدانی با بیان اینکه پرورش بوقلمون به شیوه صنعتی و امروزی برای نخستین بار در سال ۵۰ برمی گردد بیان کرد: این صنعت از سال ۸۲ با نگاهی فراگیر باحمایت دولت و اقدامات برنامه ریزی شده وارد مرحله جدیدی شد و به رشد مطلوب و پرشتابی رسید.

او افزود: مصرف خوراک (دان) بوقلمون طی یک دوره ۱۵۰ روزه، ۳۰ الی ۳۵ کیلو گرم است که به ۴ دسته تقسیم و در ۴ مرحله به بوقلمون خورانده می‌شود که در ۲۱ روز اول بوقلمون‌ها استارتر مصرف می‌کنند و پروتئین‌زیادی دارد، در مرحله دوم پیش دان است که نسبت به استارتر از پروتئین پایین تری برخوردار است و در مرحله سوم و چهارم به دلیل اینکه بوقلمون پروتئین و مواد معدنی لازم را دریافت کرده است و برای به انرژی نیاز دارد میان دان و پایان دان مصرف می‌کنند که این خوراک مخلوطی از ذرت، سویا، ریز مغذی اسید آمینه، آنزیم مکمل و مواد معدنی است.

او گفت: قیمت خوراک بوقلمون نسبت به‌مرحله رشد این پرنده متفاوت است، استارتر کیلویی ۳ هزار و ۵۰۰ تومان، پیش دان کیلویی ۳ هزار تومان، میان دان کیلویی ۲ هزار و ۵۰۰ تومان است که به طور میانگین هر قطعه بوقلمون در هر دوره ۴ ماهه بیش از ۳۵ کیلو خوراک مصرف می‌کند که نیاز تغذیه‌ای این پرنده برحسب سن متغیر است، یعنی هر چه سن بوقلمون بیشتر می‌شود نیاز کمتری به پروتئین و مواد معدنی دارد و در عوض مواد غذایی انرژی زا برایشان حیاتی است.


سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومانی در بخش پرورش بوقلمون استان اصفهان


مدیر عامل شرکت تعاونی بوقلمون استان اصفهان گفت: سرمایه لازم‌برای پرورش بوقلمون با توجه به ظرفیت سالن است که برای ۵ هزار قطعه بوقلمون حدود ۲ میلیارد تومان سرمایه ثابت و بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ تومان سرمایه درحال گردش نیاز است.

اکبر یزدانی افزود: برای موفقیت در پرورش بوقلمون لازم است بهداشت محیط، گرما و سرما، رطوبت، سالن پرورش و تغذیه بوقلمون به دقت کنترل شود در این صورت بیشترین سود دهی را از پرورش بوقلمون می‌توان شاهد بود.

او گفت: برای محاسبه سود پرورش بوقلمون باید هزینه پرورش را درنظر گفت و آن را از قیمت نهایی فروش کم کرد در این صورت سود خالص پرورش بوقلمون ارتباط مستقیمی با مدیریت پرورش دهنده دارد.

مدیر عامل شرکت تعاونی بوقلمون استان اصفهان گفت: پرورش بوقلمون باید در دوره‌های گرم سال آغاز شود تا نیاز به وسایل پر خرج برای گرم کردن به حداقل برسد.

رتبه اول اصفهان در پرورش و تولیدگوشت بوقلمون/ صنعت پرسود پرورش بوقلمون



اکبریزدانی افزود: گوشت بوقلمون نر نسبت به بوقلمون ماده قیمت بیشتری دارد و قیمت بالای آن به علت وزن بالاتر و لذیذتر بودن گوشت آن است.

او افزود: گوشت بوقلمون دارای کمترین ضایعات (حدود ۲۰) درصد بوده که حدود ۶۰ درصد گوشت بدون استخوان به دست می‌آید و از لحاظ اقتصادی خانوار‌ها مقرون به صرفه است.

مدیر عامل شرکت تعاونی بوقلمون استان اصفهان گفت: قیمت هر قطعه جوجه یه روزه ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان و قیمت هر قطعه بوقلمون حدود ۱۲۰ الی ۱۸۰ هزار تومان برآورد می‌شود که سود این کار نسبت به تولید و پرورش دیگر پرندگان بیشتر است.


بهره برداری از طرح پرورش بوقلمون گوشتی

مدیرعامل شرکت تعاونی بوقلمون استان اصفهان گفت:فضایی که برای پرورش بوقلمون در نظر گرفته می‌شود به این موضوع بستگی دارد که بخواهیم بوقلمون را در چه مرحله‌ای به فروش برسانیم، ولی به طور کلی هر ۴ قطعه بوقلمون بالغ به ۵ متر مربع فضا احتیاج دارد در حالی که وقتی جوجه هستند هر ۴ جوجه را می‌توان در فضایی به اندازه یک متر مربع نگهداری کرد تا از اتلاف انرژی جلوگیری شود.

اکبریزدانی در پایان گفت: نگاه ما این است که به هر سمت در راه توسعه کمی گام برداریم بلکه کیفیت و افزایش بهره وری رابه عنوان یک رویکرد دنبال کنیم.

  رشد و ارتقاء، اشتغال زایی، در هر صنعت وابسته به کامل بودن جرقه تولیدی آن و ایجاد زنجیره تولید است و در همین زمینه ترتیب سرمایه گذارن ورود به این بخش‌ها نیاز به‌مشاوره‌های صحیح و ایجاد جاذبه‌های سرمایه گذاری دارد.

گزارش از معصومه اکبری
انتهای پیام/م



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.