به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، قرار است امروز شنبه در اعتراض به تصمیم بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس، مبنی بر تعلیق پارلمان آن هم در آخرین مرحله از برکسیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) دهها تظاهرات در شهرهای مختلف این کشور برگزار شود.
مخالفان دولت انگلیس این تصمیم جانسون را یک کودتا توصیف کرده و آن را محکوم کردهاند.
از لندن گرفته تا آبردین در اسکاتلند و همچنین شهرهای بلفاست در ایرلند شمالی و سوانسی در ولز نزدیک به ۳۰ تظاهرات و تجمع اعتراضآمیز با شعار «کودتا را متوقف کنید» و «از دموکراسی دفاع کنید»، برنامهریزی شده است. همه این راهپیماییها و تجمعات به دعوت یک سازمان مخالف با برکسیت موسوم به «اروپای دیگری نیز ممکن است» برگزار خواهد شد.
بزرگترین تظاهرات ضددولتی در انگلیس قرار است اواسط امروز در لندن -پایتخت این کشور- در برابر اقامتگاه نخستوزیری در داونینگ استریت برگزار شود.
تصمیم جانسون محافظه کار برای تعلیق پارلمان از دومین هفته سپتامبر تا چهاردهم اکتبر یعنی دو هفته پیش از مهلت برکسیت در ۳۱ اکتبر (۹ آبان)، موجی از خشم و اعتراض در انگلیس برانگیخته است.
مایکل چسام، از مسئولان برگزار کننده تظاهرات امروز انگلیس، گفت هدف از تظاهرات امروز در انگلیس این است که فشارها بر دولت تشدید و جانسون مجبور شود رویکرد خود را تغییر دهد. او افزود: انتظار داریم که در تظاهرات امروز صدها هزار نفر شرکت کنند.
جنبش مومنتام که در جناح چپ حزب کارگر انگلیس قرار دارد و مهمترین تشکل سیاسی مخالفان دولت بوریس جانسون محسوب میشود، از مردم خواسته است در اعتراض به تعلیق پارلمان پلها و خیابانها را ببندند.
مطابق با قانون اساسی انگلیس، نخست وزیر این کشور این اجازه را دارد که پارلمان را به حال تعلیق درآورد البته برای این کار به موافقت ملکه نیاز دارد. نخست وزیر انگلیس معمولا این کار را در فصلی که کنگره احزاب سیاسی این کشور در ماه سپتامبر برگزار میشود، انجام میدهد. اما زمانی که جانسون برای تعلیق پارلمان انتخاب کرده و مدت پنج هفتهای آن صدای اعتراض مخالفان با برکسیت سخت (خروج انگلیس بدون توافق از اتحادیه اروپا) را درآورده است.
در واقع منتقدان و مخالفان بوریس جانسون وی را متهم کردهاند که با این کار قصد دارد مانع از مخالفت نمایندگان پارلمان با برکسیت سخت شود. بوریس جانسون در نظر دارد اگر نتواند با اتحادیه اروپا درباره شرایط خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به توافق دست یابد، برکسیت سخت را به اجرا گذارد و بدون توافق با بروکسل از اتحادیه اروپا جدا شود. اما بوریس جانسون که اواخر ژوئیه جای ترزا می محافظهکار را در عالیترین سمت اجرایی انگلیس بر عهده گرفت، چنین اتهامی را رد و تاکید کرده است میخواهد از فرصت تعلیق پارلمان برای آماده شدن هر چه بیشتر و ارائه برنامه سیاست ملی خود را استفاده کند.
روز سهشنبه نیز قرار است تظاهرات دیگری در برابر پارلمان انگلیس برگزار شود. سهشنبه آغاز از سرگیری فعالیت پارلمان است و پیشبینی میشود بحثهای نمایندگان درباره برکسیت با هیاهو و تنشهای زیادی نیز همراه شود.
اقدام قضایی در اعتراض به تصمیم بوریس جانسون برای تعلیق پارلمان نیز صورت گرفته است و نمایندگان پارلمان انگلیس نیز تلاش خواهند کرد با تصویب قانون مانع از «برکسیت سخت» شوند.
در کنار این اقدامات پیشبینی میشود طرح استیضاح دولت نیز در دستور کار پارلمان قرار گیرد. دولت جانسون که اکثریتش در مجلس عوام تنها به دو کرسی بند است، وضع خوبی در این رویارویی ندارد.
جانسون روز جمعه به نمایندگان مجلس عوام درباره هر گونه تلاش برای ممانع از برکسیت هشدار داد و تاکید کرد هر گونه کارشکنی و خلل آفرینی در روند اجرای این طرح اعتماد مردم را به سیاستمداران خدشهدار خواهد کرد.
هزاران نفر چهارشنبه هفته پیش پس از اعلام تعلیق پارلمان انگلیس به خیابانها آمدند تا اعتراض خود را به تصمیم بوریس جانسون نشان دهند. (اینجا) توماری بلندبالا نیز که در اعتراض به تعلیق پارلمان انگلیس تهیه شده که تا روز جمعه بیش از یک میلیون و ششصد هزار امضا جمعآوری کرده بود.
انتهای پیام/