وحید کیانی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: نخستین مهرواره قصهگویی «یکشب و هزار قصه» به مناسبت برگزاری بیستودومین جشنوارهی بینالمللی قصهگویی، ویژهی مادربزرگها و پدربزرگها در استان خوزستان برگزار میشود.
او افزود: این مهرواره در ۲ بخش قصهگویی صحنهای و ۹۰ ثانیهای برگزار میشود و مادربزرگها و پدربزرگها در بخش نخست میتوانند، قصههایی از روزگاران کهن، تاریخ، سنتها، مذهب، آداب، قهرمانیها و... از منابع شفاهی یا کتبی را بدون ابزار اجرا کنند.
کیانی تصریح کرد: مادربزرگها و پدربزرگها در بخش دیگری از قصهگویی صحنهای بهصورت گفتگو، ترانه، آواز با موسیقی یا بدون آن، با تصویر و سایر ابزارهای خلاق از منابع شفاهی یا کتبی میتوانند قصههای خود را ارائه کنند.
به گفته مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان، قصهگویی بهصورت تک نفره و در مدت زمان حداکثر ۱۵ دقیقه و تصویربرداری از قصهگویی در نمای باز (lg-sh لانگشات) از جمله شرایط شرکت در بخش صحنهای است.
او اذعان داشت: مادربزرگها و پدربزرگها علاقهمند به شرکت در بخش صحنهای نخستین مهرواره قصهگویی «یکشب و هزار قصه» تا ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ فرصت دارند لوح فشرده قصه گویی خود را به نزدیکترین مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان محل زندگی خود تحویل دهند.
بر همین اساس، مادربزرگها و پدربزرگها در بخش قصههای ۹۰ ثانیهای نیز میتوانند با موضوع «قصه زندگی من» در فیلمی به مدت ۹۰ ثانیه، امیدها، شادیها و آرزوهای زندگی خود را به شیوهای مستند گونه روایت کرده و تا ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ لوح فشرده قصه گویی خود را به نزدیکترین مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان محل زندگی خود ارائه کنند.
درعینحال، روایت قصه از زبان یک راوی، ارسال فیلم در قالب mp۴ و حجم حداکثر ۴۰۰ مگابایت و تصویربرداری با استفاده از دوربین و موبایل بهصورت افقی و دارای صدای مطلوب از شرایط بخش قصهگویی ۹۰ ثانیه اعلامشده است.
بر اساس این گزارش، در آیین پایانی نخستین مهرواره قصهگویی «یکشب و هزار قصه» که ۲۷ شهریورماه ۱۳۹۸ که با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری اهواز، نهاد کتابخانههای عمومی استان خوزستان، انجمن سینمای جوان اهواز و باشگاه خبرنگاران جوان در تالار مهتاب اهواز برگزار خواهد شد از مادربزرگها و پدربزرگهای قصه گوی شرکت کننده تجلیل خواهد شد.
دبیرخانه این رویداد فرهنگی، ایجاد زمینه برای ارتقای دانش نظری و تبادل تجربیات مفید و مؤثر میان مادربزرگها و پدربزرگها قصهگو، احیای سنت قصهگویی با حضور اقشار مختلف مردم و قصهگویان، برنامهریزی برای تبیین و ترویج روشهای نوین در اجرای قصهگویی و مشارکت مردم در ترویج این فرهنگ بهعنوان یک ابزار ارتباطی و فرهنگساز در جامعه را ازجمله اهداف این مهرواره برشمرده است.
انتهای پیام/گ