به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، حسین بیگلری با بیان اینکه پیشگیری از بروز مسمومیتهای غذایی حین مسافرت به ویژه برای افرادی که قصد مسافرت به مناطق با آب و هوای گرمسیری را دارند حائز اهمیت است، اظهار کرد: هنگام مسافرت سعی شود از گروههای کودکان، سالمندان و زنان باردار که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و بیشتر در معرض خطر مسمومیت غذایی هستند، بیشتر مراقبت شود.
بیگلری افزود: بر همین مبنا در هنگام مسافرت باید از سلامت آب آشامیدنی مورد نظر اطمینان حاصل شود و یا آب به صورت بطریهای آب معدنی دارای تاریخ اعتبار مصرف شود.
او گفت: سلامت یخ مصرفی و پاکیزگی ظرف نگهداری یخ نیز حائز اهمیت است. برای خنک نگهداشتن موادغذایی باید از دو لایه نایلون فریزر سفید استفاده کرد و مواد غذایی را در مجاورت آن قرار داد، نه اینکه به طور مستقیم یخ را روی مواد غذایی بگذاریم.
بیگلری عنوان کرد: مواد غذایی مورد نظر را نیز باید از سوپر مارکتهای تحت نظارت مرکز بهداشت تهیه کرد و از خرید مواد غذایی از دستفروشان که اطمینانی از سالم بودن مواد غذایی آنها نداریم و مدتها در معرض نور آفتاب قرار دارند و فاسد شده اند، خودداری کرد.
او افزود: هنگام خرید مواد غذایی کنسرو شده باید دقت کرد تاریخ اعتبار آن مخدوش نشده باشد و ممهور به مهر استاندارد باشند. همچنین از خرید کنسروهای پف کرده اجتناب شود.
بیگلری اظهار کرد: مواد غذایی در اولین فرصت پس از طبخ یا باید مصرف شود و یا داخل یخچال نگهداری شود و از نگهداری طولانی مدت در فضای باز پرهیز شود. همچنین مواد غذایی که بیرون از یخچال نگهداری میشوند باید با استفاده از لایهای حفاظتی مانع نشستن مگس و حشرات بر روی آنها شد.
او گفت: توصیه میشود در طول مسافرت از آبلیموی تازه، ماست و پیاز استفاده شود تا سیستم گوارش در برابر میکروبها تقویت شود.
بیگلری عنوان کرد: همچنین شستشوی دست با آب و صابون بسیار حائز اهمیت است، زیرا به دلیل تماس با اسکناس و دست دادن با دیگران و... دستها آلوده میشوند و با خوردن مواد غذایی احتمال مسمومیت با مواد غذایی افزایش مییابد.
او گفت: در صورت دسترسی نداشتن به آب و صابون، به طور موقت از پدهای الکی برای ضدعفونی کردن دستها استفاده شود، سپس در اسرع وقت با آب و مایع دستشویی دستها شسته شود.
انتهای پیام/ز