مهدوی داور بین المللی تکواندو گفت: داوران افرادی ایثارگر و دلسوز برای ورزش هستند، زیرا این همه فشار، هجمه و تهدید را از جهات مختلف تجربه می‌کنند، اما باز هم با عشق کارشان را دنبال می‌کنند

حافظ مهدوی، داور بین المللی تکواندو کشورمان در روز جهانی داور با خبرنگار کشتی و رزمی گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص دغدغه ها و مشکلات معیشتی داوران، اعتراضات به عملکرد داوران و سایر مسائل درباره داوران ورزش کشور به گفت و گو پرداخت.

ورزشکاران و عوامل تیم ها ذی نفع هستند و داوران بی نفع

او ادامه داد: در زمینه داوری مشکلات زیادی وجود دارد و دیواری کوتاه‌تر از داوران نیست. برای داوران ۱ اصل مهم وجود دارد و آن بی طرفی است. افرادی که به نحوه داوری‌ها اعتراض می‌کنند از این کار نتیجه می‌گیرند و می‌توان گفت ورزشکار، کادرفنی و سایر اعضای تیم یا باشگاه بر عکس داوران که بی نفع هستند ذی نفع به شمار می‌روند. البته ما به آن‌ها حق می‌دهیم که به قضاوت‌ها اعتراض داشته باشند، اما ای کاش اعتراضات فنی و قانونی باشد. در حال حاضر ابزار‌هایی وجود دارد که می‌تواند میزان اشتباهات داوران را کمتر کند.


بیشتر بخوانید:

داوران ایرانی در مسابقات قهرمانی آسیا پاراتکواندو قضاوت می‌کنند

عضویت ۳۳ ایرانی در اتحادیه تکواندو آسیا


 عده ای به خاطر دانش پایین خود دست به اعتراض می زنند

داور بین المللی تکواندو گفت: افراد زیادی به داوری علاقه‌مند هستند و تعداد بالای متقاضیان باعث شده تا رقابت فشرده‌ ای بین داوران صورت بگیرد که این به دقت و حساسیت بیشتر مسئولان داوری ورزش کشور در انتخاب داوران برای مسابقات مختلف منجر شده است، بنابراین روسای کمیته‌های داوران در رشته های مختلف، گزینه‌های بیشتری برای قضاوت در اختیار دارند و سعی می‌کنند از داورانی که توان علمی و فنی لازم را دارند و ابزار مورد نیاز برای یک قضاوت صحیح در آن‌ها دیده می‌شود، استفاده کنند، زیرا در حساس‌ترین مراحل مسابقات در هر رشته ورزشی بحث داوری مطرح است و تمام زحمات تیم‌های شرکت کننده یا ورزشکاری که در مسابقات حاضر شده به وسیله داوران قضاوت می‌شود، بنابراین حساسیت مسئولان داوری نسبت به انتخاب داوران شایسته بیشتر شده است. با این وجود هنوز هم اعتراضاتی به داوران می‌شود که متاسفانه کاملا بی دلیل است و مشخص می‌شود که مطالعه کافی و سواد لازم را ندارد و صرفا به خاطر نتیجه گرفتن تیم یا بازیکن خود دست به چنین اعتراضاتی می‌زند.

با داوری چرخ زندگی نمی چرخد و بیشتر داوران شغل دوم دارند

 مهدوی گفت: همه می‌دانند دستمزدی که داوران در قبال کارشان می‌گیرند بسیار ناچیز و ناقابل است و با دستمزد بازیکنان و سایر اعضای یک تیم قابل قیاس نیست، اما برای عشق و علاقه و دلشان این کار را انجام می‌دهند. اگر دلیلی به جز این باشد هیچ شخصی حاضر به انجام چنین کاری نمی‌شود. کسی که می‌خواهد در کار داوری قدم بگذارد باید در کنار آن شغل دیگری داشته باشد، زیرا دستمزد داوران مبلغ ناچیزی است و به همین دلیل بیشتر داوران در کنار این کار یک شغل دوم دارند. به جرات می‌توان گفت داوران افرادی ایثارگر و دلسوز برای ورزش هستند، زیرا این همه فشار، هجمه و تهدید را از جهات مختلف تجربه می‌کنند، اما باز هم با عشق کارشان را دنبال می‌کنند و تلاش می‌کنند به بهترین وجه ممکن و با کمترین اشتباه کار قضاوت را انجام دهند.


بیشتر بخوانید:

حضور ۵ داور ایرانی در اردوی تمرینی المپیک توکیو

قضاوت داور بین المللی کشورمان در منچستر


فرهنگ سازی در زمینه احترام به تصمیمات داوران صورت نگرفته است

مهدوی درباره تفاوت میزان و نحوه اعتراضات به داوری در ایران نسبت به کشور‌های صاحب نام در ورزش، تصریح کرد: دلیل تفاوت‌ها در این است که در چنین کشور‌هایی این فرهنگ سازی انجام شده که باید به تصمیمات داوران احترام گذاشت و در واقع احترام به کار داوران از قانون هم فراتر رفته است. هواداران و بازیکنان و مسئولانی که در مسابقات دخیل هستند پذیرفتند که یک سری ضوابط و مقررات در چارچوب قانون تعریف شده و اجرای قانون بر عهده داوران است؛ بنابراین در کشور‌هایی که در ورزش خود فرهنگ سازی کرده اند به خوبی درک می‌کنند که از افرادی که وظیفه قضاوت یک بازی را دارند باید پیروی کنند و به تصمیماتشان احترام بگذارند. تاکنون حدود ۲۰ بار در مسابقات جهانی قضاوت کردم و به جرات می‌توانم بگویم که چنین فرهنگ سازی در ایران انجام نشده است. اشتباهات داوران قابل کتمان نیست، اما اشتباهات داوری در چند سال اخیر به حداقل رسیده و شرایط مانند گذشته نیست.

کار داوران به خوبی پیش برود به نفع همه است

نایب رئیس داوران اتحادیه تکواندو آسیا در ادامه گفت: در حال حاضر در رشته تکواندو مسابقات زیادی برگزار می‌شود و داوران ما در این مسابقات به قضاوت می‌پردازند و در خلال آن با یک سری موارد که در قوانین پیش بینی نشده مواجه می‌شود و چنین چیزی آن‌ها را آب دیده میکند و آن‌ها را به سطح حرفه‌ای در داوری می‌رساند. گاهی اوقات شرایطی دشواری پیش می‌آید که داوران جوان ما تصمیمات درستی اتخاذ می‌کنند که داوران مجرب بین المللی نمی‌توانند چنین کاری کنند. ما به عنوان جامعه داوری ورزش کشور نسبت به دستمزد بازیکنان و حق و حقوق تیم‌های شرکت کننده یا حتی حامیان مالی که سرمایه گذاری کرده اند دغدغه داریم. اگر کارمان به درستی پیش برود پیامد‌های مثبت آن به سود ما، تکواندو و  ورزش کشور می‌شود و اگر از سمت داوری آسیبی وارد شود قطعا نتایج منفی آن به ضرر ما و دیگران خواهد شد.  با تاکید رئیس فدراسیون نگاه ویژه‌ای به آموزش داوران و  ارتقا کیفیت عملکرد آن‌ها داریم.


بیشتر بخوانید:

حافظ مهدوی نایب رییس داوران آسیا شد

مهدوی: تنها ۶۰ درصد از داوران بین المللی ما فعال هستند


دانش، صداقت و عدالت ابزاری است که هر داوری باید آن را داشته باشد

او در پایان تصریح کرد: در موفقیت یک داور چند اصل مختلف دخالت دارد. مهم‌ترین آن دانش داور و پس از آن صداقت و عدالت است که هر داوری باید داشته باشد، زیرا عدالت و صداقت به هم مرتبط هستند. مورد بعدی انگیزه داوران است که باعث می‌شود کاری را که می‌خواهند انجام دهند با انگیزه انجام دهند و به آن رغبت داشته باشند. امیدوارم تمام شرایط فراهم شود تا عملکرد داوران رفته رفته بهتر شود.

انتهای پیام/

آخرین اخبار از تکواندو ایران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار