استاندار فارس با اشاره به اینکه جامعه به سمت کهنسالی حرکت میکند توجه به نیازهای افراد مسن و کهنسال را یکی از ضرورتهای امروز دانست و گفت: بسیاری از اقدامات از جمله مناسب سازیهای مورد نیاز سالمندان باید از هم اکنون در دستور کار قرار گرفته و اجرایی شود.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،عنایت الله رحیمی در جلسه کارگروه فرهنگی، اجتماعی، سلامت، زنان و خانواده استانداری فارس بر اهمیت سلامت مواد غذایی که در اختیار مردم قرار میگیرد تاکید کرد و افزود: دستگاههای متولیِ این امر، تلاشهای زیادی در این زمینه انجام میدهند، اما به دلیل گستردگی حوزه تولید مواد غذایی، گاه با کاستیهایی رو به رو هستیم که نیازمند آموزشهای فراگیر است.
او افزود: صدا و سیما و سایر رسانهها باید در کنار مجموعه مدیریتی استان از جمله دانشگاه علوم پزشکی و سازمان جهاد کشاورزی اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در حوزه سلامت مواد غذایی را تقویت کنند.
موضوع میزان مجاز استفاده از سموم دفع آفات در کشاورزی از دیگر مباحثی بود که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.
استاندار فارس در این خصوص با تاکید بر اینکه درباره این سموم باید مدیریت جامع و همه جانبهای انجام شود، بیان کرد: با کاهش یافتن مساحت زمینهای کشاورزی تلاش میکنند به همان میزان گذشته، محصول برداشت شود که این موضوع سبب استفادهی بی رویه از سموم و کودهای شیمایی شده است لذا راهِ حل این موضوع مهم، نیازمند مشخص شدن استانداردها و ایجاد سیستمهای راهنمایی، نظارت و برخورد با تخلف است.
در این جلسه همچنین آمارهای شیوع بیماری سالک در استان و نیاز به مقابله با این بیماری مورد بحث قرار گرفت.
رحیمی با بیان اینکه بررسی موضوع سالک، شناسایی جامعه هدف و روشهای پیشگیری باید در کمیتهای تخصصی انجام شود بر لزوم تشکیل این کمیته تاکید کرد.
او با بیان اینکه بودجه مورد نیاز برای مقابله با بیماری سالک تامین و کمیته مربوطه نیز در شهرستانها تشکیل خواهد شد، اظهار کرد: پس از در نظر گرفتن جامعهی هدف و انجام اقدامات لازم، نیازمند پایش هستیم تا اثر گذاری اقدامات انجام شده و نقاط قوت و ضعف آن مورد بررسی قرار گیرد.
استاندار فارس همچنین تامین بودجه مورد نیاز در فصولی که شیوع این بیماری قوت میگیرد را در اثر بخشی پیشگیری و مبارزه با آن موثر دانست.
بدون مجوز بودن خانههای بازی و غیر مجاز بودن فعالیت مدارس طبیعت و مدارس خلاقیت از دیگر موضوعاتی بود که مدیران کل آموزش و پرورش و بهزیستی فارس در این جلسه به آن اشاره کردند.
نماینده عالی دولت در استان فارس درباره این موضوع نیز گفت: جامعه هر روز و هر لحظه به سمت رفع نیازهای پویای خود حرکت میکند و مراکز این چنینی نیز در راستای رفع بعضی نیازها پدید آمده اند که باید با برنامه ریزی و تعریف چارچوبها اقدامات آنها را مطابق با قانون اصلاح کرد.
او با بیان اینکه بستن و تعطیل کردن چنین فعالیتهایی راهکار حل مسئله نیست، بر لزوم تقویت هدایت گری و نظارت دستگاههای متولی تاکید کرد.
رحیمی با اعتقاد بر اینکه موضوع سالمند شدن جامعه نیازمند بررسی دقیقتر و بیشتر است خواهان برگزاری جلسه آینده کارگروه با این عنوان شد.
استاندار فارس، درباره اهمیت ترویج فرهنگ نمازخوانی در جامعه نیز تاکید کرد و افزود: تاکنون اقدامات زیادی در این راستا انجام شده، اما بخشهایی نیز مغفول مانده که باید با برنامه ریزی و هدف گذاری به آن پرداخته شود.
انتهای پیام/م