نهم شهریور، سالروز انتخاب اقزوین به پایتختی شاه تهماسب صفوی به روز قزوین نامگذاری شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، نهم شهریور از سال ۱۳۹۵ برای نام گذاری " روز قزوین" در تقویم ثبت شد.

روزی برای قزوین

شهری که به سبب داشتن علمای بزرگ دینی و رونق علم و فقاهت در آن به باب الجنه یا مینودر معروف است، می‌گویند قدمت و سابقه تاریخی این شهر به هزاره نهم پیش از میلاد، می‌رسد.

ناصر خسرو قبادیانی در سفرنامه خود در سال ۴۳۸ﮬ. ق شهر قزوین را چنین توصیف کرده است:

باغستان بسیار داشت، بی دیوار و خار، و هیچ مانعی از دخول در باغات، و قزوین را شهری نیکو دیدم، باروی حصین و کنگره بر آن نهاده و بازار‌های خوب، مگر آن که آب در آن اندک بود و منحصر به کاریز‌ها در زیر زمین رئیس آن شهر مردی علوی بود.

*انتخاب قزوین به عنوان پایتخت ایران

قزوین صدر نشین شهر‌های ایران در دوران صفویه بود و امروز نهم شهریور سالروز برگزیدن قزوین به عنوان پایتخت از سوی شاه طهماسب صفوی است.

قزوین به مدت ۵۷ سال پایتخت صفویان بود، این شهر یکی ازشهر‌هایی است که فاصله مناسبی به مرز‌های شمال غربی و کشور عثمانی داشت و هم از نظر جغرافیا و راه‌ها موقعیتش استراتژیک بود.

طی سال‌هایی که انتقال پایتخت به قزوین انجام می‌شد بنا‌های بسیاری در قزوین ساخته شد، بسیاری از این بنا‌ها هنوز هم با قامتی استوار بر جای خود ایستاده اند.

* آثار تاریخی قزوین

شهر پر از بنا‌های تاریخی زیبایی است که معماری ایرانی را به معرض نمایش می‌گذارند، ویژگی‌های منحصربه فردی مانند چهلستون، عالی قاپو، دروازه درب کوشک، بقعه چهار انبیاء، امامزاده حسین (ع)، دولتخانه صفوی، مسجد مدرسه حیدریه و باغستان هادر قزوین، هنر آشپزی و شیرینی پزی خاص این شهربر جاذبه‌های نهفته آن افزوده است.

استان قزوین دارای هزار و ۴۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و مذهبی ثبت شده است.

استان قزوین به دلیل واقع شدن در نقطه مرکزی فلات ایران و با برخورداری از هزار و ۲۰۰ محوطه ثبت شده ملی پیش از تاریخ و همچنین محوطه‌های تاریخی بی‌شمار در دوران مادها، هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان و دوران اسلامی، به‌عنوان بهشت باستان‌شناسان تلقی می‌شود.

*قزوین مهد علما و بزرگان

قزوین به دلیل وجود شخصیت‌های مهمی، چون علی اکبر دهخدا، عارف قزوینی، حمدلله مستوفی، نسیم شمال، علامه سید ابوالحسن رفیعی، علامه قزوینی، آیت الله سید موسی زرآبادی و شهیدان رجائی و بابایی بر بلندای تاریخ قرار گرفته است.

* روزی برای احیای فرهنگ و سنن

نهم شهریور بهترین فرصت برای معرفی، فرهنگ، تاریخ، هنر، بزرگان و جاذبه‌های تاریخی و طبیعی سرزمین مینودری است.

این روز فرصتی برای احیای روحیه افتخار به گذشته این سرزمین از طریق زنده کردن فرهنگ و آداب و رسوم مردم این خطه و همچنین معرفی درست و کامل این شهر به تمام هموطنان و همچنین گردشگران خارجی است.

انتهای پیام/ک

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.