به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اصفهان حسن ساسانی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: جریان
زایندهرود تا اواخر شهریور به منظور کشت تابستانه کشاورزان تداوم خواهد داشت و پس از آن با توجه به آغاز سال آبی جدید (مهر ۹۸) تصمیمات جدید بر مبنای شرایط موجود در همان زمان گرفته میشود.
او افزود: ورودی فعلی به
سد زاینده رود ۲۲ و خروجی آن ۸۸ مترمکعب بر ثانیه و میزان آب ذخیره شده در آن ۶۰۷ میلیون مترمکعب است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان اضافه کرد: سال قبل در این روزها تنها ۱۹۶ میلیون آب در پشت سد ذخیره شده بود و این رقم در متوسط بلند مدت ۸۲۰ میلیون متر مکعب ثبت شده است.
بیشتر بخوانید:حجم آب پشت سد زایندهرود به ۷۰۶ میلیون مترمکعب رسید/ رودخانه معروف اصفهان تا نیمه شهریور پر آب است
ساسانی میزان بارشها از آغاز سال آبی جاری (مهر ۹۷) تاکنون در سرشاخههای زایندهرود را ۲ هزار و ۱۴۴ میلی متر اعلام و تاکید کرد: این مقدار در دوره زمانی بلند مدت افزایش داشته، اما به معنای جبران
خشکسالیهای حاکم بر منطقه نیست.
او اضافه کرد: مقایسه حجم کنونی سد با متوسط بلند مدت (۴۴ ساله) بیانگیر افت مقدار ذخیره شده است، بنابراین کم آبی در منطقه را به عنوان موضوعی جدی به همه ما گوشزد میکند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان تاکید کرد: افزایش و کاهش خروجی سد زایندهرود با هماهنگی و جلسات مشترک با
جهاد کشاورزی و صنف کشاورزان انجام میشود تا بتوان بیشترین بهره وری را در مصرف آب داشت.
کشت پاییزه کشاورزان منطقه اصفهان در سال قبل پس از چند نوبت درخواست گروهی کشاورزان و با توجه به خشکی چند ماهه آن، با افزایش دریچههای سد زایندهرود از روز دوشنبه هشتم بهمن ۹۷ رقم خورد تا حدود ۲۰ روز آب در بستر این رود جریان داشته باشد.
پس از آن خروجی سد زایندهرود بامداد یکشنبه ۲۸ بهمن کاهش یافت تا بخش وسیعی از این رود به ویژه در منطقه کلانشهر اصفهان تا نوروز ۹۸ همچون ماههای قبل آن با خشکی روبرو شود و قرار شد برای نوبت دوم آبیاری کشت کشاورزان در فروردین امسال دوباره این رودخانه بازگشایی شود.
با توجه به بارش مطلوب پاییز و زمستان سال گذشته، رییس جمهوری ۱۳ اسفند ۹۷ به وزارت نیرو دستور داد تا با در نظر گرفتن نیازهای زیست محیطی در ایام نوروز، آب در زایندهرود رها شود و بعد از آن زمان تاکنون آب در این رود جاری بوده است.
زمینهای کشاورزی اصفهان حدود ۵۶۳ هزار هکتار معادل ۳.۵ درصد از مساحت استان را تشکیل میدهد که با توجه به محدودیتهای منابع آب در سالهای اخیر، تنها حدود ۲۹۰ هزار هکتار آن زیر کشت زراعی و باغی قرار گرفته است.
انتهای پیام/ی
اما و اگرهای تداوم جریان آب در زنده رود