به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مرتضی رضایی معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه میزان تولید جوجه یکروزه و گوشت مرغ نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل بهطور متوسط ۹ درصد افزایش پیداکرده است، اظهار کرد: در بعضی ماهها مانند تیر بیش از ۲۰ درصد رشد تولید داشتهایم.
وی با اشاره به اینکه در تیر سال گذشته، ۱۰۲ میلیون قطعه و در تیر امسال، بیش از ۱۲۲ میلیون قطعه جوجه تولیدشده است، افزود: همچنین در مردادسال گذشته ۱۰۷ میلیون قطعه جوجه تولید شده و در زمان مشابه در سال ۹۸، میزان تولید جوجه یکروزه به ۱۲۵ میلیون قطعه رسیده است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، افزایش تولید جوجه را ناشی از افزایش تقاضای بازار دانست و در ارتباط با تصاویر منتشرشده از معدومسازی جوجههای یکروزه در برخی واحدهای تولیدی، گفت: اگرچه مطرح شده افزایش تولید باعث این اتفاق بوده و برخی جوجهکشیها که نتوانستند جوجه خود را بهموقع بفروشند دست به معدومسازی زدند که اینیک امر طبیعی در این صنعت است و معمولاً آن بخش از جوجهها که نر هستند و قابلیت فروش و پرورش ندارند، معدومسازی میشوند و این مسئله تنها مربوط به ایران نیست.
بیشتر بخوانید: زیان ماهانه ۱۰۰ میلیارد تومانی تولیدکنندگان جوجه یکروزه/مازاد جوجه یکروزه معدوم شد
وی با غیراخلاقی دانستن ضبط و پخش فیلم معدومسازی جوجه ها، افزود: به دنبال راهکارهای هستیم تا با صادرات محدود، قیمت جوجه به قیمت مصوب ۲۵۵۰ تومان برسد و از این معدومسازیها جلوگیری شود.
رضایی ادامه داد: مجوز صادرات جوجه یکروزه صادرشده و اگر قیمت این کالا افت کند، صادرات انجام خواهد شد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درارتباط با ادعای مطرحشده در خصوص فروش کیلویی جوجه یکروزه بیان کرد: جوجه یکروزه بههیچعنوان کیلویی به فروش نمیرسد، بلکه بهصورت قطعه یا دانهای خرید و فروش میشود، بنابراین ادعای مطرحشده صحت ندارد.
رضایی با اشاره به این نکته که مرغ گوشتی بهاندازه نیاز بازار در ایام محرم تولیدشده است، گفت: گوشت مرغ که در ایام محرم به بازار آمده، مربوط به جوجه ریزی تیر است که ۲۰ درصد نسبت به سال قبل رشد تولید داشتیم و روند قیمتی بازار هم نشان میدهد که بازار این کالا متعادل است و در برخی مناطق قیمت گوشت مرغ پایینتر از قیمت مصوب است.
وی افزود: با توجه به افزایش تولید و در کنار آن ظرفیتهای بالایی که در تولید داریم، بههیچعنوان نیاز به واردات نداریم کما اینکه در چند سال گذشته هم وارداتی نداشتهایم.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: تمام زنجیرههای تولید اعم از تأمین نهادهها، تأمین جوجه، تأمین مرغ و در نهایت بازار باید متعادل باشد تا این امکان فراهم شود که بیش از سالهای قبل تولید داشته باشیم و بتوانیم صادر کنیم.
انتهای پیام/