سیارک ۶۴۷۸ Gault یک نمونه عجیب است. این سیارک شبیه ستاره‌های دنباله دار، دنباله‌ای از گرد و غبار دارد و حتی عجیب‌تر آنکه رنگش از قرمز به آبی تغییر می‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  محققان سیارکی رصد کرده اند که مانند ستاره‌های دنباله دار، دنباله‌ای از گرد و غبار دارد و همچنین رنگ آن از قرمز به آبی تغییر می‌کند.

سیارکی که تغییر رنگ می‌دهد

 سیارک ۶۴۷۸ Gault یک نمونه عجیب است. این سیارک شبیه ستاره‌های دنباله دار، دنباله‌ای از گرد و غبار دارد و حتی عجیب‌تر آنکه رنگش از قرمز به آبی تغییر می‌کند.

در همین راستا محققان MIT در بیانیه‌ای اعلام کردند این نخستین باری است که دانشمندان یک سیارک با قابلیت تغییر رنگ را به طور واقعی رصد کرده اند.

البته این تغییرات با چشم غیر مسلح چندان محسوس نیست. ستاره شناسان در طیف کوتاه نور مادون قرمز فعالیت‌های سیارک را رصد کرده اند و البته چشم انسان نیز نمی‌تواند این نور را ببیند.

«مایکل ماسرت» یکی از دانشجویان پسا دکترا دانشگاه MIT ویژگی تغییر رنگ این سیارک را یک مورد شگفت انگیز خواند. او در این باره می‌گوید: تصور می‌کنم ما سیارکی را رصد کردیم که گرد و غبار قرمز رنگ آن در فضا از بین می‌رود و البته می‌توان لایه زیرین سیارک را دید که به رنگ آبی است.

این سیارک بین مریخ و ژوپیتر قرار دارد و نخستین بار در سال ۱۹۸۸ کشف شد، اما دانشمندان توجهی به آن نداشتند. مشاهدات در اواخر ۲۰۱۸ و اوایل ۲۰۱۹ میلادی نشان داد این سیارک دو دنباله از گردوغبار دارد. چنین ویژگی میان سیارک‌ها بسیار نادر است.

بررسی دقیق تر۶۴۷۸ Gault ویژگی تغییر رنگ ناگهانی آن را نیز نشان داد. دانشمندان معتقدند این سیارک با سرعت زیادی حرکت می‌کند و گردوغبار سطح آن پراکنده و به این ترتیب مواد زیر آن‌ها نمایان می‌شود.

این تحقیق توسط گروهی از محققان MIT انجام شده و نتایج آن نیز در Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.

منبع : ایسکا نیوز

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.