یک مشاور خانواده آموزش، را کم هزینه‌ترین راهبرد برای رسیدن به حال خوب و بهبود روابط انسانها را نیازمند مهارت آموزی دانست.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،مریم دهقانیان، مشاور خانواده، در کانون توسعه فرهنگی کودکان نوش آباد گفت: ایجاد تغییر کیفی نیازمند نگرش تغییر، کسب دانش مورد نیاز و مهارت آموزی در زمینه مورد نظر است و چنانچه مشکلات و مسایل نیازمند تغییر زودتر شناسایی شوند با کمترین هزینه به بهترین نتیجه خواهیم رسید.

او گفت:بهبود روابط انسان‌ها چه در حوزه روابط همسران یا والدین و فرزندان و یا در اجتماع نیازمند مهارت آموزی است تا با خودارزیابی و رفع نقاط ضعف خود در روابط بین فردی به بهترین نتیجه ممکن برسیم.

دهقانیان افزود: نکته قابل تامل اینکه مهارت‌های ارتباطی کاملا اکتسابی است و با تکرار و تمرین می‌توانیم مشکلات رابطه ایی را به حداقل ممکن برسانیم، اما برای رسیدن به احساس رضایت مندی باید مشکلات روابط بین انسان‌ها در مراحل اولیه شناسایی و حل شود.

او تصریح کرد: رسیدگی به وسایل و لوازم زندگی مانند اتومبیل برای استفاده کیفی‌تر در اولویت‌های زندگی قرار می‌گیرد در حالی که تمرکز بر روابط بین فردی و اصلاح و ارتقاآن از اولویت‌های انسان امروز نیست.

به گفته این مشاور خانواده، روابط انسانی نیاز به آموزش دارد بدون دسترسی به علم و دانش روز نمی‌توانیم در دنیای امروز حرفی برای گفتن داشته باشیم به عبارتی دانش و آگاهی، به انسان‌ها قدرت می‌دهد، و این قدرت حضور فعال در اجتماع تا بتوانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم.

نویسنده کتاب احساس خوب گفت: به نظر می‌رسد گفتگو و ارتباط برقرار کردن از ساده‌ترین کار‌هایی است که از عهده هر انسانی برمی آید، ولی آیا در واقع به همین راحتی نیست. آیا در موقع رنجش یا انتقاد می‌توانیم درست حرف بزنیم؟

 

نوع مهارت ارتباط هنگام انتقاد، سرزنش و عصبانیت

دهقانیان، افزود: اگر موقع انتقاد، سرزنش و عصبانیت به گونه‌ای حرف بزنیم که به حقوق دیگران تجاوز نکنیم و احساس متقابل رضایتمندی ایجاد شود می‌توانیم اطمینان داشته باشیم که مهارت برقراری ارتباط به شکل درست را داریم.

او یادآور شد: برای رسیدن به رابطه کارآمد و کیفی ابتدا باید به خودارزیابی و بررسی نقاط ضعف خود در رابطه بپردازیم تا مشکلات شناسایی شود، سپس با نگرش من می‌توانم، تلاش کنیم تا رسیدن به به خواسته و هدف خود را در ذهن ایجاد کنیم و آنگاه به دنبال منابع دانش مورد نظر از طریق کارگاه‌های آموزشی، کتاب، مشاوره و اینترنت و. بپردازیم.

به گفته وی، تقویت دانش آموزی با تکرار و تمرین و تلاش بسیار زیاد میسر می‌شود چرا که اگر دانش و فرمول‌های درست صحبت کردن را به کار نبندیم نمی‌توانیم با انتظار معجزه چشم در راه حال خوب بمانیم.

دهقانیان، گفت: پس افراد زمانی بهترین نتیجه را می‌گیرند که خودشان بخواهند و با خود را ارزیابی به تقاط ضعف خود پی ببرند.

او با تاکید بر اینکه هر چیزی که باعث سردی روابط می‌شود باید شناسایی شده و رفع شود پیش از آنکه رابطه‌ها خراب‌تر شده و مسائل بیش از پیش شود گفت:، اما باید بدانیم، ما توان تغییر خود را داریم، اما توان تغییر دیگران را نداریم.

به گفته او، وقتی در مواجهه با دیگران بتوانیم احساس خوبی در دیگران راجع به خودشان بوجود بیاوریم به بهبود و گرمی روابط کمک قابل توجهی کرده ایم.

 

آدم‌های هیجانی که فکر ندارند برای کارهایشان به نتیجه هم نمی‌رسند


این مشاور خانواده با اشاره به اینکه ایجاد تغییر گام به گام است و نباید انتظار تحول به یکباره داشت گفت: آدم‌های هیجانی که فکر ندارند برای کارهایشان به نتیجه هم نمی‌رسند، یادداشت برنامه‌ها و مرور آن‌ها ما را به موفقیت در تغیر مورد نظر می‌رساند و مرتب خود را ارزیابی کنیم.

دهقانیان، گفت: در روابط بین فردی باید به تفاوت‌های معنایی توجه داشته باشیم هرچند که راحت نیست، زیرا طرف مقابل معنای مشابهی از گفته‌های ما ندارد.

او افزود: در یک رابطه عناصر ارتباط شامل فرستنده، گیرنده، پیام و بازخورد است که نقص در هر یک از این عوامل باعث سوء تفاهم می‌شود.

به گفته او، بطورکلی کوتاه حرف زدن، روشن و شفاف صحبت کردن و پرهیز از پراکنده گویی بسیار مهم است و یکی از موارد اصلی در ارتباط مثبت و موثر برای دریافت توسط دیگران این است که احساس خوب نسبت به ما پیدا کنند.

دهقانیان، در یک راستا بودن رفتار و افکار و ارزش‌های گوینده را منجر به مقبولیت او دانست و گفت: ارتباط خوب زمانی است که دو طرف خوب دیده شوند. مادری می‌تواند نیاز بچه را تشخیص دهد که او را خوب و با توجه کامل ببینید. کوتاه و شفاف و در مورد دوست داشتنی‌ها و علاقه مندی‌ها حرف بزنیم و برای گوش دادن نیز باید واکنش به طرف مقابل برسانیم.

او گفت: ما نمی‌توانیم با دیگران ارتباط نداشته باشیم، زیرا ارتباط محدود به حرف زدن نیست. دیگران ما را با زبان بدن حتی لباس قضاوت می‌کنند ارتباط غیر قابل برگشت است و آثار آن برای همیشه باقی می‌مانند. در ناکارآمدی یک ارتباط، دو طرف موثر هستند دعوای یک طرفه نداریم و بخش عمده پیام‌ها غیرکلامی است.

به گفته او، حتی در ناراحتی‌ها به جای بیان مستقیم مشکل و عبارت تو از کلمه من شروع کنیم و مشکل را به صورت مستقیم بیان کنیم در خانه نسبت انتقاد پنج به یک است یعنی پنج خوبی در برابر یک نقد و در محل کار سه به یک است. آدم‌ها انتقاد مستقیم را نمی‌پذیرد باید خوبی‌ها را گفت تا معمولاً واکنش نشان ندهند.

شایان ذکر است: سومین کارگاه بهبود کیفیت زندگی مبتنی بر بهبود رابطه ها، با مشارکت موسسه روان شناختی دنیای مطلوب در کانون توسعه فرهنگی کودکان نوش آباد برگزار شد.

انتهای پیام/م
برچسب ها: خانواده ، دانستنی ها
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.