به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، مرتضی هاشمیان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: نظام ارجاع از مهمترین برنامههای راهبردی نظام سلامت کشور و مهمترین بسته پرونده الکترونیک سلامت به شمار میرود و از تکالیف بر زمین مانده قانونی برنامه توسعه پنجم و ششم است که با تلاش تیمی حوزههای مختلف دانشگاه علوم پزشکی کرمان اجرایی میگردد.
او افزود: بحث الکترونیکی شدن نظام ارجاع در سطح این دانشگاه از اردیبهشت ماه ۹۷ با برگزاری نشستهای متعدد و فراهم آوردن زیرساختهای لازم از شبکه بهداشت و درمان شهرستان بردسیر آغاز شد و در شهرستانهای کوهبنان، زرند، راور، بافت، رابر، ارزوییه و شهربابک به صورت مرحلهای علی رغم شرایط سخت اقتصادی ادامه یافت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان داشت: از ۲۳ شهریور ماه جاری و در گام نخست بیمه شدگان روستایی و شهرهای دارای جمعیت زیر ۲۰ هزار نفر تحت پوشش نظام ارجاع الکترونیکی قرار میگیرند.
او تصریح کرد: با الکترونیکی شدن نظام ارجاع سلامت علاوه بر ارتقای سطح کیفی خدمات سلامت، از مراجعه متعدد و غیرضروری بیماران به مراکز درمانی جلوگیری میشود و رضایت بیشتر پزشک و بیمار را نیز به همراه دارد.
هاشمیان با بیان اینکه نظام ارجاع در سه سطح یک، دو و سه انجام میشود، گفت: در سطح یک بیمار به پزشک عمومی مرکز بهداشت مراجعه میکند که در ۸۵ درصد موارد بیمار در این سطح به جواب خود میرسد.
او افزود: در سطح دوم با تشخیص پزشک عمومی، بیمار به متخصص در کلینیکهای شبکههای درمانی ارجاع داده میشود و در صورت نیاز به درمان بیشتر به سطح سه معرفی میشود و بازخورد آن به سطوح پایین داده شده و در پرونده الکترونیک بیمار ثبت میگردد.
هاشمیان اجرایی شدن نظام ارجاع الکترونیک را راه برون رفت از مشکلات درمانی کشور دانست و بیان داشت: با اجرایی شدن این نظام در بخش بهداشت ودرمان تغییرات قابل توجهی خواهیم داشت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: از ۲۳ شهریور ماه همچنین نوبت دهی الکترونیکی کلیه کلینیکهای دانشگاه به صورت متمرکز انجام میشود.
او افزود: شهروندان میتوانند با شماره گیری ۱۶۷۷ یا از طریق سایت nobat.kmu.ac.ir یا کد ussd:*۷۸۸*۹۸۹۸# و یا دانلود اپلیکیشن موبایل از سایت nobat.kmu.ac.ir نوبت دریافت کنند.
هاشمیان هدف از نوبت دهی یکپارچه و متمرکز را افزایش رضایت مندی بیمار و همراه او و همچنین انضباط بیشتر کاری کلینیکهای دانشگاه دانست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان همچنین از الکترونیکی شدن نسخه نویسی و نسخه پیچی در کلینیکهای دانشگاه در آینده نزدیک خبر داد و تصریح کرد: این مورد نیز با همکاری معاونت غذا و دارو دانشگاه و داروخانهها انجام میشود.
او از همراهی پزشکان عمومی و متخصص سطوح یک، دو و سه و همکاران ستادی در معاونتهای درمان و بهداشت و مدیریت فن آوری اطلاعات در اجرای این برنامه نیز قدردانی کرد.
انتهای پیام/ی