به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کارخانههای متروکه دوره شوروی سابق در روسیه با تاسیسات استخراج ارز مجازی جانی دوباره گرفته اند. کارخانههای بزرگ برق آبی سیبری که میراثی دیگر از شوروی سابق هستند، ماینرهای بیت کوین را با برق ارزان تشویق میکنند. قیمت مناسب و هوای سرد این منطقه، سیبری را به یک قطب بین المللی استخراج بیت کوین تبدیل کرده است. ماینرهایی از اروپا، آسیا و آمریکا در این مزارع مشغول شده اند.
ایستگاه برق آبی براتسک در شرق سیبری که طی جنگ سرد برای تقویت تولید در شوروی ساخته شده بود، حالا یک صنعت انرژی دیگر را تقویت میکند: استخراج بیت کوین.
چندین مزرعه بزرگ ماینینگ کار خود را در براتسک شروع کرده اند. براتسک یک شهر صنعتی در کنار رودخانه آنگارا است که ماینرها از دمای پایین آن بهره میبرند تا هزینه خنک کردن دستگاهها پایین بیاید.
براتسک نمونهای از مناطقی است که ویرانههای امپراتوری شوروی سابق در آن تبدیل به خاکی حاصلخیز برای گلهای عجیب امروزی شده اند. پس از فروپاشی شوروی سابق، بخشهایی از مناطق وسیع و اکثراً صنعتی آن در آشوبهای اقتصادی نابود و بسیاری کارخانهها بسته شدند. در سالهای اخیر ماینرها از برخی از این خرابهها استفاده کرده اند.
دیمیتری اوزرسکی، مدیر عامل شرکت ماینینگ الکتروفارم گفت: «مازاد تولید برق در روسیه بخاطر بسته شدن برخی از کارخانههای زمان شوروی و بهینه شدن مصرف انرژی در روسیه، بالاست».
وی ادامه داد: «مزارع استخراج بیت کوین در سراسر روسیه در حال حاضر از ۶۰۰ مگاوات ظرفیت برق بهره میبرند که تقریباً ۱۰ درصد کل ۷ گیگاوات برقی است که شبکه بیت کوین را در سراسر جهان حمایت میکند». مزارع بیت کوین چین که قطب ماینینگ جهان نامیده میشود در مقایسه با روسیه ۶۰ درصد کل برق شبکه بیت کوین جهان را تشکیل میدهند.
سیبری هنوزهم تولیدات صنعتی بسیاری مانند فلزات و چوب دارد، ولی کارخانههایی که متروکه رها شدهاند، زمینها و زیر ساخت برق این کشور همه آماده اند تا ماینرها از آنها استفاده و این منطقه را به قطب بین المللی ماینینگ تبدیل کنند.
برق در سیبری که بیشتر توسط نیروی برق آبی تولید میشود، حدود ۴ سنت در هر کیلو وات ساعت هزینه دارد و ارزانتر از میانگین قیمت ۷ تا ۸ سنت برق در روسیه است.
ارز مجازی هیچ موقعیت قانونی در روسیه ندارد بنابراین شامل قوانین مالیات و اوراق بهادار نمیشود.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/