به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ، نهادهای فرهنگی استان یزد به مناسبت فرارسیدن ماه محرم ۱۴۴۱ بیانیه صادر کردند.
بسم الله الرحمن الرحیم
ان الحسین مصباح الهدی و سفینة النجاه
هر ساله فرارسیدن ایام سوگواری اباعبدالله الحسین فعالیتهای متعددی در پاسداشت این حماسه تاریخی در اقصی نقاط جهان و کشور عزیزمان ایران صورت میپذیرد که این مراسم ها در شهر و استان یزد که مفتخر به عنوان حسینیه ایران هستند، نمود وثمن دو چندان مییابد.
ماه محرم جلوه گاه آگاهی، شکوفایی و حق طلبی است و تار و پود استان یزد در لحظه لحظه این ایام درس ظلم ستیزی و مقاومت را فریاد میزند.
پژواک بانگ هیهات منا الذله در روح و جان مردم طنین انداز میشود و این گونه است که معارف حسینی از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود.
در دنیایی که فساد و تباهی و ذلت پذیری از طرف کانونهای شیطانی زر و زور و تزویر به عنوان یک ارزش ترویج میشود پاکی و پیراستگی و عزت مداری؛ مصباح هدایت حسینی است که عزاداران را سوار بر کشتی نجات از امواج گمراهی و سقوط به ساحل سلامت میرساند.
معارف و آیینهای گنجینه گون دینی_ فرهنگی محرم این مهم را میطلبد که در حفظ و اشاعه هرچه بیشتر بینش عاشورایی و جلوگیری از دست اندازی دشمنان و منحرفان به مضامین والای این حرکت عظیم بشری همت دو چندان گماشته شود.
در این بین توجه به به نکاتی چند که لازمهی چنین مراقبت حساسی است به اجمال ذکر میگردد:پرهیز از روضهها و مراسمات آمیخته با سکولاریسم باید سر لوحه کار قرار بگیرد، چرا که برخی از جریانهای داخلی و خارجی درصدد آن برآمده اند تا با دمیدن روح سکولاریسم به کالبد شعائر رایج آیینی، جنبههای ظلم ستیزانه قیام عاشورا را از بین برده و ضمن کاستن از گستره بین المللی نهضت عاشورا از طریق این انحراف محتوایی، آن را به سطح یک حادثه تاریخی تنزل دهند.
رهبری فرزانه انقلاب در این باره میفرمایند: هیئتها نمیتوانند سکولار باشند؛ هیئتِ امام حسینِ سکولار ما نداریم! هرکس علاقهمند به امام حسین است، یعنی علاقهمند به اسلام سیاسی است، اسلام مجاهد است، اسلام مقاتله است، اسلام خون دادن است، اسلام جان دادن است؛ معنای اعتقاد به امام حسین این است.
مراسمات عاشورایی شایسته آنند که ماهیت حقیقی حرکت تحول ساز عاشورایی و جایگاه بالای فریضه امر به معروف و نهی از منکر، پویایی و نبود جمود در برابر ظالمان و به پا داشتن فرایض شرعی و دینی همچون نماز اول وقت را با گویشی شیوا و قابل فهم برای آحاد جامعه بیان نمایند.
در این اثناء بایسته است در کنار ارائه شیوههای صحیح اقامه عزای حسینی، مولفههای جبهه حق و باطل به روشنی نسبت به هم تمیز داده شوند.
در برخی مقاطع زمانی مطالب فاقد سند و بعضا موهون به بدنه غنای تاریخی حماسه حسینی لطماتی وارد ساخته است قطعا بیان اینگونه جملات و مضامین مصنوع و بی اعتبار در منابر و هیئات مختلف میتواند زمینه ساز فهم نادرست از پیام اصلی عاشورا توسط مخاطبین و آسیب جدی به شاکله فکری و معنوی این واقعه شود.
بر همگان است تا مجدانه به پایش و پالایش اینگونه تحریفات و مقابله با شبهه افکنیهای تفکر موسوم به تشیع انگلیسی پرداخته تا قلوب مملو از عشق حسینی در سراسر عالم پذیرای معارف ناب عاشورایی باشند.
عاشورا اقیانوسی است از فضایل و مبانی انسان ساز. در عصر امروز که مکاتب فکری با منشاء دنیوی و فرق مختلف به پشتوانه حمایتهای رسانهای و مالی بی حد و حصر در آوردگاه اندیشه بشر جولان میدهند لازم است با بهره گیری از عاشورا و بیان هدف آن در چگونگی پایه ریزی سعادت آدمیان اعصار بعد، به این نکته که واقعه عاشورا زمینه ساز و قوت بخش تحقق تمدن عالم گیر مهدویت است تاکید دو چندان شود.
دیروز اگر جسم مطهر سیدالشهدا شهید گشت، ارادتمندان ایشان، امروز بایستی با اقدامی عاجل و مخلصانه مانع از شهادت هدف و غایت سعادت بخش قیام ایشان شوند.
نقش زنان در صحنه عاشورا بسیار حائز اهمیت است. آنجا که غیرت حیدری در پس نقش آفرینی زینب کبری (سلام الله علیها) رخ مینماید و انجا که صبر مادران شهدا، واژه صبر را خجل زده مینماید، این جلوههای مکتب زینبی همگی نشان از آن دارد که زن در قاموس اسلامی دارای جایگاه و منزلتی ورای تصور است.
تبلیغ و تبیین و ترویج معارف عاشورا برای جلوگیری از جاماندن این واقعه در صحرای کربلا گویای یک روش تربیتی و یک مکتب مبارزه فرهنگی است.
امروز نیز با توجه به هجمههای متعدد دشمن به مقام زن و سبک زندگی ایرانی_ اسلامی بالاخص مسئله حجاب، بسیار شایان توجه است تا با استعانت و الهام و الگوگیری از معارف حسینی و مکتب زینبی، بنیان فرهنگی جامعه اسلامی حفظ گردد.
عاشورا عبرتی تاریخی و دانشگاه عظیم بصیرت آموزی و بصیرت افزایی است محرم و صفر، کلاس آشنایی با ریزشها و رویشها و شناخت فتنه هاست و همین عمق و معرفت دینی است که دوام اسلام را بیمه کرده است. به فرموده امام راحل (رضوان الله تعالی علیه):این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.
این مکتب و مسیر، یگانه کشتی نجات بخش انسان از دریای متلاطم فتنهها وخباثت شیاطین و مستکبران است. البته باید با نگرشی جریانی، سلسله و دامنه و دنباله قیام عاشورا را بشناسیم.
مکتبی که در ۱۰ محرم سال ۶۱ هجری خون گرم و حیات بخش آن وارد شریانهای آسیب دیده و نابسامان امت اسلامی بعد از پیامبر گشت، در ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ به نهایت جوشش و غلیان افتاد و در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ به ثمر نشست. امروز نیز اسلام لبیک یا حسین، یک مکتب جهانی و فرامنطقهای و فراملی است و پدیده قدسی اربعین حسینی یکی از جلوههای این تحول بزرگ بشری و تمدن ساز است.
امروز تمامی نهاد ها، موسسات و هیئات مذهبی که در بحث خطیر فرهنگ ذی مدخل هستند بایستی در طلیعه گام دوم انقلاب شکوهمند اسلامی به وظایف ذاتی و اصیل خود بازگشتی دوباره داشته و با تلاشی وصف ناپذیر همراه با بهره گیری از تمامی ظرفیتهای موجود خود و استان در مسیر اعتلای روز افزون فرهنگ ایثار و شهادت به ایفای نقش موثر و کارآمد بپردازند تا گذشته سرخ راه طی شده به آینده سبز فردا پیوند بخورد و چشمان منتظران قدومش به جمال عدالت گستر عالمیان و منتقم به حق خون شهدای کربلا منور گردد انشاءالله.
نهادهای فرهنگی استان یزد معاونت فرهنگی و هنری سپاه الغدیر، سازمان تبلیغات اسلامی یزد، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، اداره کل ارشاد اسلامی یزد، کانون مساجد، حوزه هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، خبرگزاری فارس، خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری ایرنا، سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری یزد، فرهنگی و اجتماعی ناجا، صدا و سیما یزد، بسیج جامعه زنان، بسیج رسانه، بسیج هنرمندان، بسیج طلاب و روحانیون.
انتهای پیام/ی