به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مویدی خرم آبادی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نشست خبری تصریح کرد: با هماهنگی بین نیروی انتظامی، گمرک، سازمان بنادر و دریانوردی، راهداری و وزارت کشور پس از این برای از بین بردن ظن قاچاق و کنترل کمتر کالاهای در حال ترانزیت و یا انتقال در جادهها پلیس امنیت اقتصادی در مبادی ورودی وخروجی کالا مستقر خواهد شد.
وی گفت: این همکاری ایجاد شده نشان از این است که دستگاههای نظارتی در کنار دیگر دستگاههای اقتصادی و تجاری کشور به جای ترجیح منافع دستگاه خود به منافع ملی فکر میکنند.
مویدی ادامه داد: در حال حاضر که کشور در برابر استکبار جهانی در حال مقابله است این گونه همکاریها میتواند با افزایش ریسک برای قاچاقچیان پدیده قاچاق را به حداقل برساند تا جلوی سوء استفاده سودجویان گرفته شود.
بیشتر بخوانید: کاهش زمان ترخیص کالا از گمرکات به ۴ روز/ضرورت افزایش شفافیت در گمرکات و مبارزه با فساد
هندیانی معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز گفت: استقرار نیروی انتظامی در مرزهای کشور فرایندی است برای مبارزه با قاچاقچیان از بیش از مبادی ورودی وخروجی تا سطح عرضه کالا.
هندیانی افزود: هدف از این استقرار کاهش آسیب پذیری و پیشگیری از قاچاق سازمان یافته و افزایش ریسک قاچاق برای قاچاقچیان است.
معاون پیشگیری ستاد مبارزه به قاچاق کالا و ارز ادامه داد: در فاز اول استقرار فیزیکی در ١٣مرز مجاز صورت خواهد گرفت که شامل ٩ مرز دریایی، یک مرز هوایی و سه مرز زمینی میشود.
وی تاکید کرد: روند تدوین این برنامه در بیش از ۱۵ جلسه مدیریتی و صرف ساعاتها وقت انجام شده و قرار است با استقرار ناجا در مبادی رسمی ورود و خروج کالا در مرحله اول در ۱۳ مرز زمینی، دریایی و هوایی انجام شود.
این مقام مسئول گفت: مرحله دوم، استقرار سیستمی ناجا و دسترسی پلیس امنیت اقتصادی به سامانههای جامع امور گمرکی، پنجره واحد و تمامی سامانههایی است که در امر ورود و خروج کالا فعالیت میکنند تا با نظارت سیستمی و حضور فیزیکی امکان عبورکالای قاچاق از این مبادی را به حداقل برسانند.
در ادامه مراسم میراشرفی رئیس کل گمرک با تاکید بر اجرای فرمان مقام معظم رهبری در جهت استقرار پلیس در مبادی رسمی کشور، اظهار کرد: برای اجرای این فرمان اقداماتی توسط ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گرفته که در نقش بیبدیل تجارت کشور به عنوان پیشران اقتصادی به شدت میتواند در رشد اقتصادی و رونق تولید موثر باشد.
وی ادامه داد: هر یک روز معطلی کالا در اماکن گمرکی برابر با یک درصد قیمت تمام شده کالا است به همین دلیل دنیا در مباحث مربوط به تسهیل تجارت اقدامات موثری انجام داده است.
میراشرفی با بیان اینکه بحث مربوط به هماهنگی مدیریت واحد مرزی و یکپارچه شدن سامانههای مربوط به تجارت حلقه مفقوده در کشور بود، اظهار کرد: این حلقه مفقوده با اجرای این فرمان باعث شده ناهماهنگیها بین فعالان از بین برود و امیدواریم نارضایتی فعالانی که به مبادی رسمی مراجعه میکنند به حداقل برسد. با هماهنگیهای خوبی که بین سازمانها ایجاد میشود این امید وجود دارد که تجارتهای رسمی تسهیل و عرصه بر افرادی که قاچاق را پیگیری میکنند، تنگتر شود.
به گفته رئیس کل گمرک، فاز اول استقرار پلیس امنیت اقتصادی ناجا در مبادی رسمی ورود و خروج کالا در دو بندر خرمشهر و شهید رجایی اجرا شده است.
وی با بیان اینکه ممکن است کالایی که از گمرک ترخیص میشود تا مقصد مورد کنترل محسوس و مزاحم قرار بگیرد، اظهار کرد: امیدواریم با سامانههایی که در گمرک استقرار پیدا کردند با کمک تبادل اطلاعات از تخلفات گمرکی پیشگیری شده و تجارت رسمی تسهیل پیدا کند.
انتهای پیام/