غلامرضا زمانی معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه فنی و حرفهای در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیرمشکلات مالی دانشگاه بر کیفیت خدمات آموزشی اظهار کرد: در تمام دانشگاهها اولویت پرداخت حقوق کارکنان است حتی اگر بودجه دانشگاه به نصف بودجه فعلی برسد باید حقوق کارکنان را به طور کامل پرداخت کنیم؛ این موضوع منجر میشود فشار وارده به بخش آموزش و خدمات دانشجویی چندین برابر شود؛ اولویت دوم هم در همه دانشگاهها تغذیه دانشجویان است بنابراین به اجبار در هر شرایطی باید از بودجه اختصاص یافته به بخش آموزش کم میکنیم.
او با اشاره به هزینه بالای آموزشهای عملی تصریح کرد: اگر به طور جدی قصد محقق شدن برنامههایی که پیش از این اعلام شده است، یعنی رسیدن به ۳۰ درصد دانشجوی مهارتی در آموزش عالی را داریم، باید به دانشگاهها و مراکز مهارت محور، از جمله دانشگاه فنی و حرفهای کمک بیشتری شود؛ بنابر اعلام برنامه ششم تعداد دانشجویان مهارتی باید تا به ۳۰درصد برسد در حالی که هم اکنون ۱۴ درصد دانشجوی مهارتی در سطح کشور داریم.
زمانی تأکید کرد: دانشگاه فنی وحرفهای در دفتر آموزش عالی قرار نگرفته و از چندیدن سال پیش از دفتر آموزش عمومی تامین بودجه میشود و این اتفاقا باعث میشود تا به عنوان دانشگاه فنی و حرفهای از برخی سرانههای بودجهای آموزش عالی محروم بمانیم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه فنی و حرفهای ادامه داد: برای مثال کاردانی بسیاری از رشتهها هم در دانشگاه ما و هم در سایر دانشگاهها تدریس میشود اما سایر دانشگاههای وزارت علوم حدود دو برابردانشگاه فنی و حرفهای و گاهی بیشتر از این، بودجه برای آموزش یک دانشجو دریافت میکنند.
بیشتر بخوانید: واکنش وزیر علوم به شائبههای برگزاری کنکور ۹۸
او افزود: بین ۶۰ تا ۷۰ درصد سرفصلهای درسی در دانشگاه فنی و حرفهای به صورت عملی ارائه میشود در حالی که در سایر دانشگاهها کمتر درس عملی دارد و این موضوع فشاری مالی وارده بر این دانشگاه را دو چندان میکند.
زمانی با تأکید بر هزینه بالای ارائه دروس عملی برای دانشگاهها گفت: ارائه دروس عملی هزینه بسیار سنگینی را به دانشگاههای کشور تحمیل میکند اما اگر بنا باشد دانشگاه فنی و حرفهای هم مطابق الگوی سایر دانشگاههای وزارت علوم بودجه دریافت کنیم؛ اعتبارات اختصاص یافته به دانشگاه فنی و حرفهای باید تا سه برابر افزایش پیدا کند.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه فنی و حرفهای تصریح کرد: بدون شک کمبود بودجه میتواند منجر به ایجاد فشار در بخشهای مختلف دانشگاه، به خصوص بخش آموزش شود؛ کمبود بودجه بدون شک بخشهایی مثل آموزش، خدمات دانشجویی و رفاهی و غیره را تحت تأثیر قرار میدهند.
انتهای پیام/